Εντεκάδα υπόπτων για την δολοφονία Λεωνίδη – «Κλειδί» ο φίλος του που καταζητείται

Εξελίξεις στην εν ψυχρώ δολοφονία του 47χρονου Ερνεστ Λεωνίδη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στη Λεμεσό.
 
Μετά από μαρτυρία, οι ανακριτές της υπόθεσης εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον 36χρονου από τη Λεττονία, κάτοικου Λεμεσού, ο οποίος συνελήφθη γύρω στις 5 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Πάφου.
 
Ο 36χρονος, είναι κάτοχος συγκεκριμένου οχήματος που φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν οι τρεις εκτελεστές πριν τη διάπραξη του εγκλήματος αλλά και την ημέρα του φονικού.
 
Επίσης, η αστυνομία προχώρησε στην έκδοση άλλων δύο ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος 28χρονου από τη Γεωργία και 57χρονου ομογενή.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας είναι το πρόσωπο που παρέλαβε το όχημα από τον Λετονό και το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες ενώ ο δεύτερος είναι ο ένας εκ των δυο φίλων του Λεονίδη που συνέτρωγαν μαζί του στην ταβέρνα και μετά το φόνο τράπηκαν σε φυγή.
 
Συνολικά ο αριθμός των υπόπτων έχουν ανέλθει στους 11 εκ των οποίων οι τρεις φόρεσαν χειροπέδες, οι 3 καταζητούνται βάσει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης και οι άλλοι αναζητούνται χωρίς να εξακριβώνεται μέχρι στιγμής η ταυτότητα τους.
 
Οι 11 είναι:

  • Τρεις δράστες
  • Δύο πρόσωπα που συνόδευαν το θύμα
  • 32χρονη γυναίκα που εξαφάνισε το όχημα από τη σκηνή κατόπιν οδηγιών
  • Δυο πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση και μετέφεραν τους δράστες στη σκηνή
  • Τον αδελφό ενός εκ των συλληφθέντων που τους παρέλαβε από συγκεκριμένο μέρος μετά τη διαφυγή τους
  • Ο 36χρονος Λετονός που είναι κάτοχος του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες πριν και μετά το φόνο
  • Ο 28χρονος Γεωργιανός που δανείστηκε από τον Λετονό το όχημα και πιθανόν να το έδωσε στους δράστες.  

 
Τα πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση, 25χρονος Ρώσος και 24χρονος Γεωργιανός, ισχυρίστηκαν ότι  μετέβησαν στην ταβέρνα για να παραδώσουν το όχημα στους εκτελεστές. Ο 25χρονος είναι ιδιοκτήτης γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων και είχε κλείσει ραντεβού μαζί τους και μετέβη στο σημείο συνοδευόμενος από τον 24χρονο.

Μετά τη διάπραξη του εγκλήματος όσοι βρίσκονταν στο μέρος τράπηκαν σε φυγή.

Διαβάστε επίσης

Ήταν στην Πάφο και μετέβη στη Λεμεσό 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που βρίσκονται ενώπιον της αστυνομίας ο 47χρονος προηγουμένως βρισκόταν στην Πάφο και συνοδευόμενος από τους δύο φίλους του, οι οποίοι δεν αποκλείεται να εκτελούσαν χρέη φρουρών, μετέβησαν στη συγκεκριμένη ταβέρνα στη Λεμεσό.

Ως εκ τούτου τα ενδεχόμενα είναι δύο. Πρώτον οι δράστες και το θύμα να είχαν κλείσει ραντεβού στη συγκεκριμένη ταβέρνα, να γνωρίζονταν μεταξύ τους ωστόσο το σχέδιο προέβλεπε τη δολοφονία του Λεωνίδη. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι οι εκτελεστές να είχαν πληροφορίες από το περιβάλλον του 47χρονου και γνώριζαν τις κινήσεις του και του έστησαν καρτέρι θανάτου.

 

 

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία της αστυνομίας φαίνεται να προκύπτει ότι το θύμα και οι δράστες λίγα λεπτά πριν ανοίξουν πυρ είχαν διαπληκτιστεί. Υπενθυμίζεται πως τέτοιο ισχυρισμό είχε δώσει και συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο ανέφερε στην αστυνομία ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Εάν κλειδώσει ότι θύμα και δράστες είχαν προηγουμένως λογομαχία ενισχύεται το σενάριο ο 47χρονος να γνώριζε έναν εκ των εκτελεστών. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER που δείχνουν την ταυτότητα ενός εκ των δραστών ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές. Μέχρι στιγμής ωστόσο οι ανακριτές δεν έχουν κλειδώσει την ταυτότητα των δραστών γιαυτό και δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Τα σενάρια γύρω από τους φίλους του 

Γρίφο αποτελεί η εξαφάνιση των δύο προσώπων που συνόδευαν τον Λεωνίδη στην ταβέρνα που μετά από τη διάπραξη του εγκλήματος τράπηκαν επίσης σε φυγή αφήνοντας αιμόφυρτο στο έδαφος τον 47χρονο.

Το ένα σενάριο λέει ότι ενδεχομένως είχαν εμπλοκή στο έγκλημα ενώ δεύτερο σενάριο λέει ότι διέφυγαν υπό το φόβο να μην δεχθούν και οι ίδιοι πυρά. Αν όμως ισχύει το δεύτερο σενάριο προβληματισμό προκαλεί ότι τρεις μέρες μετά τη δολοφονία παραμένουν εξαφανισμένοι.

Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται οι δύο να θέλουν να αποκρύψουν την παρουσία τους από τη σκηνή του εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

Ψάχνουν για dna στο όχημα

Την ίδια ώρα από εξαντλητική ανάκριση περνούν οι δύο που συνελήφθησαν και που ήταν τα πρόσωπα που μετέφεραν με το όχημα ενοικιάσεως τους εκτελεστές. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συναντήθηκαν με τους εκτελεστές σε άλλο σημείο πέντε χιλιόμετρα περίπου μακριά από την ταβέρνα και τους ζήτησαν να τους μεταφέρουν στην ταβέρνα για να αγοράσουν φαγητό. Οι ανακριτές σε ανυποψίαστο χρόνο λαμβάνουν ξεχωριστές καταθέσεις από τους δύο νεαρούς ούτως ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσον τα λεγόμενα τους ευσταθούν ή πέφτουν σε αντιφάσεις ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν για το τι θα ακολουθούσε.

Η εκδοχή των δύο είναι ότι ο 25χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από τους δράστες για να τους ενοικιάσει αυτοκίνητο και μετέβη στο σημείο όπου έδωσαν ραντεβού με τον 24χρονο φίλο του. Ο 25χρονος ωστόσο ισχυρίστηκε στην κατάθεση του πως μετά το έγκλημα τράπηκαν σε φυγή και ακολούθως κάλσεσε τον αδερφό του (καταζητούμενο) και ο οποίος τους παρέλαβε από συγκεκριμένο μέρος.

Από την άλλη ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι αφού διέφυγαν τρέχοντας στη συνέχεια μετέβησαν πεζοί στις οικίες τους.

Επίσης ισχυρίζονται ότι κατόπιν οδηγιών του 25χρονου η Λετονή καταζητούμενη μετέβη στη σκηνή του εγκλήματος από όπου παρέλαβε το όχημα και το μετέφερε στα γραφεία του νεαρού.

Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε και παραλήφθηκε από την αστυνομία η οποία διενεργεί εξετάσεις  με σκοπό να καταφέρουν να εντοπίσουν γενετικό υλικό που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών.

Την ίδια ώρα από κόσκινο περνά και το κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε στη σκηνή του φόνου.

Πολλά τα μέτωπα του

Όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER o Λεωνίδης απασχόλησε κατ΄ επανάληψη τις διωκτικές αρχές τόσο με υποθέσεις ναρκωτικών όσο και στην υπόθεση δολοφονίας του Τσικίτο στην Πύλα.

Επίσης είχε κατονομαστεί και από τον γνωστό Εντί τον Πόντιο για υπόθεση  εκφοβισμού. Ωστόσο με εξαίρεση μια υπόθεση για ναρκωτικά, κανένα άλλο αδίκημα δεν στοιχειοθετήθηκε εναντίον του.

Το γεγονός ότι ο 47χρονος είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά μπερδεύει τους ανακριτές ως προς τα κίνητρα των δραστών και τους ηθικούς αυτουργούς χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι τρεις εκτελεστές δεν ήταν οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί.

Διαβάστε επίσης

 

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα