Ανησυχία για το κρούσμα σε αεροσυνοδό από Ελλάδα-Ψάχνουν σε πόσες πτήσεις πέταξε

Ανησυχία εκφράζουν οι ειδικοί για το γεγονός πως εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό αεροσυνοδός, σε πτήση από την Ελλάδα προς την Κύπρο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεότερη ενημέρωση από το Υπ. Υγείας-Τρία νέα κρούσματα, το ένα μέλος πληρώματος

Το μέλος του πληρώματος, ήταν ένα από τα τρία θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας. Τα υπόλοιπα δύο ήταν άτομα που είχαν επιστρέψει από το Λονδίνο.

Ήδη άρχισε η ιχνηλάτηση επαφών, προκειμένου να διαφανεί με πόσους και σε πόσες πτήσεις πέταξε το μέλος του πληρώματος.

«Τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες ήταν σε επαναπατριζόμενους και το ένα σε αεροσυνοδό. Μας ανησυχεί το κρούσμα σε αεροσυνοδό, επειδή εξαρτάται πόσες φορές πέταξε με πόσους ήρθε σε επαφή. Ελπίζω να φορούσε μάσκα εντός του αεροσκάφους. Θα γίνει ιχνηλάτηση επαφών και θα δούμε», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως για αρκετές μέρες μετρούμε μηδενικά κρούσματα εγχώριας μετάδοσης.

«Δυστυχώς έχουμε αυτά τα κρούσματα στους επαναπατρισθέντες. Εάν μένουν σε αυστηρή απομόνωση, τότε δεν πρέπει να ανησυχούμε. Εάν μπουν στον πειρασμό, όμως, να βγουν έξω τότε μπορεί να υπάρξει μετάδοση στην κοινότητα πάλι. Εάν τύχει κάποιος από αυτούς να είναι ασυμπτωματικός και κυκλοφορήσει μπορεί, άθελά του, να μας δημιουργήσει πρόβλημα», σημείωσε.

Ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν υπάρξει δεύτερο κύμα στην Κύπρο, αυτό θα γίνει τον Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο που είναι πιο πολύ κρύο. Κάλεσε ακόμη τις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για τον ιό της γρίπης τον Σεπτέμβριο.  

«Είναι επικίνδυνο να προσβληθεί κάποιος και από τους δύο ιούς, από την άποψη ότι το ίδιο άτομο θα έχει συνλοίμωξη από δύο ιός. Γι’ αυτό η σύσταση είναι οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν έγκαιρα. Συνήθως τα εμβόλια της γρίπης πρέπει να αρχίζουν Σεπτέμβριο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Χρυσό Βραβείο Προστάτη του Περιβάλλοντος πήρε η ΑΗΚ
Αύξηση ορίου de minimis χορηγήσεων στη γεωργία ζήτησε η Μ. Παναγιώτου στην ΕΕ
Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά ονοματοδοσία δρόμου στη Λάρνακα εις μνήμη Δώρου Χριστοδουλίδη
Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η διακήρυξη της ΣΕΚ ενόψει της Πρωτομαγιάς-Μισθοί, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο επίκεντρο
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Υπουργός Γεωργίας
Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες
Πέθανε και ο τελευταίος λαγός που είχε απελευθερωθεί με πομπό-Τους έφαγαν άλλα ζώα