Έξω φρενών ο Ιωνάς: Δεν σχολιάζω κουτσομπολιά και αβάσιμα δημοσιεύματα

Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η απόδραση 28χρονου Γεργιανού από τις Κεντρικές φυλακές την περασμένη Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολαου  σημείωσε πως η δήλωση της διεύθυνσης των φυλακών είναι πλήρως επεξηγηματική αφού για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα τι συνέβη εκτενώς.

Ο Υπουργός τόνισε πως τα συστήματα ήταν αποτελεσματικά και σε πλήρη λειτουργία. «Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ένα άλλο στοιχείο.

Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι τρεις δεσμοφύλακες ένας έκτακτος και δύο μόνιμοι. Η πειθαρχική έρευνα ένα διαπιστωθεί πως υπάρχουν κι άλλες ευθύνες δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανένα».

Συνεχίζοντας ο Υπουργός  επέλεξε να μην σχολιάσει τα  δημοσιεύματα για την κατάσταση των συστημάτων ασφαλείας τα οποία χαρακτήρισε  εντελώς αβάσιμα.

«Κουτσομπολιά δεν θα σχολιάσω. Από εκεί και πέρα υπάρχουν έρευνες και ανακρίσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συγκάλυψη. Για πρώτη φορά βγαίνει η διεύθυνση των φυλακών βγαίνει και εξηγεί εκτενώς τι συνέβη.  Ας μας πουν κάποιοι Νεζιάτη ο άλφα και ο βήτα. Αν κάποιοι για εκδικητικούς  λόγους ζητούν την παραίτηση του υπουργού δεν μπορώ να σχολιάσω».

Επίσης σε δηλώσεις της η Διευθύντρια των Κεντρικών φυλακών διέψευσε τις πληροφορίες περί βλάβης του συστήματος ασφαλείας των Κεντρικών φυλακών τονίζοντας ότι λειτουργούσε κανονικά ενώ σε ότι αφορά τις επικρίσεις ότι δεν ειδοποίησαν την αστυνομία η ίδια τόνισε ότι ειδοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

Φανερά ενοχλημένη η κ. Αριστοτέλους σχολίασε ότι «είναι λυπηρό κάποιοι να εκμεταλλεύονται της φυλακές για πολιτικούς λόγους ή για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα».

Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε ότι «εάν υπήρχε πρόθεση συγκάλυψης δεν θα βγαίναμε οι ίδιοι να αναφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα».

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών