Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα αισθητικών-«Οκτώ στα δέκα ραντεβού είναι για αδυνάτισμα»

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επαγγελματίες στα Κέντρα Αισθητικής, κάποια από τα οποία επεκτείνουν τις ώρες τους προκειμένου να χωρέσουν τους πελάτες και τις πελάτισσες, που κάνουν πόλεμο για ένα ραντεβού. Οι περισσότεροι, θέλουν να είναι έτοιμοι για την εμφάνιση τους στις παραλίες, έτσι πιέζουν για μια επίσκεψη, εάν είναι δυνατόν την πρώτη ημέρα έναρξης των Ινστιτούτων Αισθητικής στις 21 Μαΐου.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το πρωτόκολλο λειτουργίας των αισθητικών-Οι υποχρεώσεις του πελάτη

«Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε αυτή τη στιγμή τον κόσμο που μας ζητά ραντεβού μόλις ανοίξουμε. Έχουμε πολλούς παραπονούμενους. Ο κόσμος φωνάζει και δεν μπορώ να τους εξυπηρετήσω. Εγώ είμαι γεμάτη μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Έσπασαν τα τηλέφωνα. Έφερα κι άλλο τηλέφωνο από σπίτι για να μπορέσω να απαντώ. Παίρνουν και άνδρες και γυναίκες τηλέφωνο. Κάποιοι έχουν προπληρώσει πακέτα και γι’ αυτό επιμένουν και θέλουν ραντεβού. Δημιουργήθηκε λίγο πανικός.
 
Θα παρατείνουμε λίγο τις ώρες μας για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε κι άλλους. Αυτό που ζητούμε, είναι εάν γίνεται να ανοίξουμε κάποιες μέρες πιο γρήγορα.», είπε στον REPORTER η ιδιοκτήτρια Ινστιτούτου Αισθητικής και Κέντρου αδυνατίσματος, Δήμητρα Τουνάρη.

Τι ζητούν οι πελάτες
Τα τηλέφωνα των αισθητικών πήραν φωτιά αμέσως μετά το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα ανοίξουν στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων.

«Μόλις τέλειωσε το διάγγελμα, άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου στέλνουν μηνύματα για ένα ραντεβού. Από το πρωί της Παρασκευής 22 Μαίου, ξεκινούν τα ραντεβού. Θα αφήνω μισή ώρα με σαρανταπέντε λεπτά κενό για να γίνει η απολύμανση από το ένα ραντεβού στο άλλο. Οι περισσότερες ζητούν αποτριχώσεις και νύχια. Έχω κλεισμένα πολλά ραντεβού. Έχει κάποιες πελάτισσες που φοβούνται και περιμένουν να δουν πως θα πάει η κατάσταση με τα κρούσματα και μετά να κλείσουν ραντεβού», ανέφερε η Έλενα Χατζημιχαήλ, ιδιοκτήτρια Ινστιτούτου Αισθητικής.

Η αποτρίχωση και η περιποίηση προσώπου, είναι τα πρώτα που ζητούν οι πελάτες, που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γυναίκες.

«Άρχισαν να κλείνουν ραντεβού. Οι περισσότερες κοπέλες ζητούν αποτρίχωση και μετά καθαρισμό. Φοβόμαστε και για τις κοπέλες και για μένα, οπόταν θα πάρουμε όλα τα μέτρα. Θα κάνω και θερμομέτρηση, αν και έψαξα να βρω θερμόμετρο και δεν βρήκα ακόμα», σημείωσε από την πλευρά της αισθητικός Κούλα Λουκά.
 
Κάποιοι, βιάζονται να ξεφορτωθούν τα περιττά κιλά της καραντίνας, οπόταν κλείνουν ραντεβού για αδυνάτισμα.

«Αυτή τη στιγμή νούμερο ένα είναι το αδυνάτισμα. Οκτώ στους δέκα αυτό ζητούν. Κάποιοι έβαλαν κιλά λόγω της καραντίνας και είναι άσχημα ψυχολογικά και γι’ αυτό θέλουν μόλις ανοίξουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Έχει άτομα που ζητούν περιποίηση νυχιών και λέιζερ», σημείωσε η Δήμητρα Τουνάρη.
 
Ινστιτούτα με μέτρα χειρουργείων
Στα Ινστιτούτα αισθητικής θα ληφθούν πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφάλειας, τα οποία θα περιλαμβάνουν ακόμη από θερμομέτρηση, μέχρι την καταγραφή του ιστορικού υγείας των πελατών.

«Ο πελάτης ενημερώνεται από το τηλέφωνο ότι πρέπει να φορά γάντια και μάσκα, μόλις μπει. Δεν θα δεχόμαστε κανένα χωρίς αυτά. Μόλις μπαίνει ο πελάτης θα του γίνεται θερμομέτρηση και θα του ζητάμε να πλένει τα χέρια του. Θα  συμπληρώνει επίσης ερωτηματολόγιο, για το εάν παρουσίασε κάποια συμπτώματα. Οι πελάτες πρέπει να έρχονται μόνοι τους χωρίς συνοδεία παιδιών, και πρέπει να φέρνουν το δικό τους νερό και εμείς δεν θα δίνουμε τίποτα εκεί. Οι αισθητικοί θα φορούν γάντια και μάσκα. Ο πελάτης δεν θα έχει καθυστέρηση. Χαμηλώσαμε και λίγο τις τιμές, για να βοηθήσουμε τον κόσμο για αυτό που περνά. Στα κρεβατάκια δεν θα χρησιμοποιούνται πετσέτες, αλλά χαρτί μίας χρήσης. Θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους αντισηπτικά και πετσέτες μίας χρήσης. Εμείς ήδη αρχίσαμε να απολυμαίνουμε τους χώρους. Την πρώτη ημέρα θα υποδεχθούμε 40 πελάτες. Έχω επτά άτομα προσωπικό. Υπό άλλες συνθήκες θα υποδεχόμαστε περισσότερους. Ότι μέτρα πρέπει, θα τα τηρήσουμε», υπέδειξε η κ. Τουνάρη.

Κάποιες αισθητικοί, θα προμηθευτούν ακόμη και γυαλί ασφαλείας, προκειμένου να προστατευτούν και να προστατεύσουν και τους πελάτες.

«Εγώ θα φορώ γάντια και μάσκα μίας χρήσης και ασπίδα προσώπου. Πάνω από την ποδιά θα φορώ νάιλον ποδιά, μίας χρήσης. Οι πελάτες θα φορούν μάσκα. Για τα νύχια θα βάλω προστατευτικό γυαλί, όπως αυτό που μπαίνει σε περίπτερα, αλλά ειδικό για μανικιούρ», ανέφερε η κ. Χατζήμιχαηλ.
 
Ακόμα και τις Κυριακές
Οι αυξημένες ανάγκες, ενδέχεται να οδηγήσουν τις αισθητικούς σε άνοιγμα των Ινστιτούτων τους ακόμα και την Κυριακή σημείωσε η Πρόεδρος των Αισθητικών Κύπρου, Βάκια Ιωαννίδου.

«Οι πελάτισσες αρκετά περίμεναν το ίδιο και οι αισθητικοί. Θέλουν όλοι ραντεβού αλλά πρέπει με σύνεση να τα κλείνουμε. Δεν θα βάλουμε την μια πελάτισσα πάνω στην άλλη. Θα πρέπει να μεσολαβεί ώρα μεταξύ των ραντεβού, για να καθαρίσουμε το χώρο μας. Μπορούμε να δουλέψουμε και Σάββατο και Κυριακή, δεν υπάρχει κάτι που να μας το απαγορεύει. Είναι ελεύθερο το ωράριο των αισθητικών. Το θέμα είναι να γίνονται όλα με ασφάλεια. Είναι το πιο σημαντικό. Τα μέτρα τα στείλαμε στον Υπουργείο Υγείας και συγκλίνουμε σχεδόν σε όλα. Ένα με δύο μπορεί να είμαστε εμείς πιο υπερβολικοί, μας είπαν όμως ότι μπορούμε να τα βάλουμε. Κάναμε πάρα πολύ δουλειά στο Δ.Σ με σκοπό την προστασία της αισθητικού και της πελάτισσας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat