Κρίσιμες αποφάσεις μετά τα αυξημένα κρούσματα-Συγκάλεσε σύσκεψη ο Αναστασιάδης

Εφιαλτική μοιάζει να είναι η εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού στην Κύπρο, καθώς αντί να μειώνονται όλο και αυξάνονται περισσότερο τα κρούσματα, με τους αρμόδιους να εξετάζουν ήδη τα επόμενα τους βήματα, αφού τίθεται σε κίνδυνο το σύστημα δημόσιας υγείας. 
 
Μετά τα 1500 κρούσματα που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα και τον αριθμό ρεκόρ που ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε για αύριο, 9 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας και λήψη σχετικών αποφάσεων μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν σημειωθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εφιάλτης η πορεία του ιού, 1500 κρούσματα σε μία εβδομάδα-Στένεψαν τα περιθώρια

Εξάλλου, ο Νοέμβριος σε μόλις μία εβδομάδα, κατέγραψε το 25% του συνόλου των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, δηλαδή 1505 περιστατικά, με το πιο ανησυχητικό στοιχείο του να αποτελεί η δραματική αύξηση στις νοσηλείες, που αγγίζουν πλέον τις 70.

Το Νοσοκομείο Αναφοράς, που λειτουργεί από προχθές αποκλειστικά για ασθενείς με covid-19, μέχρι χθες αργά το βράδυ, είχε 60% πληρότητά, με 53 νοσηλείες (διαθέτει 88 κλίνες). Την ίδια ώρα αυξήθηκαν σε επτά οι διασωληνωμένοι ασθενείς, με άλλους εννέα που προσβλήθηκαν από τη νόσο, να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σε περίπτωση πληρότητας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ασθενείς θα μεταφέρονται σε αυτά της Λεμεσού και της Λευκωσίας, όπου ετοιμάζονται κλίνες,  ενώ εάν παραστεί ανάγκη θα γίνει επίταξη γιατρών και νοσηλευτών από τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκέψεις ακόμα και για γενικό lockdown σε Λεμεσό-«Τελική λύση, κίνηση απελπισίας»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, μετά τον εντοπισμό 92 κρουσμάτων στο σφαγείο στη Λευκωσία, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη μη τήρηση των μέτρων. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπέδειξε πως «η στρατηγική μας για τη διαχείριση της πανδημίας στηρίζεται περισσότερο στη συνεργασία και όχι στην επιβολή, εξ ου και καθ’ όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε επαφή με τους εργοδοτικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, τον εμπορικό και βιομηχανικό κόσμο, τις οργανώσεις των εργαζομένων και όλους τους άλλους εμπλεκομένους, τους οποίους αντιμετωπίζουμε ως πολύτιμους συνεργάτες στην προσπάθεια για ανάσχεση του ιού».
 
Δυστυχώς, ανέφερε ο Υπουργός, «σε αρκετές περιπτώσεις, παρά τις συνεχείς συνεννοήσεις, εκκλήσεις, οδηγίες, διευκολύνσεις και νουθεσίες, παρατηρείται ασύγγνωστη αδιαφορία, η οποία συνιστά πρόκληση για τις χιλιάδες εργαζόμενους, εργοδότες και γενικά τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα και ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων