Έρευνα εναντίον εκπαιδευτικών-«Ώρα να ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά»

Απασφάλισε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος υπέδειξε πως διέταξε διοικητική έρευνα με ενδεχόμενα πειθαρχικά μέτρα, εναντίον όσων εμπόδισαν τις εργασίες στα σχολεία.
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη σε σχολεία της Λάρνακας, απαντώντας για την ετοιμότητα των σχολείων, τόνισε πως τα στελέχη του Υπουργείου, οι επιθεωρητές και οι επιθεωρήτριες, αλλά κυρίως οι σχολικές εφορείες, έχουν εργαστεί και συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά, για τη λειτουργία των σχολείων.
 
«Η Λάρνακα και η επαρχία της, πρακτικά είναι έτοιμη και θα μπορούσε σήμερα το πρωί εάν είχαν συνεχίσει οι ετοιμασίες εντατικά το περασμένο σαββατοκύριακο να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία», είπε συγκεκριμένα.
 
Αναφέρθηκε στους ανθρώπους που νοιάζονται να κάνουν τη δουλειά τους, ενδιαφέρονται για να προσφέρουν στην εκπαίδευση αλλά και σε κάποιους άλλους, οι οποίοι όπως συγκεκριμένα ανέφερε, βγάζουν απωθημένα με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία καρέκλα, τρεις υπουργοί… Οι απεργίες, η γκάφα ολκής και το παζλ των θρανίων
 
«Επειδή όμως οι πολλοί στον χώρο της εκπαίδευσης εργάζονται σκληρά και συνειδητά, είναι η  ώρα και πρέπει να ξεχωρίσουν τα «χλωρά από τα ξερά», διαμήνυσε, τονίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις «που ορισμένα πρόσωπα είτε δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους, είτε προκάλεσαν κωλυσιεργία είτε ακόμα εμπόδισαν τις εργασίες που κάναμε για τα σχολεία».
 
«Το Υπουργείο δεν μπορεί να παραμείνει θεατής σε περιπτώσεις πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων ή και σε περιπτώσεις προσώπων που αρνήθηκαν να συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια».
 
Αυτές οι περιπτώσεις είπε δεν είναι πολλές, αλλά όσες και αν είναι, εκεί που υπάρχουν ευθύνες, θα πρέπει να αποδοθούν.
 
«Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες διαδικασίες διοικητικής έρευνας και ενδεχομένως και πειθαρχικών μέτρων. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι χώρος ασυδοσίας ή αυθαιρεσίας και αυτές οι συγκεκριμένες περιπτώσεις διευθύνσεων σχολείων που έχουν εντοπιστεί θα πρέπει να ελεγχθούν. Διασταυρώνουμε μάλιστα αυτή την ώρα και τις αναφορές που γίνονται από τις σχολικές εφορείες, με τις αναφορές που έχουμε από τα σχολεία μας, για να δούμε και την αποτελεσματικότητα του συστήματος αλλά ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν και κάποιες επιμέρους αποκλίσεις».
 
Αυτή την ώρα, όπως εξήγησε, γίνεται τελικός έλεγχος από τις διευθύνσεις στο Υπουργείο σχετικά με τα αναλώσιμα υλικά.
 
Όσον αφορά ειδικότερα τη διαρρύθμιση των αιθουσών διδασκαλίας, τα θρανία, τα ειδικά ένθετα διαχωριστικά, ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως οι ετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
 
«Ο προγραμματισμός ήταν να είναι έτοιμα τα σχολεία από χθες, Κυριακή απόγευμα, μετά την αναβολή που αποφασίστηκε την Παρασκευή, δόθηκαν οδηγίες στα συνεργεία, τα οποία εργάζονται υπερωριακά και μέσα σε συνθήκες καύσωνα, να αναπρογραμματίσουν τι παραδόσεις, δεδομένου ότι έχουν ακόμα μερικές ημέρες».
 
Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι «όλα τα σχολεία στην Πάφο είναι έτοιμα, στην ελεύθερη Αμμόχωστο επίσης και στη Λάρνακα όπως έχω πει οι εργασίες έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Στην επαρχία Λεμεσού πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια και έχουν οριστεί εκτάκτως εκπαιδευτικοί λειτουργοί οι οποίοι θα βοηθήσουν τις σχολικές εφορείες για τον συντονισμό των εργασιών».
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου ήταν η ανεπάρκεια κάποιων προμηθειών και υλικών στην κυπριακή αγορά.
 
«Επειδή όλες αυτές τις μέρες γίνεται κατά κόρον αναφορά στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και επειδή το Υπουργείο φυσικά και είχε προγραμματισμό, αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, όπου θα μπορεί κανείς να δει τον προγραμματισμό του Υπουργείου συνολικά και λεπτομερώς».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες