Αποκαλύπτουμε την έκθεση που «έκαψε» τη Ροζίτα – Οι λίστες των συγγενών

Στο φως φέρνει ο REPORTER τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο ΤΕΠΑΚ το 2015 από τον λειτουργό Άκη Κλεάνθους ο οποίος είχε διοριστεί μετά από απόφαση της 42ης συνεδρίας του Συμβουλίου του  Πανεπιστημίου. Μια έκθεση που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου.
 
Το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ συνεδρίασε στις 27 Μαρτίου προκειμένου να διερευνήσει τα ερευνητικά προγράμματα τα οποία χειριζόταν η λειτουργός Ροζίτα Παυλίδου, η οποία πλέον βρίσκεται στο κελί για φαγοπότι 5 εκατομμυρίων μαζί με το σόι της και ένα καθηγητή.
 
Σ.Σ Θα ακολουθήσει δεύτερο μέρος με την αποκαλυπτική έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή αναφορικά με τα ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό, τον τρόπο που λειτουργούσε εν αντιθέσει με τους συναδέλφους της, την ηλεκτρονική αλληλογραφία της με τον Διευθυντή του ΤΕΠΑΚ καθώς και τις επιστολές που έστειλαν οι δικηγόροι της στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.
 
Ο μηχανισμός και ο νόμος της σιωπής
 
«Το αίσθημα που αποκόμισε ο λειτουργός ήταν ο φόβος για τη διαρροή των καταθέσεων τους είτε γιατί δεν είχαν εμπιστοσύνη στους θεσμούς είτε επειδή φοβούνταν τα αντίποινα».
 
Πράγματα και θάματα καταγράφει η έκθεση του Άκη Κλεάνθους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Ερευνητικών Προγραμμάτων μέχρι το 2015. Η κυρία Παυλίδου έστησε ένα μηχανισμό που σε ότι αφορούσε τα ερευνητικά προγράμματα που η ίδια χειριζόταν είχε τον απόλυτο έλεγχο τόσο στην πρόοδο, όσο και στην οικονομική επιβίωση τους.
 
Ο μηχανισμός της Ροζίτας Παυλίδου ήταν τόσο καλοστημένος που για 7 χρόνια κατάφερερνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των μελών ΔΕΠ που δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα χωρίς την ίδια. Όλα αυτά καταγράφονται στην έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή και τέθηκαν ενώπιον του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου από το 2015.
 
Ευρήματα: Έπαιρνε επιπλέον χρήματα κάτω από το τραπέζι
 
«Ένας συμμετέχοντας είπε ότι η κ. Παυλίδου επανειλημμένως τους δήλωνε ότι η υποστήριξη υλοποίησης δεν ήταν στα καθήκοντα της και ως εκ τούτου αν μέλη ΔΕΠ ήθελαν να τους βοηθήσει σε θέματα προϋπολογισμού, ενδιάμεσες/τελικές εκθέσεις, εκθέσεις υλοποίησης θα έπρεπε η κ. Παυλίδου να παίρνει χρήματα επιπλέον από το μισθό της στο ΤΕΠΑΚ».
 
Ο συγκεκριμένος συμμετέχοντας, παρέθεσε ονόματα ΔΕΠ που φαίνεται να του εκμυστηρεύτηκαν το πιο πάνω, αλλά όπως ο ίδιος είπε, όταν τους κάλεσε να ενημερώσουν σχετικά τον ερευνώντα λειτουργό αυτοί δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό.
 
Απόσπασμα από την έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή 
 
Ο ίδιος συμμετέχοντας είπε ότι γνωρίζει και για άτομα εκτός ΤΕΠΑΚ τα οποία προσεγγίστηκαν από την κ. Παυλίδου ζητώντας τους «χρήματα κάτω από το τραπέζι» αλλά επιφυλάχθηκε να δώσει επιπρόσθετα στοιχεία αναφέροντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικά με το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας 
 
Ο ίδιος συμμετέχοντας δήλωσε επίσης ότι τον λυπεί το γεγονός ότι η κ. Παυλίδου παγίδευε άτομα της ΔΕΠ, είτε δελεάζοντας τα, είτε ζητώντας τον οίκτο τους, είτε εκβιάζοντας τα. Ο ίδιος συμμετέχοντας είπε ότι ο τρόπος λειτουργίας της κ. Παυλίδου ήταν γνωστός σε πολλά άτομα και ιδιαίτερα ανάμεσα στην ΥΕΔΣ (Υπηρεσία Ερευνητικών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων).
 

 

Πρόσληψη συγγενικών της προσώπων

 
Ένας συμμετέχοντας είπε ότι για να διασφαλιστεί μια ομαλότερη υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων, αποδέχτηκε κατόπιν υποδείξεων την κ. Παυλίδου να γίνουν αναθέσεις εργασίας σε συγγενικά της πρόσωπα.
 
Ένας άλλος συμμετέχοντας είπε ότι προέβηκε σε ανάθεση εργασίας σε συγγενικό πρόσωπο της κ. Παυλίδου μετά από εισήγηση της.
 
Δυο άλλοι συμμετέχοντες είπαν ότι προσέλαβαν συγγενικό πρόσωπο της κ. Παυλίδου γιατί είχε προηγηθεί η εργοδότηση τους σε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ.
 
Απόσπασμα από την έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή 
Ένας άλλος συμμετέχοντας είπε ότι προέβηκε σε ανάθεση εργασίας σε συγγενικό άτομα της κ. Παυλίδου μετά από εισήγηση της, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ή να ενημερωθεί για τη συγγένεια τους.
 
Σε μια περίπτωση μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, η κατακύρωση έγινε στον μοναδικό προσφοροδότη που έτυχε να είναι η εταιρεία του γιου της κ. Παυλίδου γιατί από τα βιογραφικά των συνεργατών που υποβλήθηκαν υπήρχε και η εμπειρία και γνώση για εκτέλεση της εργασίας.
 
Το μέλος ΔΕΠ γνώριζε ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο γιος της κ. Παυλίδου.
 
Απόσπασμα από την έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή 
Ο προϊστάμενος της ΥΕΔΣ γνώριζε για την εργοδότηση του γιου της κ. Παυλίδου για ορισμένο χρονικό διάστημα ως ερευνητικός συνεργάτης αλλά όπως είπε δεν γνώριζε ότι του είχε γίνει ανάθεση εργασιών και σε άλλα ερευνητικά προγράμματα τα οποία χειριζόταν η κ. Παυλίδου. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με λειτουργούς της ΥΕΔΣ που είπαν ότι άτομα γνώριζαν είτε από την ίδια είτε από τις συχνές επισκέψεις τους στην ΥΕΔΣ.
 
Ένας συμμετέχοντας είπε ότι για τις πολλαπλές αναθέσεις έργων στο γιο της π.χ τουρισμός, διαχείριση περιβάλλοντος, κάτι που πιθανόν να μη δικαιολογείται από το βιογραφικό του μιας και δεν φαίνεται να έχει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά προσόντα ή και η πείρα του δεν δικαιολογείτο τέτοιες αναθέσεις. Για παράδειγμα φαίνεται ο γιος της κ. Παυλίδου να εργοδοτήθηκε για δυο μήνες στα πλαίσια του προγράμματος LIVEWASTE για 9,850 ευρώ. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το ποσό αυτό ήταν αρκετά μεγάλο και δεν δικαιολογείτο από το βιογραφικό του να είχε ανάθεση του έργου.
 
Απαντώντας η κ. Παυλίδου σχετικά με το γιο της ανέφερε ότι ως μητέρα ενός άνεργου πατέρα δυο παιδιών, μιλούσε στα μέλη της ΔΕΠ για πιθανή εργοδότηση.
 
Επίσης όπως προκύπτει από την έρευνα του εσωτερικού ελέγχου, η κ. Παυλίδου έπρεπε να αυτόεξαιρεθεί
από τα έργα που είχαν ανατεθεί σε συγγενικά της πρόσωπα ενώ όταν ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό.
 
Όταν έλειπε δεν ήθελε αντικαταστάτη
 
Είναι ξεκάθαρο με βάση την έρευνα του εσωτερικού ελεγκτή πως η Ροζίτα Παυλίδου δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ερευνών λειτουργού, 5 συμμετέχοντες δήλωσαν ότι όταν η κ. Παυλίδου απουσίαζε δεν ζητούσε από κάποιο να την αντικαθιστά έστω και για επείγοντα θέματα αλλά και ούτε οριζόταν αντικαταστάτης της.
 
Επίσης άτομα δήλωσαν ότι η κ. Παυλίδου δεν άφηνε κανένα να ανακατευθεί στα ερευνητικά προγράμματα που χειριζόταν η ίδια ενώ όταν απουσίαζε με αναρρωτική άδεια χειριζόταν τα προγράμματα από το σπίτι της.

 
Δείτε τα στοιχεία για εργοδοτήσεις/αναθέσεις εργασιών σε άτομα που πιθανόν να ειναι συγγενικά πρόσωπα της Ροζίτας Παυλίδου 
 

 
Σ.Σ Θα ακολουθήσει δεύτερο μέρος με την αποκαλυπτική έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή αναφορικά με τα ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό, τον τρόπο που λειτουργούσε εν αντιθέσει με τους συναδέλφους της, την ηλεκτρονική αλληλογραφία της με τον Διευθυντή του ΤΕΠΑΚ καθώς και τις επιστολές που έστειλαν οι δικηγόροι της στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Δειτε Επισης

Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»