Με τέσσερις σφαίρες εκτέλεσαν τον Χριστοδούλου-Πυρά από κοντινή απόσταση

Tο μένος του εκτελεστή, έδειξε η πολύωρη νεκροτομή επί της σωρού του 33χρονου Gary Boris Χριστοδούλου, ο οποίος εκτελέστηκε χθες βράδυ στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ο θάνατος του 33χρονου προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιμορραγικό σοκ που προκλήθηκαν συνέπεια βολίδων πυροβόλου όπλου.
 
Η θανατηφόρες βολές ήταν οι δύο σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι ενώ έφερε άλλες δύο σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος του.
 
Όπως διαφάνηκε και από τη νεκροτομή, ο εκτελεστής πυροβόλησε τον 33χρονο από πολύ κοντινή απόσταση, γεγονός που κλειδώνει τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι ο δράστης των καταδίωκε πεζός μέχρι που έφτασε στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου και μη μπορώντας να πηδήξει από την περίφραξη του έδωσε της χαριστικές βολές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε συλληφθεί πριν δύο μήνες το θύμα-Μετρά αντίστροφα η κλεψύδρα
 
Την ίδια ώρα οι ανακριτές της υπόθεσης προσπαθούν να στήσουν το παζλ της δολοφονίας με τα κίνητρα των δραστών να αποτελούν κλειδί στην έκβαση της υπόθεσης, με πιθανότερο σενάριο να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί σε υποθέσεις ναρκωτικών.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ΥΚΑΝ, ενώ πληροφορίες θέλουν το θύμα να είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα απειλές κατά της ζωής του.
 
Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, ο 33χρονος πριν από περίπου δυο μήνες είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.
 
Ως εκ τούτου, οι έρευνες των ανακριτών στρέφονται προς τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε το θύμα με πρόσωπα που διακινούν ναρκωτικά και για αυτό άρχισε η λήψη καταθέσεων από άτομα που ενδεχομένως να τους είχε μιλήσει ο 33χρονος.  
 
Πάντως θεωρείται σχεδόν αποκλεισμένο το σενάριο ο φόνος να συσχετίζεται με το τετραπλό φονικό, παρότι ο 33χρονος ήταν υπάλληλος καταδικασθέντα για τον τετραπλό φόνο της Αγίας Νάπας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δολοφονία… με την σφραγίδα του υποκόσμου-Ραντεβού θανάτου ή καρτέρι;
 
Ψάχνουν τον τρόπο δράσης του εκτελεστή 
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τις κινήσεις του εκτελεστή καθώς και αν επρόκειτο για ραντεβού θανάτου ή καρτέρι που στήθηκε μετά από συμβόλαιο που υπέγραψαν οι ηθικοί αυτουργοί.
 
Όπως προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών, ο 33χρονος είχε καταδιωχθεί από τον εκτελεστή, ο οποίος πυροβόλησε αρχικά το όχημα του θύματος θρυμματίζοντας το παράθυρο στη θέση του συνοδηγού και καρφώνοντας μια σφαίρα στην ίδια θέση.
 
Αυτό προκύπτει και από το γεγονός, ότι το όχημα του 33χρονου ακινητοποιήθηκε στο παγκέτο του αυτοκινητόδρομου και δεν ήταν απλά σταθμευμένο στην λωρίδα ασφαλείας, για αυτό αρχικά η αναφορά ήταν για τροχαίο.
 
Στη συνέχεια φαίνεται ότι το θύμα εισήλθε στο δρόμο, πήδηξε το διαχωριστικό κιγκλίδωμα και πέρασε στην απέναντι πλευρά.  
 
Ακολούθως επιχείρησε να πηδήξει από τέλι περίφραξης, ωστόσο στην προσπάθεια του να διαφύγει μέσα από το χωράφι, στην απέναντι πλευρά, δέχθηκε τα θανατηφόρα πυρά στο κεφάλι, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε το όχημα του με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό… Τον καταδίωξε 150 μέτρα, τον πυροβολούσε αδιάκοπα
 
Κατά την προσπάθεια του 33χρονου να γλιτώσει, ο εκτελεστής φαίνεται να συνέχισε να τον πυροβολεί.
 
Αυτό διαφαίνεται και από τις άλλες δύο σφαίρες που φέρει στο άνω μέρος του σώματός τους. 
 
Σημειώνεται πως ο χρόνος εντοπισμού του θύματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού στην Αστυνομία λήφθηκε πληροφορία ότι το όχημα του 33χρονου ήταν ακινητοποιημένο στο αριστερό παγκέτο του δρόμου γύρω στις 22:15, ενώ το πτώμα του εντοπίστηκε περίπου δύο ώρες αργότερα, γεγονός που έδωσε την ευχέρεια στους εκτελεστές να διαφύγουν από το σημείο, με μεγαλύτερη άνεση.
 
Επιπρόσθετα όσο περνάει ο χρόνος τόσο μεγαλύτερος είναι και κίνδυνος διαφυγής των δραστών στα κατεχόμενα. 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»