Αντεπιτίθεται για τα καλά η φαμίλια Ροζίτα – Ο γιος της καρφώνει εγκέφαλους

Νέες αποκαλύψεις γύρω από το φαγοπότι εκατομμυρίων στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ με βασική κατηγορούμενη την Ροζίτα Παυλίδου η οποία τελικά «λύγισε», παραδέχθηκε ενοχή αλλά αντίστρεψε τα πυρά στον καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους ο οποίος ήταν υπό την επίβλεψη του τα 9 προγράμματα.   
 
 
Η Ροζίτα στην κατάθεση της κατονόμασε και άλλους συναδέλφους της, πέραν από τον κ. Θεοχάρους, τον οποίο έδειξε ως «εγκέφαλο» και ότι λειτουργούσε καθ’ υπόδειξη του.
 
Μετά την κατάθεση της Ροζίτας άρχισε δεύτερος κύκλος ερευνών ενώ υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Θεοχάρους αποσύρθηκε από τους μάρτυρες κατηγορίας.  
 
Και ο γιος της Ροζίτας στην αντεπίθεση
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, στις 19 Ιανουαρίου ο επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση Ιάκωβος Καρέρα, γιος της Ροζίτας Παυλίδου, προέβη με τη μητέρα του σε γραπτή καταγγελία κατά του επίκουρου καθηγητή, αλλά και κατά του εσωτερικού ελεγκτή, του διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών και του προϊστάμενου της Υπηρεσίας Έρευνας του πανεπιστημίου, καθώς και κατά του Πρυτανικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ κατά το έτος 2016.
 
Στην επιστολή του ο γιος της Ροζίτας, καταγγέλλει «ενορχηστρωμένη πλεκτάνη εις βάρος του, με στόχο την απόσπαση χρηματικού ποσού από τον προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ, για εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών».
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Καρέρα στην επιστολή του υποστηρίζει ότι «ο Αντώνης Θεοχάρους διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες, ότι δηλαδή δεν εκτέλεσε την εργασία που του είχε ανατεθεί και επικουρούμενος από τον εσωτερικό ελεγκτή του ΤΕΠΑΚ, υπέβαλε αίτημα στο Πρυτανικό Συμβούλιο για εξασφάλιση επιπρόσθετου ποσού ύψους 42 χιλιάδων ευρώ προς ολοκλήρωση των ερευνητικών προγραμμάτων».
 
Συνομωσία με εσωτερικό ελεγκτή
 
Ο γιος της Ροζίτας προσάπτει κατηγορίες και στον εσωτερικό ελεγκτή του ΤΕΠΑΚ αναφέροντας ότι «συνωμότησε με τον Αντώνη Θεοχάρους εναντίον του, διεξάγοντας έρευνα εναντίον μου χωρίς να μου δώσει το δικαίωμα υπεράσπισης. Προσήψε κατηγορίες στο άτομό μου και πιστοποίησε παραπτώματα, χωρίς επαρκή και ανεξάρτητη έρευνα, και μάλιστα αποσκοπώντας έντεχνα στην απόκρυψη στοιχείων».
 
Σύμφωνα με τον Ιάκωβο Καρέρα, «η έκθεση του εσωτερικού ελεγκτή, η οποία θα έπρεπε να ήταν αντικειμενική και ανεξάρτητη, έχει συνταχθεί σε συνεννόηση και καθοδήγηση από τον επίκουρο καθηγητή, όπως καταδεικνύεται και από τις διορθώσεις στο κείμενο του εσωτερικού ελεγκτή, και εμπεριέχει κατασκευασμένα στοιχεία».
 
Ισχυρίζεται ακόμη ότι «το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο συνιστά απόπειρα εξαπάτησης του Συμβουλίου προς εκμαίευση οικονομικών πόρων από κονδύλια του ΤΕΠΑΚ. Με την έκθεση αυτή διαφαίνεται αλλά και πιστοποιείται ότι ο εσωτερικός ελεγκτής ενεργούσε ως όργανο του Θεοχάρους».
 

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά