Όταν ένα στραβοκοίταγμα εξελίχθηκε σε φονικό στη δισκοθήκη «Τροπικάνα» στη Λεμεσό

Ένα στραβό βλέμμα ενός νεαρού σε άλλο άγνωστο (Κύπριο απόδημο Αυστραλίας) που τα «έπιναν» στον ίδιο πάγκο μπυραρίας, ήταν αρκετό για να δώσει το έναυσμα για μικροσυμπλοκή μεταξύ τους, κάνοντας την αρχή ο νεαρός Αυστραλός που ερμήνευσε το στραβοκοίταγμα σαν δυνατή πρόκληση για καυγά με γρονθοκοπήματα.

Μια μικροπαρεξήγηση που κατέληξε σε φονικό το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου 1990 σε μπυραρία στη Λεμεσό…  
Νεκρός ο Παναγιώτης Ν. Τενεκετζής 39 ετών από τα Κ. Πολεμίδια, οδηγός μπετονιέρας και πατέρας τριών ανήλικων κοριτσιών, 9, 11 και 14 ετών ενώ από θαύμα γλίτωσε ο 20χρονος αδελφότεκνος τους Ανδρέας Κωνσταντίνου, κάτοικος Αυστραλίας και ο οποίος είχε έρθει στην Κύπρο για να δει συγγενικά τους πρόσωπα.  

Δολοφόνος ο 25χρονος Νίκος Νικολάου από τη Δορά, κάτοικος Ύψωνα, ο οποίος τον σκότωσε εν ψυχρώ για λόγους «αρχής».

Το χρονικό του φονικού   

Ήταν γύρω στις 12 και 10 τα μεσάνυχτα στη δισκοθήκη «Τροπικάνα – Λα Πάμπα», στην οδό Καρατζά, νότια της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μπυραρίας, ο νεαρός δολοφόνος Νίκος Νικολάου ήταν συχνός πελάτης της μπυραρίας. Μετέβαινε εκεί σχεδόν κάθε βράδυ, όπου έπινε 2-3 ουίσκι και έφευγε. Έτσι και το μοιραίο βράδυ…

Ο Νίκος κάθισε στο μπαρ και σε κάποια στιγμή, έκαναν την εμφάνιση τους και ο Παναγιώτης (θύμα) που συνήθιζε επίσης κάποτε να μεταβαίνει στην μπυραρία, και ο νεαρός Ανδρέας, ο αδελφότεκνος του, και κάθισαν στις δυο θέσεις που υπήρχαν δίπλα από τον Νίκο.

Σε κάποια στιγμή ο Παναγιώτης πήγε στην τουαλέτα και έμειναν μόνοι στο μπαρ ο νεαρός Αυστραλός και ο Νίκος.  

Ο Νίκος τον κοίταξε και ο  Αυστραλός σε κάποια στιγμή γύρισε προς το μέρος του και του είπε «ίντα με κοιτάζεις έτσι…».  

Ο Νίκος κρατώντας το ουίσκι στα χέρια του, δεν απάντησε ενώ επέστρεψε και ο θείος του Παναγιώτης που ρώτησε τη συνέβαινε. Ο Ανδρέας ανταποκρίθηκε «τίποτε» ενώ ταυτόχρονα έδωσε μια γροθιά στο πρόσωπο του Νίκου με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος.

Αμέσως, επενέβη αστυνομικός του ΟΠΕ που βρισκόταν εκεί, έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα και μαζί με άλλους θαμώνες  κατάφεραν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Τους έστησε ενέδρα θανάτου

Μετά το μικροεπεισόδιο, θείος και αδελφότεκνος άλλαξαν θέσεις και κάθισαν μαζί με άλλα δυο πρόσωπα, τον Σταύρο και τον Ευρυπίδη, συνεχίζοντας να πίνουν τις μπύρες τους.

Αυτοί ρώτησαν τον Αυστραλο γιατί ο θείος του χτύπησε τον Νίκο και αυτός απάντησε «στην Αυστραλία όταν μας κοιτάζουν έτσι σημαίνει πως θα ξεκινήσεις καυγάς… Φοβόμαστε και χτυπούμε…»

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος αφού τελείωσε το ουίσκι του, πήρε το σακάκι του και έφυγε.

Μετά από περίπου 10 – 15 λεπτά, θείος και αδελφότεκνος αποχώρησαν από την μπυραρία όπου βγαίνοντας από το κτήριο, εκεί τους περίμενε ο Νίκος.

Μόλις τους είδε και ενώ βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 20 μέτρων και κρατώντας κυνηγετικό όπλο, άνοιξε πυρ εναντίον τους.  

Ο πρώτος πυροβολισμός έπεσε εναντίον του νεαρού Αυστραλού ο οποίος ενώ τραυματίστηκε  στο κεφάλι και ήταν αρματωμένος, έτρεξε προς το εσωτερικό της μπυραρίας.

Στη συνέχεια έριξε ένα δεύτερο πυροβολισμό που πέτυχε τον Παναγιώτη στο κεφάλι, στο λαιμό και τον θώρακα με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στο έδαφος.

Αμέσως μετά οπ Νίκος προσπάθησε να προσθέσει φυσίγγια στο όπλο του, ωστόσο θαμώνες  του φώναξαν να μην πυροβολήσει ξανά και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του πάρουν το όπλο λέγοντας του «ρε εσκότωσες τους σταμάτα».

Τότε ο Νίκος, απάντησε «έταξα εκείνος που θα με δέρει να τον σκοτώσω».

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά