Οι 4+1 συλληφθέντες και καταζητούμενοι για την επίθεση – Ποίοι είναι και πώς εμπλέκονται

Στο «πόδι» βρίσκεται από χθες βράδυ η αστυνομία μετά την γκανγκστερική επίθεση κατά αστυνομικών οι οποίοι μετέβησαν σε σημείο στον Ύψωνα για έλεγχο οχήματος το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Αποτέλεσμα, οι επιβαίνοντες του οχήματος ενοικιάσεως να ανοίξουν πυρ κατά των δυο ένστολων οι οποίοι τραυματίστηκαν ενώ ο ένας συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Μετά την αιματηρή επίθεση, η αστυνομία τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό ενώ πάνοπλα μέλη της δύναμης άρχισαν σαρωτικές έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Μέχρι στιγμής χειροπέδες φόρεσαν τρία πρόσωπα ενώ καταζητούνται άλλοι δυο.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται:  

     - Ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεώργη Βουλής από την Πάφο
     - Η 33χρονη από την Σλοβακία
     - Ο 35χρονος από την Βουλγαρία

Για την υπόθεση καταζητούνται άλλα δυο γνωστά πρόσωπα στις αρχές, τα οποία φαίνεται να αποτελούν πονοκέφαλο στην αστυνομία με την δράση του. Συγκεκριμένα καταζητούμενοι είναι:

     - Χαράλαμπος Καλογερίδης, 33 ετών (καταζητούμενος και για τις ληστείες σε τράπεζες) 
     - Ηλίας Μούζος, 37 ετών από την Πάφο 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον των ανακριτών, ο Μούζος φέρεται ως το πρόσωπο που πυροβόλησε με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗ: Καταζητείται και ο διαβόητος Μούζος για την αιματηρή επίθεση - Πλούσιο παρελθόν

 

Ο οδηγός του οχήματος πρώτος στην φάκα της αστυνομίας

Πάνοπλα μέλη της αστυνομίας, κατόπιν πληροφορίας, περικύκλωσαν χθες βράδυ σημείο στην περιοχή των Πολεμιδιών, με σκοπό την σύλληψη του 31χρονου από την Πάφο.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με μαρτυρία που υπήρχε ενώπιον της αστυνομίας, κινείτο ύποπτα στο σημείο ενώ είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο από τα πυρά που έριξαν οι αστυνομικοί κατά των δραστών.  

Τελικά, το πρωί ο 31χρονος βρέθηκε αιμόφυρτος σε παγκάκι από πολίτη ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο και του φόρεσαν χειροπέδες. Ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε από τις σφαίρες.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο 31χρονος ήταν ο οδηγός του οχήματος ενοικιάσεως.
 
Η δεύτερη σύλληψη

Μετά τον 31χρονο, χειροπέδες φόρεσε η 33χρονη από την Σλοβακία που διαμένει στην Πάφο και η οποία φέρεται ως το πρόσωπο που ενοικίασε το όχημα για λογαριασμό του καταζητούμενου Ηλία Μούζου, 6 ώρες πριν την επίθεση.

Η τρίτη σύλληψη

Ακολούθως, η αστυνομία προχώρησε στην τρίτη σύλληψη, του 35χρονου από την Βουλγαρία, ο οποίος εντοπίστηκε το μεσημέρι να κινείτο πεζός στον αυτοκινητόδρομο της Λεμεσού – Πάφου.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση και στην συνέχεια φόρεσε χειροπέδες.

Όπως προκύπτει, ο 35χρονος ήταν ένας από τους επιβαίνοντες του οχήματος από το οποίο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών.  

Το χρονικό της γκανγκστερικής επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 22:30 χθες βράδυ, όταν αστυνομικός που μετέβαινε στην εργασία του και σταμάτησε σε φαρμακείο που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης, στον Ύψωνα, αντιλήφθηκε ύποπτο όχημα ενοικιάσεως σταθμευμένο σε παρακείμενο χωράφι, εντός του οποίου βρίσκονταν τουλάχιστον τρία πρόσωπα.

Όταν κλήθηκε στη σκηνή περιπολικό για έλεγχο, οι άγνωστοι έριξαν πυροβολισμούς εναντίον των δυο αστυνομικών που επέβαιναν σε αυτό. Παρά τα τραύματα τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανταποδώσουν τα πυρά.

Το αυτοκίνητο ενοικιάσεως απομακρύνθηκε από τη σκηνή και καταδιώχθηκε από τον αστυνομικό που το είχε αρχικά εντοπίσει, ενώ οι δράστες το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αγίου Συλά, νότια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και εξαφανίστηκαν.

Από τις έρευνες στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως εντοπίστηκαν αρκετές κηλίδες αίματος.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας συμμετείχε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται εντατικά σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών.

Σαρωτικές έρευνες

Η αστυνομία από χθες βράδυ συνεχίζει τις σαρωτικές έρευνες με σκοπό την σύλληψη όλων των δραστών ενώ γίνονται εξετάσεις ούτως ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος που τα εν λόγω πρόσωπα βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο.
 
Το γεγονός ότι στην κατοχή τους είχαν καλάσνικοφ, η αστυνομία εκτίμα ότι οι δράστες σχεδίαζαν εγκληματική ενέργεια και δεν επρόκειτο για κοντραμπάντο ναρκωτικών.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν