Έτσι έφθασαν στα ίχνη του 32χρονου οδηγού των εκτελεστών – Όλο το χρονικό

Το πάζλ του στυγερού εγκλήματος της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε την 23η Ιουνίου επιχειρεί να στήσει η αστυνομία μετά και τη σύλληψη του οδηγού των εκτελεστών που φόρεσε χειροπέδες χθες βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο οι ανακριτές της υπόθεσης έφθασαν στα ίχνη του όταν στις  25 Ιουνίου δόθηκε πληροφορία στην αστυνομία ότι σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά κρυβόταν ο καταζητούμενος Αλβανός εκτελεστής και το οποίο ανήκει στην 30χρονη φίλη του υπόπτου.  

Η πολυκατοικία τέθηκε υπό παρακολούθηση και γύρω στις 10 το βράδυ η νεαρή θεάθηκε να φεύγει από την πολυκατοικία με το όχημα της  ενώ κατά την αποχώρηση της έκανε ένα περιμετρικό έλεγχο της περιοχής

Την επόμενη ημέρα η αστυνομία αφού εξασφάλισε εντάλματα για έρευνες στο διαμέρισμα της 30χρονης, καθώς και για το διαμέρισμα απέναντι από το δικό της όπου κρυβόταν ο καταζητούμενος, πάνοπλα μέλη της αστυνομίας έστησαν καρτέρι.

Η παρακολούθηση συνεχίστηκε και ο 32χρονος το απόγευμα μεταφέρθηκε στο διαμέρισμα της φίλης του και αφού την παρέλαβε κατευθύνθηκε προς τη Λευκωσία όπου σε κάποια στιγμή ανακόπηκε από τους αστυνομικούς. Ακολούθησαν έρευνες τόσο στα δύο διαμερίσματα των υπόπτων όσο και στο όχημα του 32χρονου χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Ενοικίασε επαύλεις γιατί… είχε ψυχολογικά

Οι δυο κλήθηκαν για κατάθεση όπου ο 32χρονος ανέφερε στην αστυνομία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 13 με 17 Ιουνίου και 21 με 25 Ιουνίου ενοικίασε επαύλεις στην Αγία Νάπα, έναντι των ποσών των 500 και 700 ευρώ αντίστοιχα.

Ισχυρίστηκε ότι για την πρώτη χρονική περίοδο που ενοικίασε την έπαυλη διέμενε μόνος του εκεί, γιατί όπως ανέφερε, είχε ψυχολογικά προβλήματα λόγω πίεσης που δέχθηκε από τους γονείς του και ήθελε να ηρεμίσει. Τη δεύτερη φορά που ενοικίασε έπαυλη ανέφερε ότι πήγαινε τα απογεύματα και επέστρεφε τις νυχτερινές ώρες στη Λευκωσία.

Σε ότι αφορά την ημέρα του φόνου, ισχυρίστηκε ότι μετέβη στη δουλειά του στις 7 και 30 το πρωί και σχόλασε στις 3, όπου αρχικά πήγε στο σπίτι του και ακολούθως μετέβηκε στην έπαυλη μόνος του. Ισχυρίστηκε επίσης ότι στις 11 το βράδυ, μισή ώρα δηλαδή μετά το φονικό, έφυγε από την έπαυλη και επέστρεψε πίσω στην οικία του στην Λευκωσία. Την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι δεν πήγε δουλειά λόγω αδιαθεσίας και το βράδυ της ίδιας ημέρας μετέβηκε εκ νέου στην έπαυλη μαζί με την φίλη του με την οποία επέστρεψε στη Λευκωσία την επόμενη ημέρα.

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε επίσης, ότι και στις δυο περιπτώσεις δεν φιλοξένησε κανένα, ούτε έδωσε τα κλειδιά σε οποιοδήποτε πρόσωπο ενώ επέμενε ότι δεν είχε επαφή με οπουδήποτε πρόσωπο Αλβανικής ή Σερβικής καταγωγής.

Για τους εκτελεστές οι επαύλεις…

Ωστόσο μετά από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος έκανε κράτηση για τέσσερα άτομα μέσω ιστοσελίδας για την πρώτη έπαυλη ενώ ακολούθως σε συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του συγκροτήματος για να του παραδώσει τα κλειδιά, έκανε κράτηση τη δεύτερη έπαυλη για τις 21 – 25 Ιουνίου, δίνοντας του μάλιστα προκαταβολή. Τα κλειδιά της δεύτερης έπαυλης τα παρέλαβε ζεύγος αγνώστων στοιχείων.

Από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι και στις δυο περιπτώσεις ο Αλβανός καταζητούμενος διέμενε στις συγκεκριμένες επαύλεις μέχρι την προηγούμενη ημέρα του φονικού.

Επίσης η αστυνομία έχει μαρτυρία ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές θεάθηκε να είναι σταθμευμένο έξω από την έπαυλη λίγες ημέρες πριν το μακελειό.

Η αστυνομία έχει στοιχεία που «δείχνουν» τον 32χρονο ως τον οδηγό των εκτελεστών τόσο για να την μεταφορά τους για την διάπραξη του φόνου όσο και για την διαφυγή τους.

Η επόμενη του φόνου

Μετά τη σύλληψη της η 30χρονη ανέφερε στην αστυνομία «ψες δεν κοιμήθηκα, σήμερα σκεφτόμουν όλη μέρα και θέλω να σου πω την αλήθεια» ενώ ο 30χρονος στο άκουσμα ότι θα φορέσει χειροπέδες είπε στους αστυνομικούς «κάμετε τη δουλειά σας».

Από τις έρευνες των αρχών διαφάνηκε επίσης ότι το ζευγάρι την επόμενη του φονικού συναντήθηκε με τον Αλβανό καταζητούμενο ενώ φιλοξενούσαν τους δράστες στο διαμέρισμα της 30χρονης τόσο πριν όσο και μετά το στυγερό έγκλημα.

Η αστυνομία αναμένεται να λάβει καταθέσεις εκ νέου από τους ύποπτους ενώ αναζητεί τα όπλα του φονικού.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία