Στο Ισραήλ ο τραυματίας αστυνομικός – Εκτιμούν πως απέτρεψαν φόνο την υστάτη

Στο Ισραήλ για νοσηλεία  βρίσκεται από χθες βράδυ  ο 37χρονος αστυνομικός Γιώργος Γεωργίου που τραυματίστηκε κρίσιμα από τα πυρά εγκληματικών στοιχείων το βράδυ του Σαββάτου. 
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι γιατροί από το Ισραήλ που  έφτασαν χθες  το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μετέβησαν στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου εξέτασαν τον τραυματία αστυνομικό έδωσαν το πράσινο φως για την αερομετακομιδή του στο Τελ Αβιβ για περαιτέρω νοσηλεία.
 
Άφαντοι Μούζος και Καλογερίδης 
 
Στο μεταξύ  συνεχίζονται σαρωτικές έρευνες σε Λεμεσό και Πάφο για τον εντοπισμό των προσώπων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως από όπου πυροβολήθηκαν οι αστυνομικοί.  Για την υπόθεση καταζητούνται από την αστυνομία οι Χαράλαμπος Καλογερίδης 33χρόνων και ο 37χρονος Ηλίας Μούζος.
 
Ο Καλογερίδης, ο οποίος εμπλέκεται στις απανωτές ένοπλες  ληστείες τραπεζών σε Λεμεσό και Πάφο, φέρεται να έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες ότι επέβαινε στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως από το οποίο οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς με αυτόματο όπλο. 
 
Ο δε Μούζος ο οποίος έχει απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών ναρκωτικών και απόπειρας φόνου, κατονομάζεται από την 33χρονη συλληφθείσα για την ίδια υπόθεση ως το άτομο για το οποίο η ίδια ενοικίασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από την Πάφο.
 
Ο Μούζος φέρεται να είναι και το πρόσωπο που άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών.  Οι ανακριτές εκτιμούν ότι η παρέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε εγκληματική ενέργεια ίσως και φόνο συγκεκριμένου προσώπου του υποκόσμου.
 
Νοσηλεύεται υπό φρούρηση ο 30χρονος 
 
Ο 30χρονος από την Πάφο ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι από το νοσοκομείο Λεμεσού.  Ο 30χρονος τελεί υπό φρούρηση και εάν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του,  θα πραγματοποιηθεί στο κρατικό νοσηλευτήριο διαδικασία για προσωποκράτηση του.
 
Ενώπιον του δικαστηρίου  στη Λεμεσό αναμένεται να οδηγηθεί και ο 35χρονος Βούλγαρος ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον 30χρονο ότι επέβαινε και αυτός στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως.  Ο 35χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Πισσούρι.
Για την υπόθεση τελεί υπό οκταήμερη κράτηση 33χρονη Σλοβάκα η οποία είναι το πρόσωπο που ενοικίασε το αυτοκίνητο.
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΣΑΚΣ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των ΣΥΟΠ
Από Υπουργικό οι ποινικοί ανακριτές για τη δολοφονία Θανάση-Ένοχοι και ευθύνες στο κάδρο των νέων ερευνών
Στο κελί για τρεις μήνες 52χρονος που ζούσε και εργαζόταν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Στις φλόγες κουζίνα διαμερίσματος στην Έγκωμη-Ξεκίνησε από το ψυγείο
Στην Αρχιεπισκοπή ξανά οι μοναχοί για τη Μονή Αββακούμ-Καταθέτουν στην Ανακριτική Επιτροπή
Δεκαεννιάχρονος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του οχήματος μετά από τροχαίο-Επενέβη η Πυροσβεστική
Βλέπει πρώτα Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ η Ολγκίν-Αναχωρεί την Τρίτη από την Κύπρο
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 52χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι
Οι δεξαμενές των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι στοχεύσεις των κομμάτων και οι εκπλήξεις
Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι ψευδείς εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους