Όταν εκτελεστής έστησε ενέδρα στον Άντζελο, του είπε «χαρασιό» και τον πυροβόλησε

22 Αυγούστου 1998. Ώρα 4 και 20 το πρωί.

Ο ιδιοκτήτης της του νυχτερινού κέντρου Brazil Night Club που βρισκόταν στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό ετοιμαζόταν να εισέλθει στο παρακείμενο αυτοκίνητό του μαζί με το φίλο του Στέλιο Στέλικα και δύο καλλιτέχνιδες.

Ωστόσο ο δολοφόνος του Αγγελή Χριστοδούλου, του είχε στήσει ενέδρα….

Ο δράστης πλησίασε σε ελάχιστη απόσταση και φώναξε στο θύμα «Άντζελο γύρνα».  Το θύμα γύρισε το πρόσωπο προς το μέρος του δράστη, το πρόσωπο του οποίου ήταν καλυμμένο. Φορούσε κράνος κλειστό μπροστά και από κάτω φορούσε κουκούλα. 

Μόλις το θύμα τον είδε, ο δράστης πυροβόλησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο με αποτέλεσμα ο «Άντζελο» να σωριαστή στο έδαφος καθώς υπέστη σοβαρό τραύμα στην ωμοπλάτη.

Ακολούθως ο επίδοξος δολοφόνος του είπε τότε "χαρασιό" και τον πλησίασε ακόμα περισσότερο για να ξαναπυροβολήσει. Ωστόσο υπήρξε κάποια μικρή καθυστέρηση ωσάν να υπήρχε πρόβλημα με το όπλο.

Έτσι το θύμα αμύνθηκε κλωτσώντας το όπλο του δράστη ο οποίος όμως με δεύτερο  πυροβολισμό τον τραυμάτισε στο πόδι.

Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Μετά απείλησε να σκοτώσει και το Ρόπα – αδελφό του θύματος

Ο Αγγελής Χριστοδούλου αναγνώρισε τον δράστη, τον οποίο γνώριζε πολύ καλά από παιδικής ηλικίας, και κάλεσε το Κακουργιοδικείο να δεχθεί τη μαρτυρία του ως αξιόπιστη, θετική και ασφαλή. 

Για την υπόθεση κατέθεσε και ο φίλο του, Στέλιος Στέλικας, αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος επίσης γνώριζε τον δράστη.  Η δική του περιγραφή σχετικά με τη σωματική διάπλαση του δράστη αποσυνέδεε τον κατηγορούμενο ενώ έριχνε σκιά στη μαρτυρία του θύματος ότι αναγνώρισε με βεβαιότητα τον δράστη.

Το Κακουργιοδικείο θεώρησε πως στο θέμα της αναγνώρισης, ο Αγγελής Χριστοδούλου δεν ήταν ειλικρινής στην εξής σημαντική πτυχή. Κατέθεσε πως όταν ο δράστης τον πλησίασε για να ξαναπυροβολήσει, το κράνος ήταν ανασηκωμένο η δε κουκούλα είχε μεγάλο άνοιγμα που άφηνε ακάλυπτο το πρόσωπο και έτσι είδε πως ήταν ο δράστης. 

Το Κακουργιοδικείο, για λόγους που εξήγησε, δεν δέχθηκε αυτή τη μαρτυρία ως αληθή. Θεώρησε πως ο μάρτυρας απλώς συμπέρανε την ταυτότητα του δράστη από την κορμοστασιά και τη φωνή και παρατήρησε πως η κορμοστασιά δεν αποτελούσε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ενώ η φωνή, βγαίνοντας μέσα από το κράνος, δεν παρείχε στο μάρτυρα, υπό την αγωνία που τελούσε εκείνη τη στιγμή, ασφαλές κριτήριο για αναγνώριση. 

Ενόψει τούτου το Κακουργιοδικείο κατέληξε πως δεν υπήρχε ασφαλής αναγνώριση. Ωστόσο, το μέρος της μαρτυρίας του Αγγελή Χριστοδούλου, το οποίο αφορούσε την περιγραφή της σωματικής διάπλασης του δράστη, το Κακουργιοδικείο το δέχθηκε και απέδωσε τη διαφορετική περιγραφή από τον μάρτυρα Στέλιο Στέλικα σε αδυναμία του τελευταίου, λόγω της πίεσης των περιστάσεων, να σχηματίσει ορθή εικόνα.

Η Κατηγορούσα Αρχή προσήγαγε  μαρτυρία και για επεισόδιο το οποίο αφορούσε άντρα με παρόμοια αμφίεση, ο οποίος έφερε κουκούλα και κράνος, περίπου μια ώρα αργότερα σε άλλο σημείο της πόλης σε χώρο πολυκατοικίας στην οδό Αγαρίστης, όπως και μαρτυρία ότι άντρας της ίδιας περιγραφής θεάθηκε σε άλλο σημείο της πόλης.

Το Κακουργιοδικείο κατέληξε, βάσει μαρτυρίας ταύτισης με D.N.A., ότι δράστης εκεί ήταν ο το ίδιο πρόσωπο που πυροβόλησε τον Αγγελή. Ο άντρας στο επεισόδιο της οδού Αγαρίστης φορούσε πράσινες σκούρες φόρμες, μαύρη κουκούλα με τρύπες για τα μάτια, τρύπα για τη μύτη και τρύπα για το στόμα.  Κρατούσε κυνηγετικό όπλο με κομμένο το κοντάκι και κάννες πιο κοντές από τις συνηθισμένες.  Πάνω από το ένα γόνατο είχε δεμένη θήκη και μέσα μεγάλο μαχαίρι.  Όταν εντοπίστηκε να τριγυρνά εκεί από πρόσωπο που διέμενε στην πολυκατοικία, έστρεψε το όπλο εναντίον του.  Εκστόμιζε δε στα αγγλικά απειλές εναντίον του Ρόπα και των αδελφών του.  Ο Ρόπας, είναι αδελφός του θύματος, Αγγελή Χριστοδούλου.  Το επεισόδιο περιέγραψε με τη μαρτυρία του το εν λόγω πρόσωπο το οποίο τον εντόπισε και το οποίο κρίθηκε καθόλα αξιόπιστο.

Ένοχος και μετά αθώος

Ο δράστης του Αγγελή κρίθηκε ένοχος από το πρωτόδικο δικαστήριο ωστόσο στη συνέχεια άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφαση.

Στην απόφαση του το Ανώτατο δικαστήριο ανέφερε ότι «δεν υπήρχε ασφαλές έρεισμα για την καταδίκη του».

Στην υπόθεση αυτή το Κακουργιοδικείο Λεμεσού έκαμε εύρημα ότι ο εφεσείων, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορία για απόπειρα φόνου, ήταν ο δράστης επεισοδίου στην οδό Αγαρίστης στη Λεμεσό, χωρίς να προβεί σε σύγκριση των επί μέρους στοιχείων των δύο περιπτώσεων.  Το Κακουργιοδικείο είχε προηγουμένως απορρίψει αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για τροποποίηση του κατηγορητηρίου ώστε να προστεθούν κατηγορίες σε σχέση με το επεισόδιο στην οδό Αγαρίστης.

Ως εκ τούτου, «ενόψει της έλλειψης επαρκούς απόδειξης στην κατηγορία για απόπειρα φόνου» το Ανώτατο δικαστήριο αθώωσε τον δράστη. 

Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»