Το «κάρφωμα» στην αστυνομία και η εκδίκηση η αιτία του φονικού στη Λεμεσό

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε το πρωί ο 31χρονος ύποπτος που φόρεσε χειροπέδες καθώς φέρεται να έστησε καρτέρι θανάτου σε 40χρονο τον οποίο σκότωσε με το όχημα του καθώς προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ εναντίον της οικίας του.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, θύμα και θύτης ήταν φίλοι μέχρι που οι σχέσεις τους χάλασαν όταν το προηγούμενο βράδυ του φονικού το θύμα είχε συλληφθεί από την αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών και ο ίδιος θεωρούσε ότι ο ύποπτος τον «κάρφωσε» στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, η αστυνομία ανέκοψε όχημα για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι θα διακινούσε ναρκωτικά. Οδηγός ήταν 37χρονος αλλοδαπός και συνοδηγός ο 31χρονος ύποπτος ενώ το όχημα άνηκε στη μητέρα του θύματος του φονικού.

Ο ύποπτος δολοφόνος και ο αλλοδαπός είχαν συλληφθεί από την αστυνομία ενώ ο 31χρονος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε ζητήσει από τον αλλοδαπό να τον μεταφέρει στην οικία του και δεν γνώριζε για τα ναρκωτικά.

Στη συνέχεια το θύμα έγινε έξω φρενών με τον 31χρονο καθώς υποψιάστηκε ότι τον «έδωσε» στην αστυνομία και ως εκ τούτου τα ξημερώματα μετέβη στην οικία του και άρχισε να πυροβολεί ως εκδίκηση.

Από την πλευρά του ο 31χρονος, είχε λάβει προηγουμένως προειδοποιητικό τηλεφώνημα ότι πιθανόν να δεχόταν πυροβολισμούς ή να του έκανε κακό και ως εκ τούτου περιπολούσε την περιοχή με το όχημα του και του έστησε ενέδρα θανάτου.

Στη θέα του Ανδρέα Στυλιανού Αμερικάνο πάτησε γκάζι και συγκρούστηκε με την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται. Εναντίον του υπόπτου διερευνάται φόνος εκ προμελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δυο απασχόλησαν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ το θύμα εξέτισε και ποινή φυλάκισης 6 χρόνια.

Επίσης ακριβώς την ίδια ημέρα πριν από 3 μήνες, το θύμα έχασε τον 16χρονο γιο του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεμεσό όπου οδηγός ήταν ο εξάδελφος του.

Δειτε Επισης

Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια