Από τις συλλήψεις για τον Ροδοθέου, σε γιάφκα ναρκωτικών-Η σύλληψη του αδελφού

Δυο ταυτόχρονες υποθέσεις διερευνώνται εναντίον του 27χρονου που συνελήφθη από τη μια ως ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Νίκου Ροδοθέου και από την άλλη για τον εντοπισμό δύο κιλών κάνναβης και 700 γραμμαρίων κοκαΐνης, σε διαμέρισμα στην Ανθούπολη χθες το βράδυ μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συλλήψεις από «σπόντα», η συνάντηση των υπόπτων και ο μακρινός εντολέας

Όπως προκύπτει, ο 24χρονος συλληφθείς για την υπόθεση ναρκωτικών, είναι αδερφός ενός εκ των υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας του Νίκου Ροδοθέου. Πρόκειται για τον 27χρονο που σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα να μετακινούν το λευκό σκούτερ που ομοιάζει με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.  
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως ακούστηκαν το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, η ΥΚΑΝ δέχθηκε πληροφορία για απόκρυψη ναρκωτικών σε οικία στη Λακατάμια.
 
Συγκεκριμένα η σχετική πληροφορία ανέφερε ότι οι δύο ένοικοι συγκεκριμένου διαμερίσματος προμηθεύτηκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και την απέκρυπταν εντός της οικίας τους.
 
Μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση την εν λόγω οικία και διαπιστώθηκε πως εντός αυτής δεν βρισκόταν κανένα πρόσωπο.
 
Γύρω στις 9 και 35 το βράδυ, θεάθηκε ο 24χρονος να εισέρχεται εντός της πολυκατοικίας κρατώντας μια τσάντα, ενώ με την χρήση ανελκυστήρα ανέβηκε στον δεύτερο όροφο.
 
Ο ύποπτος παρέμεινε στο διαμέρισμά για περίπου δύο με τρία λεπτά και ακολούθως εξήλθε από αυτό, έχοντας στον ώμο του μια τσάντα και κατέβηκε στο ισόγειο.
 
Την ώρα που εξήλθε από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, ανακόπηκε από μέλη της ΥΚΑΝ και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν κρατούσε την τσάντα με την οποία λίγο νωρίτερα είχε βγει από το διαμέρισμα.
 
Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη τσάντα βρισκόταν κρυμμένη στο χώρο κάτω από τον ανελκυστήρα.
Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως μέσα στη τσάντα, βρίσκονταν μεταξύ άλλων, νάιλον σακούλια με κοκαΐνη, ένα δοχείο με άγνωστο υγρό, κολλητικές ταινίες, γάντια και ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Όταν του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο ο 24χρονος απάντησε, «εν η τσέντα που επέταξα τζιαι μέσα έσιει κόκα». Στη συνέχεια ο νεαρός είπε, «εν η κόκα ήβρετε την».
 
Μετά από έρευνα εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν μέσα σε ντουλάπα του υπνοδωματίου, κρυμμένες μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, δυο συσκευασίες που περιείχαν ξηρή φυτική ύλη που ομοιάζει με κάνναβη.
 
Τα μέλη της ΥΚΑΝ επίστησαν την προσοχή στο Νομό στον 24χρονο ο οποίος απάντησε πως δεν ήξερε πως υπάρχουν κι αυτά.
 
Ανακρινόμενος ο 24χρονος παραδέχθηκε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά, αλλά αρνήθηκε περαιτέρω ανάμειξη στην υπόθεση και υποστήριξε πως όταν συνειδητοποίησε τι έκανε πέταξε την τσάντα στο κλιμακοστάσιο του ασανσέρ.
 
Επίσης για την κάνναβη, ανέφερε ότι όταν άνοιξε την βαλίτσα και αντιλήφθηκε ότι ήταν κάνναβη, την έκλεισε και την τοποθέτησε πίσω στο ερμάρι.
 
Ο νεαρός υποστήριξε ότι το διαμέρισμα το ενοικίασε μαζί με τη πρώην φίλη του πριν από ένα χρόνο και πλήρωνε αυτός το ενοίκιο.
Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο χώρισαν και είχε πρόθεση να φύγει από το διαμέρισμα, αλλά ο αδερφός του, του είπε πως το χρειαζόταν αυτός.
 
Ως εκ τούτου, όπως ισχυρίστηκε ο  24χρονος, συνέχισε να ενοικιάζει το διαμέρισμα με χρήματα που του έδινε ο αδερφός του και αυτός με τη σειρά του τα έδινε στον ιδιοκτήτη.
 
Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του στο διαμέρισμα έμενε περιστασιακά ο αδερφός του.
 
Όπως είπε χθες το απόγευμα, δέχθηκε τηλέφωνο με απόκρυψη, από άγνωστο του πρόσωπο, το οποίο του είπε πως συνελήφθη ο αδερφός του, ενώ του δόθηκαν οδηγίες όπως μεταβεί στο διαμέρισμα και να παραλάβει «κάποια πράγματα και να τα εξαφανίσει».
 
Η ΥΚΑΝ συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από 42 πρόσωπα μεταξύ των οποίων συγγενείς, φίλοι και γείτονες των υπόπτων.
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
Νέα αναβολή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πολυκάρπου
Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία-Εντοπίστηκε και δεύτερο
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο
Θύματα ενδοοικογενειακής βίας υποχρεώνονται να δίνουν τα παιδιά στον θύτη με διάταγμα Δικαστηρίου
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών-Πρώτη στην ΕΕ η Κύπρος
Νέα απάτη μέσω μηνυμάτων-«Μπορείτε να κερδίσετε εύκολα χρήματα»
Δεκαεννιά γυναικοκτονίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια-Τα χαρακτηριστικά των εγκλημάτων στην Κύπρο
Σε ετοιμότητα και η Κύπρος λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή-«Λαμβάνονται μέτρα»