Τα κομμωτήρια που «πήραν» φωτιά και το ποδαρικό με… γιορτή για τα εστιατόρια

Ουδείς ανέμενε, πως ένα κούρεμα, ένα φραπέ σε μια καφετέρια ή μια πίτα σουβλάκια σε ένα εστιατόριο, θα μπορούσε να αποτελέσει ποτέ είδηση, ειδικά στην Κύπρο. Κι όμως, η πλήρης άρση των περιορισμών στη διακίνηση, που σηματοδότησε και τη δεύτερη φάση χαλαρώσεων, έριξε τα φώτα σε αυτά που μέχρι πρότινος, θεωρούνταν αυτονόητα.

Το πρώτο που έτρεξαν να κάνουν πολλοί, ήταν μια επίσκεψη σε κομμωτήριο, κάποια από τα οποία ανοίγουν πλέον στις έξι το πρωί και κλείνουν στις εννέα το βράδυ. Κι αυτό για να προλάβουν την ατελείωτη λίστα με τα ραντεβού. Τα πιστολάκια πήραν φωτιά και τα ψαλίδια δούλευαν ασταμάτητα, υπό πρωτόγνωρες συνθήκες με τους κομμωτές και τις κομμώτριες να μοιάζουν περισσότερο με χειρουργούς.

Παρά τα νέα δεδομένα, που αλλάζουν άρδην τον τρόπο που δουλεύουν, οι επαγγελματίες του χώρου, αποτιμούν με θετικό πρόσημο την πρώτη ημέρα δουλειάς.

«Πήγαμε πολύ καλά, αλλά για μας ήταν χαλαροί οι ρυθμοί. Εμείς ήμασταν μαθημένοι να δουλεύουμε συνεχόμενα. Τώρα υπάρχει περιθώριο ανάμεσα στα ραντεβού. Εμείς πριν κάθε είκοσι λεπτά βάζαμε πελάτη πριν. Όλα τα κομμωτήρια άνοιξαν πιο νωρίς. Εγώ παλιά άνοιγα στις 8:30 και σήμερα άνοιξα η ώρα έξι. Επεκτείναμε και τις ώρες που κλείνουμε», δήλωσε στον REPORTER o πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κομμωτών/Κουρέων, Νάκη Παντελίδη.

Σε κουρεία και κομμωτήρια καταγράφηκαν και κάποια προβλήματα, που είχαν σχέση με πελάτες που ήθελαν με το έτσι θέλω ραντεβού, με κάποιους να αρνούνται να φορούν μάσκα.

«Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αρκετός κόσμος ήρθε στα κομμωτήρια και ήθελε ραντεβού. Όταν τους λέγαμε πως δεν έχει, παραξενεύονταν. Κάποιοι νομίζουν θα μπουν μέσα και θα βρουν ραντεβού για σήμερα ή αύριο. Όμως δεν υπάρχουν. Αυτό έγινε σε πολλά κομμωτήρια.   

Οι περισσότεροι πελάτες, φορούν τη μάσκα τους. Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις που μας έλεγαν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να φορέσουν μάσκα. Κάποιους τους δίναμε μάσκες αλλά κάποιοι επέμεναν και δεν ήθελαν να φορέσουν. Σε αυτούς τους πελάτες κρατούμε πιο μεγάλη απόσταση. Εμείς έτσι κι αλλιώς φοράμε τη μάσκα μας», ανέφερε ο κ. Παντελίδης.

Ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος, ωστόσο για τους επαγγελματίες είναι τα κλιματιστικά αφού κάποιοι αναγκάστηκαν να εργαστούν σε θερμοκρασίες πάνω των 40 βαθμών.

«Μας δυσκόλεψε το θέμα κλιματισμός, αφού δεν βγήκε κάποιος να μας πει επίσημα πως μπορούμε να ανάβουμε τα κλιματιστικά και έτσι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι με τη μάσκα, τη στολή από νάιλον με τα πιστολάκια οι 40 βαθμοί γίνονται 50 και είναι πολύ δύσκολο να δουλεύουμε. Τα κομμωτήρια έχουν σχεδόν όλα βιτρίνα και ο ήλιος είναι μες το μαγαζί. Είναι δύσκολο να δουλεύουμε χωρίς κλιματισμό».
 
Τους έσωσε το Κωνσταντίνου και Ελένης
Ικανοποιημένοι δηλώνουν και οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, ιδιαίτερα των εστιατορίων αφού έκαναν ποδαρικό με γεμάτα τραπέζια λόγω και της γιορτής Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Υπήρχαν κρατήσεις, αρκετοί χώροι ήταν πλήρεις και κάποιοι άφησαν και κάποια τραπέζια άδεια για να μπορούν να προσφέρουν κάποιες θέσεις σε πελάτες χωρίς κράτηση. Βοήθησε και το γεγονός πως ήταν μεγάλη γιορτή και ο κόσμος ήταν διψασμένος για να βγει έξω», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης.

Υπήρξαν πάντως και κάποιοι, που δεν τήρησαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

«Οι περισσότεροι εφάρμοσαν τους κανόνες, αλλά με μια βόλτα που έκανα διαπίστωσα πως υπάρχουν κάποιοι χώροι, δυστυχώς, που έχουν περισσότερα, από τα επιτρεπόμενα τραπεζοκαθίσματα. Πρέπει να είναι προσεκτικοί επειδή σε κάποια στιγμή θα καταγγελθούν. Υπάρχουν και χώροι εστίασης που δεν άνοιξαν είτε επειδή βρίσκονται σε τουριστική περιοχή, είτε δεν έχουν αρκετό εξωτερικό χώρο», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή του πρωτοκόλλου αφού στην πράξη διαφάνηκε ότι σε κάποια πόστα σε εστιατόρια, δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάποια μέτρα που επιβάλλονται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου