Όταν 3 στρατιώτες απήγαγαν και χτύπησαν με φτυάρι μέχρι θανάτου ξεναγό στο Παραλίμνι

Άλλο ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε στην Κύπρο ήταν αυτό της εν ψυχρώ δολοφονίας της Δανέζας ξεναγού, Λουΐζας Τζιένσεν στο Παραλίμνι από 3 στρατιώτες που υπηρετούσαν στη Βάση Δεκέλειας.
 
13 Σεπτεμβρίου 1994.
 
Οι 3 νεαροί, 23 και 26 ετών, είχαν απαγάγει την ξεναγό το πρωινό της ημέρας που διαπράχθηκε το άγριο φονικό.  
 
Η Τζιένσεν ήταν συνεπιβάτιδα σε μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ο Μ. Βασιλειάδης, της οποίας η πορεία ανακόπηκε από όχημα που οδηγούσε ο ένας εκ των 26χρονων, με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος.
 
Ο δεύτερος 26χρονος της παρέας των 3 στρατιωτών, επιτέθηκε με φτυάρι με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του Βασιλειάδη, οδηγού μοτοσικλέτα, τον οποίο έτρεψε σε φυγή.
 
Διαμέλισαν το πρόσωπο της
 
Στη συνέχεια οι 3 στρατιώτες κατάφεραν να απαγάγουν βίαια την Λουίζα Τζιένσεν, την οποίαν μετέφεραν σε μια ερημική περιοχή του Παραλιμνίου, όπου, σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, ο ένας επιχείρησε να τη βιάσει. 
 
Μετά την απόπειρα βιασμού, κι' ενώ η κοπέλα καθόταν γυμνή στο έδαφος, ο 23χρονος της κατάφερε δύο δυνατά κτυπήματα με φτυάρι από πίσω, ενώ οι άλλοι ήταν παρόντες στη σκηνή. 
 
Αμέσως μετά την κτύπησαν βίαια με το φτυάρι πάνω στην κεφαλή της και όταν το θύμα προσπάθησε να αμυνθεί, τοποθετώντας τα χέρια της μπροστά από το πρόσωπο, δέχθηκε και άλλα επιπρόσθετα κτυπήματα στα χέρια.
 
Συνολικά το θύμα δέχθηκε 15 βίαια κτυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός της. Ένα από αυτά διαμέλισε σχεδόν στα δύο το πρόσωπό της. Μετά τη θανάτωση του θύματος, έθαψαν το πτώμα του πρόχειρα σε παρακείμενο σωρό χώματος, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη του.
 
Ακολούθως αναχώρησαν για να επιστρέψουν στη Δεκέλεια. Το όχημά τους ανακόπηκε έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, λίγα μόνο μέτρα προτού εισέλθουν στις Βρετανικές Βάσεις.
 
Όπως διαφάνηκε στη συνέχεια, οι 3 στρατιώτες τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα
 
Δίνοντας το στίγμα της σοβαρότητας του εγκλήματος, το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του ανέφερε  ότι αυτό αποτελεί «ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα των τελευταίων χρόνων».
 
Όπως σημειώνεται, οι κατηγορούμενοι έδρασαν απρόκλητα και επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για την αξιοπρέπεια του θύματος και τη ζωή της.  Η βαναυσότητα των πράξεών τους, αφ' εαυτής, υποδηλώνει τη σοβαρότητα του εγκλήματος, που αποτελεί τον πρωταρχικό δείκτη της τιμωρίας».
 
Ως εκ τούτο το δικαστήριο τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.
 
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών