Είχε συλληφθεί πριν δύο μήνες το θύμα-Μετρά αντίστροφα η κλεψύδρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Αστυνομία, η οποία ψάχνει την άκρη του νήματος σε σχέση με τη στυγερή δολοφονία του 33χρονου Gary Boris Χριστοδούλου, ο οποίος εκτελέστηκε χθες βράδυ στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό… Τον καταδίωξε 150 μέτρα, τον πυροβολούσε αδιάκοπα
 
Οι Αρχές από χθες βράδυ, μετά τον εντοπισμό της σορού του Χριστοδούλου, ο οποίος έφερε δύο σφαίρες στο κεφάλι όπως και αριθμό πυροβολισμών στο σώμα του απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισαν έρευνες, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον ή τους δράστες της άγριας δολοφονίας.
 
Κλειδί για την έκβαση της υπόθεσης αποτελούν τα κίνητρα των δραστών, που όπως φαίνεται φόντο είναι τα ναρκωτικά, αφού ο 33χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ΥΚΑΝ, ενώ πληροφορίες θέλουν το θύμα να είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα απειλές κατά της ζωής του.
 
Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, ο 33χρονος πριν από περίπου δυο μήνες είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.
 
Ως εκ τούτου, οι έρευνες των ανακριτών στρέφονται προς τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε το θύμα με πρόσωπα που διακινούν ναρκωτικά και για αυτό άρχισε η λήψη καταθέσεων από άτομα που ενδεχομένως να τους είχε μιλήσει ο 33χρονος.  
 
Πάντως θεωρείται σχεδόν αποκλεισμένο το σενάριο ο φόνος να συσχετίζεται με το τετραπλό φονικό, παρότι ο 33χρονος ήταν υπάλληλος καταδικασθέντα για τον τετραπλό φόνο της Αγίας Νάπας.

Ψάχνουν τον τρόπο δράσης του εκτελεστή 
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τις κινήσεις του εκτελεστή καθώς και αν επρόκειτο για ραντεβού θανάτου ή καρτέρι που στήθηκε μετά από συμβόλαιο που υπέγραψαν οι ηθικοί αυτουργοί.
 
Όπως προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών, ο 33χρονος είχε καταδιωχθεί από τον εκτελεστή, ο οποίος πυροβόλησε αρχικά το όχημα του θύματος θρυμματίζοντας το παράθυρο στη θέση του συνοδηγού και καρφώνοντας μια σφαίρα στην ίδια θέση.
 
Αυτό προκύπτει και από το γεγονός, ότι το όχημα του 33χρονου ακινητοποιήθηκε στο παγκέτο του αυτοκινητόδρομου και δεν ήταν απλά σταθμευμένο στην λωρίδα ασφαλείας, για αυτό αρχικά η αναφορά ήταν για τροχαίο.
 
Στη συνέχεια φαίνεται ότι το θύμα εισήλθε στο δρόμο, πήδηξε το διαχωριστικό κιγκλίδωμα και πέρασε στην απέναντι πλευρά.  
 
Ακολούθως επιχείρησε να πηδήξει από τέλι περίφραξης, ωστόσο στην προσπάθεια του να διαφύγει μέσα από το χωράφι, στην απέναντι πλευρά, δέχθηκε τα θανατηφόρα πυρά στο κεφάλι, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε το όχημα του με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα.
 
Κατά την προσπάθεια του 33χρονου να γλιτώσει, ο εκτελεστής φαίνεται να συνέχισε να τον πυροβολεί αδιάκοπα. Αυτό διαφαίνεται και από το γεγονός ότι, όπως μας ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος φέρει και άλλα τραύματα στο σώμα του, ενώ βρέθηκαν και κηλίδες αίματος στον αυτοκινητόδρομο.     

Εν αναμονή της νεκροτομής
 
Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν και τα ιατροδικαστικά ευρήματα της νεκροτομής που άρχισε στις πέντε το απόγευμα, τα οποία θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, αφού θα διαφανεί ο ακριβής αριθμός σφαιρών που φέρει το θύμα, αλλά και η απόσταση από την οποία δέχθηκε τα πυρά.
 
Επίσης καθοριστικός είναι και ο χρόνος εντοπισμού του θύματος, αφού στην Αστυνομία λήφθηκε πληροφορία ότι το όχημα του 33χρονου ήταν ακινητοποιημένο στο αριστερό παγκέτο του δρόμου γύρω στις 22:15, ενώ το πτώμα του εντοπίστηκε περίπου δύο ώρες αργότερα, γεγονός που έδωσε την ευχέρεια στους εκτελεστές να διαφύγουν από το σημείο, με μεγαλύτερη άνεση.
 
Επιπρόσθετα όσο περνάει ο χρόνος τόσο μεγαλύτερος είναι και κίνδυνος διαφυγής των δραστών στα κατεχόμενα. 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα