Είχαν στο αθόρυβο και τα δεύτερα ηχεία οι βαριάνοι – Τι έδειξαν οι έρευνες της εταιρείας

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με τον 28χρονο Γεωργιανό που δραπέτευσε από τις Κεντρικές φυλακές, τα ίχνη του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Όπως διαφάνηκε ο 28χρονος μαζί ακόμη ένα κατάδικο ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σωφρονιστικού ιδρύματος, εισήλθαν στη νεκρά ζώνη εντός των φυλακών και περιφέρονταν για μια ολόκληρη ώρα.

Ωστόσο δεν τους αντιλήφθηκε κανείς με αποτέλεσμα να κινηθούν ανενόχλητοι, να βάλουν σχάρες και να δημιουργήσουν αυτοσχέδια σκάλα και να εξέλθουν των Κεντρικών φυλακών.

Με το που οι δυο εισήλθαν στην νεκρά ζώνη των φυλακών, τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας ηχούσαν και σήμαναν συναγερμό, ωστόσο οι 3 δεσμοφύλακες που ήταν στο Κέντρο ελέγχου, τοποθέτησαν στο αθόρυβο τον ήχο με αποτέλεσμα να μην πάρουν χαμπάρι.

Οι κινήσεις των κατάδικων καταγράφονται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και όπως διαπιστώνεται εάν οι δεσμοφύλακες δεν είχαν το σύστημα στο αθόρυβο, τότε θα ήταν θέμα μερικών λεπτών για να συλληφθούν εντός των φυλακών.

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα για εξετάσεις κλήθηκε και η εταιρεία που τοποθέτησε το συγκεκριμένο σύστημα, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο συναγερμός ήταν στο αθόρυβο, ότι το σύστημα λειτουργούσε κανονικά και δεν υπήρχε οποιαδήποτε βλάβη, εμφάνισε στις οθόνες των δεσμοφυλάκων όλα τα σήματα που έδειχναν ότι υπήρχαν πρόσωπα στη νεκρά ζώνη και μάλιστα οι φιγούρες τους ήταν κυκλωμένες με κόκκινο χρώμα.

Επίσης όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις της εταιρείας, οι δεσμοφύλακες έθεσαν στο αθόρυβο τόσο τα εξωτερικά ηχεία του συστήματος συναγερμό όσο και τα ενσωματωμένα τα οποία ο ήχος τους είναι πιο χαμηλός.

Από την εταιρεία έχει ζητηθεί έκθεση με την οποία θα καταγράφονται τα ευρήματα της ενώ ο δίσκος με τα αρχεία και το τι εμφάνισε το σύστημα θα παραδοθεί στα χέρια των ανακριτών που άρχισαν να διερευνούν ποινική υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος κατάδικος που επιχείρησε να δραπετεύσει τελικά συνελήφθη από δεσμοφύλακες οι οποίοι έριξαν εναντίον του προειδοποιητικούς πυροβολισμούς ενώ οι 3 δεσμοφύλακες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη