Δέκα τα νέα κρούσματα-Mε τέσσερα άτομα το cluster της Μυκόνου

Στα δέκα είναι τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, από σύνολο 3,207 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 1,903 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. 

Το συγκεκριμένο άτομο, επέστρεψε από Αθήνα στις 25/8 και είναι και επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες που επίσης είχε ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αθήνα.

-Από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα.

Τα δύο άτομα είναι επαφή του χθεσινού κρούσματος που έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στη Μύκονο. Τα δύο σημερινά, μαζί με τον χθεσινό και τέταρτο άτομο που ανακοινώθηκε ως κρούσμα στις 21/8 (από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο) είχαν επιστρέψει από τη Μύκονο στις 20/8, άρα είναι ένα cluster τεσσάρων ατόμων με ταξιδιωτικό ιστορικό. Τα δύο σημερινά κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και έκαναν το τεστ ιδιωτικά.

Τα άλλα δύο άτομα είναι ζευγάρι Λιθουανών τουριστών που ήρθαν στην Κύπρο στις 21/8. Στις 22/8 είχαν συμπτώματα και επικοινώνησαν με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, όπου ανέφεραν από μόνοι τους, ότι στη Λιθουανία είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό. Διευθετήθηκε από τη Μονάδα δειγματοληψία τους για διερεύνηση και το αποτέλεσμά τους είναι θετικό.

-Από 755 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα.

Πρόκειται για μια Ισπανίδα μόνιμη κάτοικο Κύπρου που ήρθε από την Ισπανία στις 14/8 και δεν έχει συμπτώματα. Επανέλαβε το τεστ 48 ώρες πριν τη λήξη της καραντίνας της, για να αποδεσμευτεί σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα.

Το δεύτερο άτομο είναι ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Κατωκοπιάς που ανακοινώθηκε χθες από την ΚΟΠ και ο οποίος έκανε το τεστ στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργεί το σωματείο στους ποδοσφαιριστές του. Ο ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με το Υπουργείο, ανέφερε συμπτώματα χθες.

Το τρίτο άτομο έκανε το τεστ λόγω συμπτωμάτων που είχε συμπτώματα από τις 22/8.

-Από 68 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα.

Πρόκειται άτομα που ήρθαν από Συρία μέσω Τουρκίας και κατεχομένων και δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Τα συγκεκριμένα άτομα μεταφέρθηκαν στο Eden.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

-Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 127 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 237 εργαστηριακές εξετάσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,484.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο έξι ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένει διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Επισημαίνεται εξάλλου, ότι εν αναμονή της ολοκλήρωσης του δεύτερου επαναληπτικού τεστ των 30 ατόμων που ανακοινώθηκαν ως κρούσματα τη Δευτέρα, όσα έχουν και δεύτερο αρνητικό τεστ θα αφαιρεθούν από τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα