Η ομολογία του δολοφόνου, η τσάντα στον κάδο και οι αναγνωριστικές παρατάξεις

Προς πλήρη εξιχνίαση οδηγείται η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 56χρονης Γιαννούλας Χατζηγιάννη η οποία διαπράχθηκε στις 12 Νοεμβρίου στον Οίκο Μαραθάσας, μετά και την ομολογία του Γεωργιανού υπόπτου που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση.
 
Όπως ακούστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 40χρονος ύποπτος παραδέχθηκε την άγρια δολοφονία σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 16 Νοεμβρίου, τέσσερις μέρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Επίσης ο 40χρονος παραδέχθηκε την κλοπή των 1500 ευρώ από την άτυχη 56χρονη τα οποία είχε στην κατοχή της και επρόκειτο για τις εισπράξεις του μπακάλικου όπου εργαζόταν.
 
Ο 40χρονος την επόμενη μέρα της ομολογίας του προχώρησε σε υποδείξεις σκηνών, τόσο στον Καλοπαναγιώτη όσο και στον Οίκο Μαραθάσας, όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.
 
Κατά τις υποδείξεις σκηνών, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο ύποπτος κατά τη διάπραξη του φόνου και τα οποία ήταν εμποτισμένα με κόκκινες κηλίδες αίματος. Τα εν λόγω ρούχα και παπούτσια βρίσκονταν μέσα σε τσάντα ώμου, χρώματος μπλε, μέσα σε κάδο ανακύκλωσης. Επίσης στον ίδιο κάδο εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα έγγραφα καθώς και μια άδεια οδήγησης της Σλοβακίας που έφερε την φωτογραφία του υπόπτου.
 
Όλα τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματικού ποσού που βρέθηκε στην οικία του, στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις ούτως ώστε ο ύποπτος να συνδεθεί με την υπόθεση και με γενετικό υλικό.
 
Εξετάστηκε από ψυχίατρο
 
Την ίδια ώρα, ο ύποπτος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης του, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο 40χρονος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα αλλά πρόκειται για μια συνήθης διαδικασία.
 
Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε διάταγμα περί προστασίας του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας, ανάμεσα σε θύμα και θύτη, ενώ στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και υλικό από κάμερες ασφαλείας.
 
Προβάλλει ισχυρισμούς, αναγνωρίστηκε από μάρτυρες
 
Ο 40χρονος ανακρινόμενος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς ως προς τον τρόπο διάπραξης του άγριου φονικού οι οποίοι αναμένεται να διερευνηθούν από την Αστυνομία.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 35 καταθέσεις, ενώ για ανάκριση αναμένεται να περάσουν άλλα 35 πρόσωπα από το φιλικό και το εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου.
 
Στα πλαίσια των ερευνών, έχουν γίνει και αναγνωρίσεις του υπόπτου από μάρτυρες και αναμένεται να γίνουν και άλλες από πρόσωπα που τον είδαν την ημέρα του φονικού να βρίσκεται στην περιοχή.
 
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η γυναίκα που επέβαινε στο όχημα της 56χρονης όσο και η οικιακή βοηθός που άκουσε τις φωνές από παρακείμενη οικία, «έδειξαν» στους ανακριτές τον ύποπτο ως δράστη, ενώ καθοριστική ήταν και η αναγνώριση περιπτερά από τον οποίο αγόρασε το φονικό όπλο ο 40χρονος, το πρωί της ημέρας όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.
Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση και αφού ο συνήγορος του υπόπτου Λεύκιος Κυριακίδης δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του, το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 40χρονος παραμείνει για άλλες οκτώ μέρες υπό κράτηση, έως ότου ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.
 
Τον έδειξαν ως ηθικό αυτουργό και για την κομπίνα με τα πλαστά
 
Την ίδια ώρα που η Αστυνομία ξεψάχνιζε την οικία του δράστη για το στυγερό έγκλημα στον Οίκο Μαραθάσας, εντόπισε στοιχεία για ακόμα μια υπόθεση, που αφορά πλαστά έγγραφα και στην οποία εμπλέκεται τόσο ο ύποπτος για το φόνο όσο και οι συγκάτοικοι του, αλλά και ακόμα ένα πρόσωπο.
 
Όπως ακούστηκε σε δεύτερη διαδικασία προσωποκράτησης που διεξήχθη σε άλλη αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας μετά από την προσωποκράτηση του 40χρονου για φόνο, ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είχε εξασφαλίσει πλαστές ταυτότητες για τους συγκατοίκους του αλλά και για ακόμη ένα πρόσωπο.
 
Παρότι οι πέντε άνδρες ήταν από την Γεωργία, στις ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους υπήρχε η φωτογραφία τους, αλλά άλλο όνομα και εθνικότητα.
 
Οι πέντε ύποπτοι έδωσαν καταθέσεις, με τέσσερις εξ’ αυτών να δείχνουν τον 40χρονο ως ηθικό αυτουργό για την υπόθεση πλαστογραφίας.
 
Οι ύποπτοι είχαν οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου στις 14 Νοεμβρίου και εκ τότε παραμένουν υπό κράτηση
Εξάλλου, πλαστή ταυτότητα διατηρούσε επίσης και ο ίδιος ο 40χρονος στην οποία παρουσιάζεται από τη Σλοβακία.
 
Η Αστυνομία έχει ήδη αποστείλει αλληλογραφία στην Ιντερπόλ Λιθουανίας, Σλοβακίας και Γεωργίας έτσι ώστε να εντοπιστεί και να ταυτοποηθεί η πραγματική ταυτότητα των πέντε υπόπτων.
 
Η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση του 40χρονου για οκτώ μέρες, με τον δικηγόρο του να μην φέρει ένσταση στο αίτημα των Αρχών. Μετά από αυτή την εξέλιξη το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση και για την δεύτερη υπόθεση.
 
Διαβάστε επίσης:

 

 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής