Διαφθορά και παρανομία με τις ευλογίες της αστυνομίας – Ο δήθεν ντεντέκτιβ, ο πολιτικός και η κοροϊδία

Σιγήν ιχθύος η αστυνομία για την υπόθεση του ιδιωτικού ντέντεκτιβ –συνταξιούχο αστυνομικό - που συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο για διαρροή προσωπικών δεδομένων από την CYTA, το μηχανογραφημένο σύστημα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Τμήμα Οδικών
Μεταφορών και από το σύστημα της αστυνομίας.
 
 
Τότε για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μια υπάλληλος της CYTA, ο συνταξιούχος αστυνομικός, μια γυναίκα εν ενεργεία αστυνομικός καθώς και δυο λειτουργοί του Τμήματος Κοινωνικών ασφαλίσεων.
 
Τον πρώην αξιωματικό παρουσίασαν ως ιδιωτικό ντεντέκτιβ που λειτουργούσε για λογαριασμό του, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά ο συγκεκριμένος ήταν συνεργάτης της αστυνομίας από την οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο συνταξιούχος αστυνομικός είχα μάλιστα εξουσιοδότηση από τα… άνω δώματα της αστυνομίας να εξασφαλίζει τα δεδομένα έναντι αμοιβής, μέχρι που κάποια στιγμή σταμάτησε να πληρώνεται αλλά συνέχιζε να τα παρέχει δωρεάν.
 
Τελικά όμως τα πράγματα στράβωσαν όταν πολιτικό πρόσωπο παραπονέθηκε για παρακολούθηση του τηλεφώνου του και έτσι, σύμφωνα με τον Πολίτη, αστυνομικός αναγκάστηκε να σπάσει την «ομερτά» για να αποκαλύψει ότι επρόκειτο για τον συνεργάτη τους, συνταξιούχο αστυνομικό.
 
Ως εκ τούτου, η ίδια η αστυνομία παρανομούσε και είχε χέρι στην διαφθορά, γιατί το να εισβάλεις και να κατέχεις με παράνομο τρόπο προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε πολίτη είναι διαφθορά και μάλιστα αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος θα είχε διωχθεί, και εύλογα διερωτάται κάποιος εάν τελικά θα οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον «ντεντέκτιβ» - συνεργάτη τους ή εάν τελικά μόλις έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας, κουκούλωσαν και την υπόθεση.  Επίσης εύλογα διερωτάται κάποιος εάν την ίδια πρακτική ακολουθούν για οποιοδήποτε επιθυμούν να μάθουν πράγματα ανεξαρτήτως εάν δεν πρόκειται για υπόθεση που διερευνούν…
 
Υπενθυμίζεται ότι  ο συγκεκριμένος πρώην αστυνομικός, και το 2007 απασχόλησε τις αρχές (πάλι για υπόθεση διαρροών) ωστόσο η υπόθεση «κουκουλώθηκε» αφού ουδείς προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης.    
 

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο