Ξέσπασαν γονείς παιδιών με αναπηρίες έξω από το Υπ. Παιδείας-«Έχετε αποτύχει» (pics&vid)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίησαν οι γονείς των παιδιών με αναπηρία, για την απόφαση σύστασης ειδικής επιτροπής, που θα αποφασίσει ποια παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Οι γονείς των παιδιών με αναπηρία ζητούν άμεση απόσυρση της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας και την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία. Η πρόεδρος της παγκύπριας οργάνωσης γονέων και φίλων παιδιών για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιάλη, σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει ο ρατσισμός και αυτό που ζητούν είναι ίσα δικαιώματα.

Πατέρας παιδιού που επηρεάζεται από αυτή την απόφαση, σε μια κραυγή απόγνωσης υπέδειξε πως είναι έγκλημα αυτό που γίνεται σήμερα. «Τα παιδιά μας έχουν δικαιώματα στην παιδεία».

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων βρίσκονται και πολιτικά πρόσωπα, όπως το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Σκεύη Κουκουμά, η οποία είπε πω θα συζητήσουν το θέμα, με τη μορφή κατεπείγοντος. Παράλληλα, στη διαμαρτυρία βρίσκεται και ο Κωστής Ευσταθίου και ο Γεάδης Γεάδη.

Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων ακούει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος τους αναφέρει πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Παιδείας. Οι γονείς, ωστόσο, με έντονο ύφος, ζητούν να μάθουν το σκεπτικό της απόφασης αυτής, μια μέρα πριν να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ αναρωτιούνται γιατί ζητούν τόσα πιστοποιητικά, αφού το Υπουργείο έχει ήδη τους φακέλους.

«Έχετε αποτύχει. Αυτό που κάνεις στο παιδί μου είναι ρατσισμός. Με ταπεινώσατε» φωνάζει ένας πατέρας.

«Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε αυτό που θέλετε», λέει έξαλλη μια μητέρα.

«Τα τρία μωρά μου πήγαν σχολεία και το τέταρτο, που είναι σε τροχοκάθισμα, τα έβλεπε και ρωτούσε γιατί αυτό να μεν πάει. Πέστε μου τι θα του πω» λέει ξεσπώντας ένας πατέρας. 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου για Παιδιά με ειδικές ανάγκες, Χρίστος Αυγουστίνος, μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, τόνισε πως του ανακοίνωσαν την απόφαση, ενώ δεν υπήρξε διάλογος, υποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει καλή θέληση συνεργασίας.
 
«Δεν μας ακούνε. Πρέπει να γίνει συζήτηση και εάν δεν πάρουμε απαντήσεις, θα έρθουμε ξανά τη Δευτέρα έξω από το Υπουργείο».
 
Η κ. Πιτσιάλη επανέλαβε πως είναι έξω φρενών με την αντιμετώπισή τους και τους καλεί να απολογηθούν. «Τη Δευτέρα θέλουμε να πάνε τα παιδιά μας σχολεία».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ