Η ανακοίνωση του εργαστηρίου μετά τη γκάφα με τα 26 κρούσματα

To Mediterranean Hospital of Cyprus αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως έχει ξεκινήσει εσωτερικό έλεγχο σε σχέση με τις περιπτώσεις των επιβατών πτήσεων από τη Μύκονο και την Ολλανδία που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως ενδεχομένως να υπήρξε επιμόλυνση των δειγμάτων την συγκεκριμένη μέρα από υπάρχον θετικό κρούσμα. 

Σημειώνει ακόμη πως είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, εξετάζοντας όλες τις πιθανές αιτίες που σχετίζονται το θέμα αυτό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων μοριακής εξέτασης Covid–19 που διενεργεί το Νοσοκομείο μας στο αεροδρόμιο Πάφου, είχαμε δηλώσει προς την Mονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας 17 θετικά κρούσματα από επιβάτες πτήσης που είχαν αφιχθεί από την Μύκονο και 10 θετικά κρούσματα από επιβάτες πτήσης που είχαν αφιχθεί από την Ολλανδία την 22 Αυγούστου 2020".

Προστίθεται πως "είναι τακτική του Νοσοκομείου μας, με την εξεύρεση θετικών κρουσμάτων να διενεργούνται επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι προς επιβεβαίωση της ορθότητας του αποτελέσματος – διαδικασία που έχει ακολουθηθεί επιπλέον 3 φορές επί των συγκεκριμένων δειγμάτων. Εφόσον ολοκληρώθηκε και η επιβεβαίωση από το Κλινικό μας εργαστήριο, ενημερώσαμε (όπως γίνεται καθημερινά) την Mονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης  και τις  Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για  τα αποτελέσματα. Σήμερα 26 Αυγούστου 2020, έχουμε ενημερωθεί από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ότι έχουν διενεργηθεί εκ νέου μοριακές εξετάσεις στα άτομα αυτά και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά".

"Έχουμε ξεκινήσει εσωτερικό έλεγχο και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι το συγκεκριμένο συμβάν ενδεχομένως να οφείλεται σε επιμόλυνση των αναφερομένων δειγμάτων την συγκεκριμένη μέρα από υπάρχον θετικό κρούσμα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, εξετάζοντας όλες τις πιθανές αιτίες που σχετίζονται το θέμα αυτό", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ