Από το φονικό του Στροβόλου και της Αγλαντζιάς… στον Οίκο-Τρομαγμένη η κοινωνία

Συνεχίζει τις ανακρίσεις η Αστυνομία για την πλήρη εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 56χρονης Γιαννούλας Χατζηγιάννη που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Οίκο Μαραθάσσας, συγκλονίζοντας το παγκύπριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν πρόλαβε να αμυνθεί η άτυχη Γιαννούλα… Αρκετές μαχαιριές στο λαιμό, αλλού το μοιραίο τραύμα  
 
Ο 40χρονος ύποπτος ο οποίος τελεί υπό κράτηση, παρά τα στοιχεία που τον συνδέουν με το έγκλημα, συνεχίζει να κρατάει ερμητικά το στόμα του κλειστό, χωρίς μέχρι στιγμή να παραδέχεται τη διάπραξη του άγριου φονικού.
 
Ενώπιον των ανακριτών υπάρχουν στοιχεία που τον «καίνε», ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τεκμήρια που παραλήφθηκαν τόσο από τη σκηνή του φόνου όσο και από την οικία όπου διέμενε.
 
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δείχνουν τον 40χρονο ύποπτο είναι:
 
  • Η μαρτυρία της γυναίκας που επέβαινε στο όχημα του θύματος πριν το φονικό, η οποία «έδειξε» τον ύποπτο ως το πρόσωπο που εισήλθε στο όχημα μετά από ωτοστόπ
  • Η μαρτυρία της μοναδικής αυτόπτης μάρτυρας (οικιακή βοηθός) η οποία άκουσε φωνές και εξήλθε από την οικία της, ενώ είδε τον δράστη να τρέχει και να διαφεύγει από τη σκηνή του φόνου
  • Η μαρτυρία περιπτερά ότι το πρωί του φόνου αγόρασε μαχαίρι από την επιχείρηση του και το οποίο φαίνεται να είναι αυτό που βρέθηκε στο όχημα του θύματος
  • Ο ύποπτος έφερε εκδορές στα χέρια και κηλίδες αίματος
  • Στα ρούχα του εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
  • Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο τοίχο της οικίας του και το μπάνιο  
  • Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στα χρήματα που είχε στην κατοχή του
  • Τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του φαίνεται να πρόκειται για τις εισπράξεις του μπακάλικου στο οποίο εργαζόταν το θύμα
  • Στην κατοχή του είχε αεροπορικό εισιτήριο για αναχώρηση από την Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας όπου διαπράχθηκε ο φόνος
  • Την ημέρα του φονικού είχε άδεια από την εργασία του
 
Κλειδί στην υπόθεση αποτελεί η μαρτυρία της μοναδικής αυτόπτης μάρτυρα, η οποία μιλώντας αποκλειστικά στο REPORTER περιέγραψε τα όσα αποτρόπαια αντίκρισε όταν εξήλθε από την οικία της όταν άκουσε να φωνάζει και να εκλιπαρεί για βοήθεια το θύμα.
 
Η νεαρή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο δράστης βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και κρατούσε με το ένα χέρι το θύμα και με το άλλο την κάρφωνε με το μαχαίρι, ενώ η 56χρονη κόρναρε και καλούσε σε βοήθεια. Ωστόσο, όπως ανέφερε η μάρτυρας, άκουσε τις φωνές αλλά φοβήθηκε να πλησιάσει και προσπαθούσε μάταια να ειδοποιήσει την Αστυνομία, καλώντας όμως λάθος αριθμό.
 
Η νεαρή στη συνέχεια είδε τον δράστη να φεύγει τρέχοντας από τη σκηνή του φόνου και αμέσως έτρεξε προς το θύμα.
Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί του θύματος
 
Ως μια φιλήσυχη γυναίκα, γεμάτο ανθρωπιά, χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Μαραθάσας την άτυχη 56χρονη Γιαννούλα που έμελλε να φύγει από τη ζωή με τον πιο φρικτό τρόπο.
 
Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί της άτυχης Γιαννούλας ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθησαν στην μικρή κοινότητα τους.
 
Δυο εικοσιτετράωρα μετά το φονικό και οι κάτοικοι παραμένουν παγωμένοι και συγκλονισμένοι, με τους πάντες να μιλούν για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε έξω από τα σπίτια τους.
 
Η κάμερα του REPORTER βρέθηκε στην μικρή κοινότητα καταγράφοντας μαρτυρίες από συγχωριανούς του θύματος.  
Από το διπλό φονικό, στο φόνο της Αγλαντζιάς και του Οίκου Μαραθάσας
 
Το γεγονός ότι ο δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το θύμα φέροντας του 16 μαχαιριές στο σώμα και το λαιμό του με σκοπό να αρπάξει τα χρήματα που είχε στην κατοχή της η 56χρονη, προκαλεί τρόμο στην κοινωνία.
 
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα όπου ο δράστης δεν δίστασε να δολοφονήσει άγρια το θύμα του για μερικά χαρτονομίσματα, ενώ θα μπορούσε να αρπάξει τα χρήματα υπό την απειλή του μαχαιριού και να τραπεί σε φύγει, χωρίς να προκαλέσει κακό στην 56χρονη. Επίσης ο δράστης δεν φαίνεται να λειτούργησε εν βρασμό, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι είχε προμελετήσει το έγκλημα του.   

Κατά τον Απρίλιο του 2018 αλλά δυο παρόμοια εγκλήματα συντάραξαν την κυπριακή κοινωνία.  Το ένα αυτό του διπλού φονικού όπου οι δράστες μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου το ζεύγος ηλικιωμένων στο Στρόβολο με σκοπό να ληστέψουν το χρηματοκιβώτιο και το άλλο ο φόνος στην Αγλαντζιά, όπου ο δράστης έδεσε και φίμωσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να αποβιώσει. Κίνητρο και πάλι τα χρήματα…
 
Ο φόνος που διαπράχθηκε στον Οίκο Μαραθάσσας, περίπου έξι μήνες αργότερα, είναι το τρίτο έγκλημα που διαπράττεται με φόντο τη ληστεία κατά το 2018, γεγονός που προβληματίζει και τρομάζει την κοινωνία.

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν