Εντεταλμένος της αστυνομίας τελικά ο δήθεν «ντετέκτιβ» - Παρανομίες επί... πληρωμή

Τελικά... Ιδιωτικός ντετέκτιβ «μαϊμου» είναι ο 68χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο καθώς ήταν αποδέκτης προσωπικών δεδομένων που διέρρεαν από τη Cyta, από το μηχανογραφημένο σύστημα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και από το μηχανογραφημένο σύστημα της Αστυνομίας όπου καταχωρούνται οι αριθμοί εγγραφής των οχημάτων.
 
Ο 68χρονος ουδεμία σχέση έχει με το επάγγελμα του ιδιωτικού ντετέκτιβ αλλά αντίθετα ήταν εντεταλμένος συνεργάτης της αστυνομίας, από την οποία μάλιστα πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, είχε από χρόνια εξουσιοδότηση από τα υψηλά πολιτειακά δώματα (εκάστοτε αρχηγούς Αστυνομίας, υπουργούς Δικαιοσύνης κ.λπ.) για να εξασφαλίζει τα δεδομένα για σκοπούς παρακολούθησης τηλεφωνικών κλήσεων και προφανώς οχημάτων, κατοικιών κ.λπ. και είχε μισθοδοσία γι’ αυτή τη δουλειά.
 
Μάλιστα κάποια στιγμή, με δική του επιθυμία, είχαν σταματήσει να τον πληρώνουν και έτσι ο 68χρονος, προφανώς από αγάπη προς το επάγγελμα, ενεργούσε δωρεάν.
 
Όπως αναφέρει ο Πολίτης, ο πρώην αστυνομικός ήταν και κάτοχος άδειας οπλοφορίας, για την οποία σε επίσημο επίπεδο είχαν γνώση πολλοί, ενώ ήταν λόγω αυτών των ενεργειών του που φέρεται η Αστυνομία να είχε εξιχνιάσει, κυρίως παλαιότερα, μεγάλες υποθέσεις.
 
Παρακολουθούσε πολιτικό αρχηγό 
 
Η αστυνομία αναγκάστηκε να προβεί στη σύλληψή του όταν ο αρχηγος κόμματος της αντιπολίτευσης παραπονέθηκε για παρακολούθηση του τηλεφώνου του. Έτσι, κάποιος αστυνομικός αναγκάστηκε να αποκαλύψει το μυστικό, ότι δηλαδή ενδεχομένως πίσω από την υπόθεση να βρισκόταν ο συνεργάτης τους.
 
Για τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί και ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.
 
Την ίδια όμως στιγμή οι συνήγοροι του πρώην αστυνομικού φέρονται να απέστειλαν επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία, αφού εξιστορούν τα πραγματικά γεγονότα, ζητούν να μην ασκηθούν διώξεις. Πράγμα, που αν συμβεί, συγκαλύπτονται παρανομίες που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα πολιτών αφού για να εξασφαλίσει η αστυνομία τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα πρέπει να έχει δικαστική έγκριση.
 
 Πάντως μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν τοποθετήθηκε δημόσια και κράτα στάση σιωπής, όπως και οι άλλες υπηρεσίες από τις οποίες διέρρεαν προσωπικά δεδομένα.
 
Μάλιστα όπως αναφέρεται, δεδομένα διέρρεαν και από άλλες υπηρεσίες και όχι μόνο από τις τρεις που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.
 
Ωστόσο μεγαλύτερορο ερώτημα προκαλεί το τι έκαναν τα δεδομένα που εξασφάλιζαν από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του εντοπίστηκαν δεδομένα 470 προσώπων που διέρρευσαν από τη Cyta, τα δεδομένα 193 προσώπων που διέρρευσαν από το ΤΚΑ, καθώς και τα δεδομένα 16 προσώπων που διέρρευσαν από το μηχανογραφημένο σύστημα της Αστυνομίας όπου είναι καταχωρημένοι οι αριθμοί εγγραφής των οχημάτων.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
 

Διαφθορά και παρανομία με τις ευλογίες της αστυνομίας – Ο δήθεν ντεντέκτιβ, ο πολιτικός και η κοροϊδία

Πρωτοφανής διαρροή προσωπικών δεδομένων σε πρώην αστυνομικό – Στοιχεία 470 πολιτών

Συνέλαβαν αστυνομικό και λειτουργούς του Υπ. Εργασίας για τις διαρροές στον ντεντέκτιβ

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ