Σκανάρουν τη διαδρομή του Ροδοθέου, ψάχνουν το λόγο που άλλαξε χρώμα το σκούτερ

Κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης αναζητεί η Αστυνομία εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων, σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον του 57χρονου Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συλλήψεις από «σπόντα», η συνάντηση των υπόπτων και ο μακρινός εντολέας
 
Στο επίκεντρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται το σκούτερ λευκού χρώματος και το κράνος που βρέθηκε κάτω από την σέλα του, που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών υπόπτων που συνελήφθησαν και χθες διατάχθηκε η οκταήμερη κράτηση τους από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
 
Οι τρεις συνελήφθησαν μετά από παρακολούθηση της ΥΚΑΝ για άλλη υπόθεση, όταν προσπαθούσαν να φορτώσουν την μοτοσικλέτα που ομοιάζει με αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για την επίθεση κατά του Ροδοθέου και την οποία ο παραπονούμενος αναγνώρισε.
 
Για τρίτη ημέρα οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων, ενώ έχουν ληφθεί κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή που
διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου, από τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες και ο Νίκος Ροδοθέου, τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας.
 
Επίσης η Αστυνομία θα διεξάγει εκ νέου εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να διευκρινιστεί η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, μέχρι την άφιξη τους στο σημείο που βρισκόταν αρχικά ο παραπονούμενος.  
 
Την ίδια ώρα ο Νίκος Ροδοθέου όσο και οι φρουροί του που είδαν τους δράστες, θα κληθούν για επιθεώρηση του κράνους που ανευρέθηκε εντός της μοτοσικλέτας, ούτως ώστε να αναγνωρίσουν εάν πρόκειται για το ίδιο που έφερε ο ένας εν εκ των δραστών.  
 
Σύμφωνα με το μηχανογραφημένο σύστημα του ΤΟΜ, η εν λόγω μοτοσικλέτα είναι χρώματος ασημί, ενώ κατά τον χρόνο της διάπραξης της απόπειρας φόνου εναντίον του Ροδοθέου και τον εντοπισμό της από την Αστυνομία, έφερε άσπρο χρώμα. Ως εκ τούτου, θα γίνουν εξετάσεις ως προς τις συνθήκες και τον χρόνο αλλαγής του χρώματος της.
 
Επίσης, η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των τριών υπόπτων
 
Πώς βρέθηκε η μοτοσικλέτα
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου και συγκεκριμένα γύρω στις 15:40, μέλη της ΥΚΑΝ στα πλαίσια διερεύνησης υπόθεσης για εμπορία ναρκωτικών παρακολουθούν όχημα ενοικιάσεως που οδηγούσε ο δεύτερος ύποπτος και ακόμα ένα όχημα τύπου βαν που οδηγείτο από τον πρώτο ύποπτο, που αναχώρησαν από την Ανθούπολη με κατεύθυνση τη Λευκωσία.
 
Γύρω στις 16:10 τα δύο οχήματα στάθμευσαν έξω από πολυκατοικία κοντά στο κτίριο της ΠΕΟ στη Λευκωσία.
 
Στη συνέχεια ο δεύτερος ύποπτος έδωσε οδηγίες στον πρώτο για να οδηγήσει το βαν όχημα στην είσοδο χώρου στάθμευσης. Ακολούθως ο δεύτερος ύποπτος κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας και ο πρώτος άνοιξε την πόρτα του βαν.
 
Λίγο αργότερα στο σημείο έφθασε και ο τρίτος ύποπτος, αλλοδαπός, ο οποίος κινείτο πεζός  και πλησίασε τον πρώτο ύποπτο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.
 
Μετέπειτα ο πρώτος ύποπτος έπιασε ένα κομμάτι ξύλο από το βαν και το προσάρτησε στο όχημα δημιουργώντας ράμπα, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος με τον τρίτο ύποπτο εξήλθαν από το υπόγειο της πολυκατοικίας οδηγώντας ο ένας εκ των δυο το λευκό σκούτερ, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής, εντός του οχήματος.
 
Τα μέλη της ΥΚΑΝ προσέγγισαν τους τρεις υπόπτους και ζήτησαν εξηγήσεις για τη μηχανή, αφού ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου κατά του Ροδοθέου, χωρίς όμως να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση και ως εκ τούτου συνελήφθησαν.
 
Τα άλλοθι των υπόπτων
 
Πρώτος ύποπτος:
 
Ανακρινόμενος ο πρώτος ύποπτος  ισχυρίστηκε πως στις 11 και 30 το πρωί της ίδιας ημέρας του τηλεφώνησε ο δεύτερος ύποπτος και του ζήτησε να μεταφέρει με το όχημα της δουλειά του, τύπου βαν, μια μοτοσικλέτα από την περιοχή Παλλουριώτισσας προς την Ανθούπολη.
 
Ο πρώτος ύποπτος αποδέχθηκε και οι δύο συναντήθηκαν στην Λακατάμια, όπου ακολούθησε τον δεύτερο ύποπτος ο οποίος οδηγούσε ένα όχημα ενοικιάσεως χρώματος ασημί και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του οικήματος της ΠΕΟ, όπου ο δεύτερος ύποπτος του υπέδειξε σε ποιο σημείο να σταθμεύσει.
 
Στη συνέχεια ο ίδιος άνοιξε τις πίσω πόρτες του βαν, τοποθέτησε το ξύλο για να μπορέσουν να μεταφέρουν την μοτοσικλέτα μέσα στο όχημα και στο μέρος του πήγε και ο δεύτερος ύποπτος.
 
Ακολούθως τους πλησίασε ένας άγνωστος προς αυτόν άντρα, ο τρίτος ύποπτος, όπου με σπαστά ελληνικά είπε στον δεύτερο ύποπτο να πάνε κάτω και κατευθύνθηκαν στο υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο σημείο.
 
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ο δεύτερος ύποπτος πήγε μέχρι τη μέση της ράμπας του υπογείου και επέστρεφε προς τον ίδιο, ενώ ταυτόχρονα ο τρίτος ύποπτος οδηγώντας την μοτοσικλέτα, την κατεύθυνε από το ξύλο εντός του βαν.
 
Δεύτερος ύποπτος:
 
Ανακρινόμενος ο δεύτερος ύποπτος ανέφερε ότι έξι μέρες προηγουμένως του τηλεφώνησε ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας από το εξωτερικό και του ζήτησε να μεταφέρει την μοτοσικλέτα του από συγκεκριμένο χώρο που βρισκόταν, σε μηχανικό στην περιοχή Στροβόλου. Αυτός ζήτησε από τον πρώτο ύποπτο με τον οποίο είναι φίλοι, να τον βοηθήσει με το όχημα της δουλειάς του να μεταφέρουν την μοτοσικλέτα στον μηχανικό και συναντήθηκαν στην περιοχή της
 
Ανθούπολης και κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου βρισκόταν η μοτοσικλέτα και την παρέλαβαν.
 
Στη συνέχεια, ως ισχυρίστηκε, από το μέρος περνούσε τυχαία ο τρίτος ύποπτος και προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει ο ίδιος εντός του οχήματος.
 
Ο δεύτερος ύποπτος κατέβηκε με τον τρίτο ύποπτο στο υπόγειο που βρισκόταν η μοτοσικλέτα και ενώ ο ίδιος αρχικά εκκίνησε και μετακίνησε την μοτοσικλέτα, ακολούθως κατέβηκε από αυτήν και την οδήγησε ο τρίτος ύποπτος προς το όχημα.
 
Περαιτέρω ο δεύτερος ύποπτος ισχυρίστηκε ότι προτού εκκινήσει την μοτοσικλέτα, ο ίδιος άνοιξε την σέλα και έπιασε το κράνος που ήταν εντός αυτής, ενώ στη συνέχεια το έπιασε και ο τρίτος ύποπτος.
 
Τρίτος ύποπτος:
 
Ανακρινόμενος ο τρίτος ύποπτος ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι πήγαινε βόλτα πεζός με το δίμηνο βρέφος του και συνάντησε τον δεύτερο ύποπτο έξω από μια πολυκατοικία.
 
Όπως ανέφερε, γνωρίζει τον δεύτερο ύποπτο εδώ και τρία χρόνια και του είχε ζητήσει να τον βοηθήσει να ξεκλειδώσει μια μοτοσικλέτα, της οποίας το τιμόνι ήταν κλειδωμένο, ούτως ώστε να την μεταφέρει στον μηχανικό.
 
Περαιτέρω, ισχυρίστηκε ότι ρώτησε τον δεύτερο ύποπτο σε ποιον άνηκε η μοτοσικλέτα και του απάντησε ότι ανήκει σε φιλικό του πρόσωπο το οποίο γνώριζε και ο ίδιος και τον βοήθησε να την μετακινήσει.
 
Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας
 
Μετά από εξετάσεις η Αστυνομία εντόπισε τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και τρεις μήνες.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι ανακριτές μαζί του, τους ανέφερε ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα του ανήκει και την έχει σταθμευμένη στην πολυκατοικία όπου διαμένει.
 
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ζήτησε από τον δεύτερο ύποπτο κατά την παραμονή στο εξωτερικό να ξεκινά περιστασιακά την μοτοσικλέτα για να μην προκληθούν μηχανικές βλάβες σε αυτή, ενώ πριν από λίγες ημέρες του ζήτησε όπως μεταφέρει την μοτοσικλέτα του για συντήρηση μιας και θα επιστρέψει στην Κύπρο σύντομα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τις συλλήψεις για τον Ροδοθέου, σε γιάφκα ναρκωτικών-Η σύλληψη του αδελφού
 

Δειτε Επισης

Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Ο Αμπάς λέει ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα