Στην πτέρυγα 4 ο Ρίκκος – Ο «καθαρός» χρόνος που θα παραμείνει στις Κεντρικές

Στις Κεντρικές φυλακές βρίσκεται από το μεσημέρι ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, χωρίς αναστολή όπως ο ίδιος ζήτησε μετά το άκουσμα του Κακουργιοδικείου ότι κρίνεται ένοχος.

Κατά την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του για μετριασμό της ποινής του, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εξέφρασε φόβους για τη ζωή του στη φυλακή καθώς εκεί βρίσκονται πρόσωπα που καταδίκασε όταν ήταν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας (υπόθεση Δρομολαξιάς) ενώ ισχυρίστηκε ότι θα τύχει κακομεταχείρισης καθώς οι φυλακές θα έχουν απέναντι τους «ένα κατεστραμμένο».

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις νεοεισερχόμενων καταδικασθέντων, λειτουργός του σωφρονιστικού ιδρύματος έλαβε συνέντευξη από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου και αφού αξιολογήθηκαν τα όσα ανέφερε, αποφασίστηκε όπως κρατηθεί στην πτέρυγα 4Α.

Στην συγκεκριμένη πτέρυγα κρατούνται ευάλωτα άτομα, για λόγους ασφαλείας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι υπόλοιποι επώνυμοι που βρίσκονται πίσω από τα σίδερα κρατούνται σε διαφορετικές πτέρυγες.

Σημειώνεται ότι ο ένας χρόνος φυλάκισης στις Κεντρικές φυλακές αντιστοιχεί με 9 μήνες. Ως εκ τούτου η ποινή που θα εκτίσει ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είναι 31,5 μήνες, δηλαδή 2 χρόνια και 7,5 μήνες ενώ με τις προεδρικές εκλογές θα λάβει μείωση της ποινής του κατά ¼, όπως γίνεται για όλους τους κατάδικους με την εκλογή νέου Προέδρου. Άρα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου σε περίπου 2 χρόνια θα αναπνέει αέρα ελευθερίας.  

Με την καταδίκη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, η λίστα των επωνύμων που εκτίουν αυτή την ποινή στις Κεντρικές φυλακές ανέρχεται στα 8 πρόσωπα ενώ από στο κελί κατέληξαν και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν αποφυλακιστεί.
 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου