Ζητούν συνάντηση με τον Προδρόμου οι καθηγητές-Το μεγάλο στοίχημα η 21η Μαΐου

Συνάντηση με τον υπουργός Παιδείας, ώστε να συζητήσουν τα θέματα που εκκρεμούν στην παιδεία, ζήτησαν οι καθηγητές, οι οποίοι κάνουν λόγο για αλλαγή εν μία νυκτί, όσον αφορά στην απόφαση για τις θερμομετρήσεις στα σχολεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε στον REPORTER πως μέχρι στιγμής η σημερινή ημέρα κυλά ομαλά, ενώ είχαν επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, για να συζητήσουν τα θέματα που εκκρεμούν στην παιδεία. Όπως εξήγησε, ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν είναι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, στις 21 Μαΐου, ξεκαθαρίζοντας πως οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών παραμένουν.
 
«Επιμέναμε, ως εκπαιδευτικές οργανώσεις, να επικεντρωθούμε στους τελειόφοιτους για να τελειώσει αυτή η χρονιά και να πραγματοποιηθούν οι παγκύπριες εξετάσεις, σε μια ελεγχόμενη κατάσταση».
 
Άλλα το βράδυ, άλλα το πρωί
Αναφερόμενος στο θέμα της θερμομέτρησης των μαθητών με την είσοδό τους στο σχολείο, ο κ. Χατζησάββας τόνισε πως άλλη οδηγία είχαν το βράδυ και άλλη το πρωί.
 
Όπως εξήγησε, το βράδυ η οδηγία που είχαν από το Υπουργείο Παιδείας είναι πως όλα τα παιδιά θα υποβάλλονταν σε θερμομέτρηση όταν φτάσουν στα σχολεία τους, ενώ το βράδυ η νέα οδηγία έλεγε πως οι μαθητές θα πρέπει να ελέγχονται από το σπίτι και στα σχολεία θα γίνεται δειγματοληπτικά η θερμομέτρηση, σε κάποια σχολεία. Ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών σημείωσε πως στα πλείστα σχολεία δεν έχει γίνει κάποια θερμομέτρηση.
 
Προαιρετική εξ αποστάσεως διδασκαλία προτείνει η ΟΛΤΕΚ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησαν οι πρώτες δύο μέρες και στην Τεχνική Εκπαίδευση, με τον πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ να αναφέρει πως το μεγάλο στοίχημα είναι στις 21 Μαΐου που θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές.
 
Ο Παναγιώτης Λυσάνδρου υπέδειξε πως ήταν λογικό να μην παρατηρηθούν αρκετά προβλήματα, αφού επέστρεψε μόνο το 1/6 των μαθητών, όσοι ακριβώς προβλέπονταν να επιστρέψουν, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.
 
Όπως τόνισε, το κλίμα ήταν ευχάριστο και το ποσοστό των μαθητών που επέστρεψαν ήταν σχεδόν καθολικό, με τις αδικαιολόγητες απουσίες να είναι μηδαμινές. Υπέδειξε πως οι μόνοι μαθητές που δεν επέστρεψαν ήταν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και απουσίαζαν δικαιολογημένα από το σχολείο.

Ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε πως και η οργάνωση των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, προς το τέλος της εβδομάδας, ώστε να έχουν ενώπιόν τους στοιχεία, για το πώς κύλησε η πρώτη εβδομάδα μαθημάτων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
 
Το μεγάλο στοίχημα, συνέχισε ο κ. Λυσάνδρου είναι στις 21 Μαΐου, που θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών και θα παρατηρηθούν δυσκολίες, ωστόσο όλοι πρέπει να συμβάλουν για να κυλήσει ομαλά το υπόλοιπο της χρονιάς.
 
Μικρά προβλήματα εντοπίστηκαν στην τηλεκαπίδευση και την παράλληλη διδασκαλία του μαθήματος, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, υποδεικνύοντας πως η οργάνωση θα εισηγηθεί όπως η τηλεκπαίδευση γίνεται προαιρετικά, δηλαδή να είναι στην ευχέρεια του εκπαιδευτικού να επιλέγει που και πότε θα γίνεται παράλληλη τηλεκπαίδευση.
 
«Εμείς εισηγούμαστε όπως ο εκπαιδευτικός να επιλέγει αν θα κάνει τηλεκπαίδευση. Ο καθηγητής θα κρίνει αν κάποιος μαθητής, που απουσιάζει δικαιολογημένα, θέλει να συμμετέχει στο μάθημα, θα κάνει την παράλληλη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εκεί που το κρίνει ο καθηγητής ότι πρέπει να γίνει να το κάνει. Δεν συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά».
 
Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται ώστε να μην χρειάζεται ο καθηγητής να διδάσκει δύο φορές την ίδια ύλη, ο κ. Λυσάνδρου σημείωσε πως η τηλεκπαίδευση, εκ φύσεως δεν είναι τόσο αποδοτική, όσο είναι η εκπαίδευση μέσα στην τάξη και η άποψή τους είναι να γίνεται προαιρετικά η τηλεκπαίδευση, εκεί που κρίνει ο καθηγητής ότι είναι απαραίτητο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία