Κυριακή 9 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η απόπειρα φόνου κατά Δικαστή και ο δράστης που έλεγε ότι πυροβόλησε… κουκουβάγια (pics)

  05/12/2018 17:14
Η απόπειρα φόνου κατά Δικαστή και ο δράστης που έλεγε ότι πυροβόλησε… κουκουβάγια (pics)

Η απόπειρα φόνου κατά Δικαστή και ο δράστης που έλεγε ότι πυροβόλησε… κουκουβάγια (pics)

  05/12/2018 17:14
«Συνταρακτικόν επεισόδιον – με θύμα τον δικαστήν του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κ. Γ. Γεωργίου – συνεκλόνισε χθες ολόκληρον την Λευκωσίαν και ιδιαιτέρως τον νομικόν κόσμον της Πρωτεύουσης.»
28 Ιανουαρίου 1962…
 
Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Γ. Γεωργίου, γύρω στις 4 το απόγευμα, περπατούσε με τη σύζυγο του παρά το ξενοδοχείο «Κορνάρο» το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την οικία τους, άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον του.
 
Μια σφαίρα έπληξε στο κεφάλι τον Δικαστή, ωστόσο φαίνεται να είχε Άγιο καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.
 
Λίγο μετά την απόπειρα φόνου, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε ένα Τούρκο, αφού ο Γεωργίου έδωσε περιγραφή για το πρόσωπο που τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο Δικαστής, ενώ περπατούσε με τη σύζυγο του, αντιλήφθηκε ένα πρόσωπο με κυνηγετικό όπλο, το οποίο το είχε στραμμένο προς το μέρος τους.
 
Ο Γεωργίου απευθυνόμενος προς τον δράστη, του ζήτησε να στρέψει προς άλλη κατεύθυνση το όπλο του, για να μην απειλή κίνδυνο για τον ίδιο και τη σύζυγο του, χωρίς ο Δικαστής να γνωρίζει ότι ήταν στόχος.
Ο δράστης, δεν απάντησε στο Δικαστή, ο οποίος συνέχισε το περπάτημα του στην περιοχή μαζί με τη σύζυγο του, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε ο πρώτος πυροβολισμός.

Τότε, ο Δικαστής προσέγγισε το πρόσωπο που του έκανε παρατήρηση και στη συνέχεια συνέχισε το περπάτημα του.
Ακολούθως ο δράστης πάτησε ξανά τη σκανδάλη και τότε μια σφαίρα τον έπληξε στην κεφαλή, ενώ η σύζυγος του πανικόβλητη υπέστη νευρικό κλονισμό και άρχισε να φωνάζει.
 
Ο Δικαστής που δεν τραυματίστηκε σοβαρά και με θάρρος, έτρεξε προς το μέρος του οπλοφόρου, ρωτώντας τον «γιατί με πυροβόλησες; Τι σου έκαμα;», υποδεικνύοντας του ότι είναι ο Δικαστής ο Γ. Γεωργίου.
«Εγώ έχω το νόμο εδώ και την άδεια μου εδώ», απάντησε ο οπλοφόρος, δείχνοντας τον καπνό από την κάννη του κυνηγητικού του όπλου. Στη συνέχεια ο
Δικαστής κάλεσε την Αστυνομία, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.
 
Ωστόσο, λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης (Τούρκος), ο οποίος ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι πιθανόν ο Δικαστής να τραυματίστηκε από τα πυρά που ρίχθηκαν από αυτόν εναντίον μιας… κουκουβάγιας.
 
Διαβάστε επίσης άλλα αφιερώματα: 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας