Αδειάζει Προδρόμου η Κολιού-«Δεν ρωτηθήκαμε για την αλλαγή στα νηπιαγωγεία»

Δεν ρωτήθηκαν οι επιδημιολόγοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που ανακοίνωσε ότι στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός παιδιών ανά αίθουσα, όπως προβλέπεται από την πάγια νομοθεσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαλαρώνει τα μέτρα στα νηπιαγωγεία το Υπουργείο Παιδείας-Νέες οδηγίες

Η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, Μαρία Κολιού μιλώντας στον Αντέννα εξέφρασε την έκπληξή της για την απόφαση, σημειώνοντας πως δεν ρωτήθηκε η άποψή τους από το Υπουργείο Παιδείας.
 
«Εγώ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή, για να είμαι ειλικρινής. Και εγώ εξεπλάγην. Δεν ενημερωθήκαμε καθόλου για την αλλαγή αυτή. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα, επειδή θεωρήθηκε ότι σε αυτήν την απόφαση εντάσσονται και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Είναι καλό, βέβαια, που αυτό δεν ισχύει για τους βρεφονηπιακούς, διότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πειθαρχήσουν τα μικρά παιδιά. Δεν καταλάβαμε σε τι εξυπηρετεί να είναι μόνο στις Προδημοτικές. Με αυτή τη λογική γιατί δεν πήγαν και τα Δημοτικά;».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η κ. Κολιού διερωτήθηκε:«δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπάρχει η διάκριση του ιδιωτικού με το δημόσιο, αν και τελειώνουν πιο νωρίς στο δημόσιο. Είναι περίεργο. Νομίζω το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει απαντήσεις».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συνδέσμου ιδιωτικής προσχολικής εκπαίδευσης Λαύρα Ηρακλέους ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας τους είπε «ότι δεν θα ίσχυε αυτό για τα δημόσια νηπιαγωγεία, επειδή τα ιδιωτικά δουλεύουν, Ιούλιο και Αύγουστο ενώ τα δημόσια θα κλείσουν.  Εμείς καταλάβαμε ότι είναι επειδή τελείωσαν τα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων. Πρέπει να πούμε, ότι δεν επέστρεψαν όλα τα παιδιά στις προδημοτικές».

Η κ. Ηρακλέους, ανέφερε ότι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς  που υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας δεν άλλαξαν οι οδηγίες.

«Για τις προ δημοτικές επέστρεψαν πολύ λίγα παιδιά. Η αλλαγή που έγινε είναι ελάχιστη. Ζητούμε από το κρατος να μας εντάξει στα προγράμματα. Έχει νηπιαγωγεία που έμειναν κλειστά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία