Ο Γιουρούκκης στην οργάνωση, ο αδελφός του στην σκανδάλη και η ομολογία Καυκαρή

Αν κάποιος θα έπρεπε να χαρακτηρίσει με μια λέξη τη ζωή του Ανδρέα Αριστόδημου γνωστός ως Γιουρούκκης, πρώην ισοβίτης ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2017, θα την περιέγραφε τουλάχιστον ως περιπετειώδη.

Εκτός από τις δύο δολοφονίες που διέπραξε και για τις οποίες καταδικάστηκε (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ), ο Γιουρούκκης είχε εμπλοκή και στη στυγερή δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη που διαπράχθηκε στις 20 Μαρτίου 1994 στη Λευκωσία.

Βέβαια στην εν λόγω δολοφονία ο Γιουρούκκης  είχε τον ρόλο του ηθικού αυτουργού, αφού συνωμότησε με Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ για να βρει άτομα που θα διέπρατταν τη δολοφονία με αντάλλαγμα την δραπέτευση του από τις Κεντρικές Φυλακές.

 

 

Όπως αποδείχτηκε μετέπειτα, η δολοφονία αυτή ήταν καθαρά δουλειά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε συνεργασία με την τουρκική εθνικικιστική παρακρατική ομάδα του Αμπντουλάχ Τσατλί, η οποία οργάνωσε τα αιματηρά επεισόδια του 1996 στην Πράσινη Γραμμή και την δολοφονία των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης πυροβολήθηκε πέντε φορές με πιστόλι 9 χιλιοστών από τον δολοφόνου του, που τον παρακολουθούσε επί  πολλές ώρες και τον εκτέλεσε όταν ο αγωνιστής έφτασε στο σπίτι του στην οδό Θουκυδίδου της Αγλαντζιάς στη Λευκωσία.

Ο Γεωργιάδης έδωσε μάχη και με το θάνατο. Παρά τα σοβαρά τραύματα που είχε δεν πέθανε αμέσως αλλά μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί.

Στην οργάνωση ο Γιουρούκκης, στην σκανδάλη ο αδελφός του «Όλμος»

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο του στυγερού εγκλήματος ένα τεύχος του περιοδικού «Φωνή του Κουρδιστάν», ενώ στα χέρια του κρατούσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Γεωργιάδης είχε παραλάβει από το αεροδρόμιο της Λάρνακας τον Γιάτο Ρός, απεσταλμένο του Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν, τον οποίο είχε αφήσει στα γραφεία της Επιτροπής στην οδό Δοϊράνης στη Λευκωσία.

Το παρασκήνιο σχετικά με τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γεωργιάδη είναι έντονο αλλά και εξαιρετικά σκοτεινό. Τα σενάρια που ακούστηκαν την εποχή εκείνη ήταν πολλά.

Τελικά την οργάνωση της δολοφονίας είχε αναλάβει ο Γιουρούκκης. Εκείνος με τη σειρά του ανέθεσε τη δουλειά στον αδερφό του Κύπρο Αριστοδήμου, γνωστός με το ψευδώνυμο «Όλμος» ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που  γάζωσε τον Θεόφιλο Γεωργιάδη. 

Πως έφτασαν στα ίχνη τους

Στις 17 Ιουνίου 1996 στην Λευκωσία κατά την εξέλιξη μιας ενδιαφέρουσας δίκης, ο ισοβίτης Παναγιώτης Καυκαρής, αποκάλυψε την πλεκτάνη που είχε στηθεί για τη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη από τον Γιουρούκκη, τον αδερφό του και άλλα δύο πρόσωπα.

Ο Καυκαρής αποκάλυψε πως, «Ο Γιουρούκης είχε σχέση με την ΜΙΤ» και ότι αν εκπλήρωνε την αποστολή που του ανέθεσε η ΜΙΤ, σαν αντάλλαγμα θα φυγαδεύονταν από τις φυλακές. Στην ίδια δική ο κρατούμενος, Κυριάκος Ψωμάς, προέβη σε δηλώσεις που ξεκαθάρισαν ακόμα περισσότερο το σχέδιο : «Ο Γιουρούκης μου ζήτησε να βρω κάποιον προκειμένου να βοηθήσω στην δολοφονία. Μια μέρα παρακολουθώντας στην τηλεόραση μια ομιλία του Θεοφίλου Γεωργιάδη μου είπε, -Κοίταξε καλά, αυτή θα είναι η τελευταία του ομιλία και μου ανέφερε ότι σχεδίαζαν την δολοφονία του».

 

Η αποτυχημένη απόδραση

Και πράγματι στις αρχές του 1994 πραγματοποιήθηκε η δραπέτευση. Αλλά σε κάποια στιγμή λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, περικυκλώνεται στο κέντρο της Λευκωσίας το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κύπρος Αριστόδημου και συλλαμβάνεται μόνο ο συνεργός του.

Στις 12 Ιουνίου 1994 ο αδελφός του Γιουρούκκη και δολοφόνος  που ήξερε πολλά, βρέθηκε νεκρός μεταξύ Λευκωσίας και Λάρνακα με εφτά σφαίρες στο κεφάλι. Το πτώμα του βρέθηκε σε ορεινή διάβαση της Λάρνακας, ενώ οι άλλοι δύο δολοφονήθηκαν με βόμβες μεγάλης ισχύος, μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών