Δεν τα βάζει κάτω ο Ρίκκος – Επιμένει και… έπεται συνέχεια μετά το 2 – 0

Από τα ψηλά στα χαμηλά ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου  ο οποίος μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για χρηματισμό και διαφθορά, απαντώντας στις καταγγελίες είχε αναφέρει ότι «είμαι ένας ταπεινός, μικρός και άσημος επαρχιώτης δικηγόρος από τη Λεμεσό, που έτυχε να γίνω Β.Γ.Γ., τι είναι αυτό που έχω κάνει;»  

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, όπως ο ίδιος χαρακτηρίστηκα δήλωνε «με σκοπό τον αφανισμό μου»,  φώναζε ότι πρόκειται για «καθαρή συνωμοσία εις βάρος του από το κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο της πρωτεύουσας».

Μάλιστα μετά το πόρισμα του ποινικού ανακριτή σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποίησε, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «αναμφίβολα παραμένω στη θέση μου και αναμένω η υπόθεση να ερευνηθεί με τον τρόπο που εισηγούμαι, που είναι ο πιο δίκαιος, διαφανής και νομικά ορθός και όταν θα πάμε στο δικαστήριο θα λάμψει η αλήθεια» ενώ φώναζε  «να πάμε δικαστήριο να δούμε ποιος έκανε δεκασμό».

Και η υπόθεση πήγε δικαστήριο… Και «είδε» ποιος έκανε δεκασμό…

Μετά από μια πολύκροτη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, το Κακουργιοδικείο «μίλησε» και την 1η Μαρτίου, αφού τον είχε κρίνει ένοχο τον Ρίκκο Ερωτοκρτίτου με μια απόφαση καταπέλτη για τον ίδιο, τον έστειλε στην φυλακή για 3,μιση χρόνια…

Κληρίδης 2 – Ρίκκος 0 αλλά… επιμένει

Κώστας Κληρίδης-Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ο πόλεμος μεταξύ των δυο ισχυρών αντρών, με φόντο τη διαφθορά και ο οποίος έλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις για τα Κυπριακά δρώμενα της Κύπρου, έφερε δυο επιτυχίες του Κώστα Κληρίδη κερδίζοντας πανηγυρικά. Από τη μια η παύση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα όπου το Ανώτατο τον χαρακτήρισε «ανίκανο» και από την άλλη η καταδίκη του για διαφθορά.     

Με την αυλαία της πρωτόδικης δίκης και αφού ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπέλυσε πυρά, επιμένοντας «στα κυκλώματα της πρωτεύουσας».

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου μίλησε για «προαναγγελθέντα θάνατο. Με παραθεσμικό τρόπο. Και με σκοπό να παρουσιαστούν οι αδιάφθοροι ως διεφθαρμένοι, και οι διεφθαρμένοι ως αδιάφθοροι. Η Κοινωνία, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, είμαι βέβαιος, ότι ξέρει την αλήθεια, όπως και ξέρει, σε ποια πλευρά βρίσκετε το δίκαιο και το άδικο. Τα πιο πάνω οργανώθηκαν από το 2015, από το γνωστό παραθεσμικό κύκλωμα της πρωτεύουσας, που θέλει να άρχει, με κάθε διαβρωτικό τρόπο, πάνω, και μέσα, σε κάθε αρχή και εξουσία, ανεξαίρετα, χειραγωγώντας την.»

Και έπεται συνέχεια… «θα τα ξανά πούμε» 

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου δεν θεωρεί ότι έπεσε αυλαία στην υπόθεση καθώς ετοιμάζεται να υποβάλει έφεση στο Ανώτατο δικαστήριο για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Μάλιστα στην χθεσινή του ανακοίνωση είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «θα τα πούμε ξανά με τους «παραθεσμικούς», σε άλλα δικαστήρια, εντός και εκτός Κύπρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα φτάσει μέχρι και το Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Το ερώτημα είναι, θα καταφέρει να ανατρέψει το «σκορ» σε βάρος του αφού επιμένει στην αθωότητα του ή θα υποστεί ακόμη μια ήττα;  

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από την οικία του στο Πισσούρι 45χρονος (pic)
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία
Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία