Ο ρόλος γυναίκας στην ενέδρα του Λεωνίδη - Πώς εξαφάνισαν όχημα τεκμήριο από τη σκηνή

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν το πρωί οι δυο ύποπτοι που συνελήφθησαν για την ενέδρα θανάτου εναντίον του Έρνεστ Λεωνίδη στη Λεμεσό.
 
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου από τον ανακριτή, όλα ξεκίνησαν 2 μέρες πριν την δολοφονία.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 25χρονος Ρώσος που συνελήφθη, υπεύθυνος καταστήματος ενοικιάσεως αυτοκινήτων, είχε δεχθεί τηλεφώνημα από δυο ομογενείς του, οι οποίοι ήθελαν να ενοικιάσουν όχημα. Ως εκ τούτου, οι δυο από τους τρεις δράστες, έδωσαν ραντεβού με τον 25χρονο για χθες το μεσημέρι.
 
Η συνάντηση έγινε περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από τη σκηνή του εγκλήματος ενώ εκτός από τους δυο, στο ραντεβού έφθασε και τρίτο πρόσωπο που εκτιμάται ότι είναι ο τρίτος δράστης της δολοφονίας. Επίσης τον 25χρονο συνόδευσε ο 24χρονος Γεωργιανός φίλος του που επίσης συνελήφθη και ο οποίος γνώριζε και το θύμα.
 
Ακολούθως, οι 3 ζήτησαν από τον 25χρονο όπως μεταβούν στην συγκεκριμένη ταβέρνα προκειμένου να πάρουν κάτι να φάνε. Πράγμα το οποίο έγινε…
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του νεαρού, ακολούθως οι 3 δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του 47χρονου ο οποίος βρισκόταν ήδη στην ταβέρνα μαζί με άλλα δύο πρόσωπα ενώ στη συνέχεια τράπηκαν  σε φυγή πεζοί προς το Δασούδι.
 
Την ίδια ώρα, διέφυγαν από το μέρος ο 24χρονος Γεωργιανός και ο 25χρονος Ρώσος ο οποίος ακολούθως κάλεσε τον αδελφό του, (το τρίτο πρόσωπο που καταζητείται), και τους παρέλαβε από συγκεκριμένο μέρος.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 25χρονος, μετά από κάποιο χρόνο άκουσε ότι στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και τότε αντιλήφθηκε ότι θα τον ανακαλύψουν αφού ήταν το δικό του και ότι θα έχει μπλεξίματα.
 
Στη συνέχεια,  οι δυο συλληφθέντες έδωσαν οδηγίες σε γυναίκα η οποία μετέβη στη σκηνή του φόνου όπου παρέλαβε το όχημα ενοικιάσεως με το οποίο μεταφέρθηκαν οι 3 δράστες στη σκηνή του φόνου, και το «εξαφάνισε».
 
Μετά από ώρες, ο 25χρρονος παραδόθηκε στις αρχές δίνοντας την δική του εκδοχή όπως καταγράφεται πιο πάνω.
 
Με βάση τα δεδομένα, η αστυνομία αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να καταζητεί τους 3 δράστες που άνοιξαν πυρ, τα δυο πρόσωπα που συνόδευαν τον 47χρονο και που μετά διέφυγαν, τον αδελφό του συλληφθέντα που τους παρέλαβε από το σημείο τους δυο νεαρούς, καθώς και τη γυναίκα που μετέβη στη σκηνή και παρέλαβε το όχημα.
 
Οι δυο συλληφθέντες τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση ενώ οι ισχυρισμοί τους διερευνώνται από την αστυνομία.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος απασχόλησε τις αρχές και δραστηριοποιείτο στη νύχτα ενώ τα κίνητρα αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
 
 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας