Η σχεδιαζόμενη δολοφονία, ο στόχος των μαφιόζων και η… βεντέτα

Συνεχίζονται οι σαρωτικές έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με την γκανγκστερική επίθεση κατά των αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου στην Λεμεσό, με τις αρχές να εκτιμούν ότι απέτρεψαν φόνο στο παρά πέντε σε βάρος γνωστού προσώπου.
 
Μέχρι στιγμής χειροπέδες φόρεσαν τρία πρόσωπα ενώ καταζητούνται άλλοι δυο.
 
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται:  
 
     - Ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεώργη Βουλής από την Πάφο
     - Η 33χρονη από την Σλοβακία
     - Ο 35χρονος από την Βουλγαρία
 
Για την υπόθεση καταζητούνται άλλα δυο γνωστά πρόσωπα στις αρχές, τα οποία φαίνεται να αποτελούν πονοκέφαλο στην αστυνομία με την δράση του.
 
Συγκεκριμένα καταζητούμενοι είναι:
 
     - Χαράλαμπος Καλογερίδης, 33 ετών (καταζητούμενος και για τις ληστείες σε τράπεζες) 
     - Ηλίας Μούζος, 37 ετών από την Πάφο 
 
Ο Καλογερίδης, ο οποίος εμπλέκεται στις απανωτές ένοπλες  ληστείες τραπεζών σε Λεμεσό και Πάφο, φέρεται να έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες ότι επέβαινε στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως από το οποίο οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς με αυτόματο όπλο. 
 
Ο δε Μούζος ο οποίος έχει απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών ναρκωτικών και απόπειρας φόνου, κατονομάζεται από την 33χρονη συλληφθείσα για την ίδια υπόθεση ως το άτομο για το οποίο η ίδια ενοικίασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από την Πάφο.
 
 
Ποιος ήταν ο στόχος
 
Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες της επίθεσης σχεδίαζαν εγκληματική ενέργεια σε βάρος 28χρονου από την Λεμεσό, με τον οποίο κάποιοι εκ των δραστών έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς.
 
Μια ενέργεια η οποία απετράπη την υστάτη και φαίνεται να είναι συνέχεια προηγούμενου επεισοδίου που εκτυλίχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριου στην οικία του 28χρονου.
 
Συγκεκριμένα, στις 19 Φεβρουαρίου 2018 άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον της οικίας του 28χρονου που είχαν απαγάγει και ξυλοκόπησαν ένα μήνα προηγουμένως.  

Ο 28χρονος, που έχει απασχολήσει την Αστυνομία σε διάφορες υποθέσεις, απουσίαζε από την κατοικία του κατά το χρόνο του περιστατικού και ενημερώθηκε σχετικά από την Αστυνομία.
 
Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί έπληξαν τζάμι της μπροστινής εισόδου και της πρόσοψης της οικίας, καθώς και τηλεόραση που βρισκόταν εντός του σαλονιού της οικίας.
 
Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες βρίσκονταν σε αυτοκίνητο σκούρου χρώματος Nissan March, που δεν έφερε πινακίδες εγγραφής, ενώ οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν από τη θέση του συνοδηγού.
 
Για την υπόθεση εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ηλία Μούζου.
 
Η απαγωγή και το ξύλο που προηγήθηκε των πυροβολισμών
 
Ένα μήνα πριν την ρίψη πυροβολισμών στην οικία του 28χρονου, και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου 2018, ο νεαρός κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού μετά από τηλεφώνημα «παγίδα».
 
Ο 28χρονος κατήγγειλε ότι 27χρονος με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, του ζήτησε να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο στον Ύψωνα για βοήθεια καθώς όπως του ανέφερε, αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη το όχημα του.
 
Ο νεαρός μετέβη στο σημείο όπου βρισκόταν και ο Ηλίας Μούζος, ενώ και οι δυο, με την άφιξη του 28χρονου, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι. Ακολούθως υπό απειλές και κρατώντας όπλο, του ζήτησαν να καλέσει άλλο φιλικό τους πρόσωπο και να του ζητήσει να έρθει στο σημείο. Πράγμα το οποίο έκανε. Ωστόσο το πρόσωπο που κάλεσε δεν μετέβη στο σημείο.
 
Κατά τη διάρκεια όμως της αναμονής, οι δυο εκτόξευαν απειλές κατά της ζωής του αλλά και της οικογένειας του.
 
Χρονολογείται το παρελθόν του Μούζου
 
Ο Ηλίας Μούζος, απασχόλησε τις αρχές ουκ ολίγες φορές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ το 2015 ήταν θύμα απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στη Πάφο, μετά από συνάντηση που είχε με άλλο πρόσωπο με φόντο τα ναρκωτικά.
 
Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου του Μούζου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ο 38χρονος Ελλαδίτης Νικόλας Κουλούρης.
 
Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Απριλίου2016 η αστυνομία καταζητούσε και πάλι τον Μούζο για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν στην Πάφο.
 
Για την συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορήθηκε ενώπιον δικαστηρίου μαζί με άλλο ένα πρόσωπο. Ένα μήνα μετά, ο Μούζος θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αφού είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, πράγμα το οποίο δεν έπραξε και εναντίον του εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης.  
 
Ο Μούζος διέμενε στα κατεχόμενα μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Τελικά συνελήφθη μετά από 5 μήνες.  
 

Δειτε Επισης

Υπό κράτηση οι έξι για το Δημητρούι, ελεύθεροι οι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»