Η πρώτη ημέρα πίσω στα σχολεία μέσα από τα μάτια των τελειόφοιτων

Με μάσκες και γάντια επέστρεψαν στα θρανία οι τελειόφοιτοι, οι οποίοι από σήμερα ξεκινούν επαναλήψεις για τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Είναι μια διαφορετική κατάσταση, ωστόσο θα συνηθίσουν δηλώνουν οι μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Τελειόφοιτοι μαθητές μίλησαν στον REPORTER και εξήγησαν πως κύλησε η σημερινή ημέρα, σημειώνοντας πως έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα.


«Η σημερινή μέρα ήταν χαλαρή, με τους περιορισμούς και τα μαθήματα. Νιώθαμε λίγο σαν τους φυλακισμένους, όσον αφορά τους περιορισμούς, αλλά ήταν μια απλή μέρα. Ελπίζω να καταφέρουμε να αποφοιτήσουμε και να μην υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία. Να είμαστε όλοι γεροί. Σίγουρα ήταν πιο καλές οι προηγούμενες ημέρες, αλλά η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή αφού καταλάβαμε τι σημαίνει να είσαι σε απόσταση από τους συμμαθητές μας. Τα καταφέραμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε μέχρι τέλους», υπέδειξε τελειόφοιτη μαθήτρια.
 
«Η σημερινή ημέρα ήταν δύσκολη, αλλά καλή. Ήταν πιο περίπλοκη από τις άλλες, έπρεπε να κρατάμε αποστάσεις από τους συμμαθητές και τους καθηγητές. Φέραμε μάσκες και γάντια, μας έδωσαν και στο σχολείο. Θα περιμένουμε να δούμε», δήλωσαν άλλοι μαθητές.
 
«Ήταν διαφορετική η σημερινή ημέρα, από άλλες φορές, αλλά προσπαθήσαμε όλοι τηρούμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα. Είναι λίγο δύσκολο αλλά θα τα καταφέρουμε νομίζω. Τα διαλείμματα ήταν πολύ διαφορετικά, αφού όλες οι τάξεις ήταν απομονωμένες, ενώ στα μαθήματα δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε καθαρά λόγω μασκών. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Ήταν λίγο περίεργο που είμαστε μισοί-μισοί, αλλά πιστεύω είναι καλύτερο επειδή οι καθηγητές θα δώσουν βάση σε όλους μας», υπέδειξε μαθήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καθηγήτρια πήγε στο σχολείο να διδάξει με το παιδάκι της στο καροτσάκι

Υπήρχαν και οι μαθητές που εξέφρασαν την άποψη πως βιάστηκαν πολύ για να ανοίξουν και να επιστρέψουν στα σχολεία.
 
«Προσωπικά πιστεύω ότι βιαστήκαμε να ανοίξουμε, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι οι παγκύπριες και πρέπει να περάσουμε σε ένα Πανεπιστήμιο. Σχετικά ήταν καλή η ημέρα, κρατούσαμε τις αποστάσεις μας, κάναμε κανονικά το μάθημά μας. Φορούσαμε τις μάσκες μας, είχαμε αντισηπτικό στις τάξεις, ενώ και η καθαρίστρια κάθε φορά που περνούσε απολύμαινε τα θρανία».

 
Εντόπισαν προβλήματα οι μαθητές
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε πως παρατηρήθηκε ένα βαρύ κλίμα στα σχολεία, ενώ έγιναν τεστ κορωνοϊού μόνο σε δύο σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μια μερίδα μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πίσω στα θρανία οι τελειόφοιτοι-Η νέα πραγματικότητα στα σχολεία (pics)

Όπως τόνισε παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα, όσον αφορά στην διεξαγωγή των μαθημάτων, υποστηρίζοντας πως αρκετοί συμμαθητές τους, ανέφεραν πως προτιμούσαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αναφερόμενος στην προσέλευση, σημείωσε πως πολλοί μαθητές δεν ένοιωθαν ασφαλείς να επιστρέψουν στα σχολεία.
 
Ο εκπρόσωπος των μαθητών ανέφερε πως τηλεκπαίδευση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε μόνο σε λίγα σχολεία της Κύπρου.


Δεν πήγαν οι περισσότεροι καθηγητές που έχουν παιδιά
Αντίθετη άποψη από τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ, έχει η ΟΕΛΜΕΚ, με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης να αναφέρει στον REPORTER πως όλα κύλησαν ομαλά, σημειώνοντας πως δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα.
 
Όπως ανέφερε, ένα ποσοστό περίπου 90% των μαθητών προσήλθε κανονικά στα σχολεία και σε αυτό περιλαμβάνεται και το ποσοστό των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν κατάφεραν να μεταβούν στα σχολεία.
 
Αναφερόμενος στου εκπαιδευτικούς που έχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούσαν να προσέλθουν στα σχολεία, ο βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ σημείωσε πως οι πλείστοι παρέμειναν στο σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες της οργάνωσης, ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν στα σχολεία κανονικά.
 


Έπεισε τους μαθητές το Υπουργείο Παιδείας
Την άποψη ότι φαίνεται να έπεισε τους μαθητές το Υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.
 
Όπως ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο κ. Διονυσίου δεν έχουν ενημερωθεί για προβλήματα, ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση. Σχολιάζοντας τη μεταφορά των μαθητών, ανέφερε πως δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα συνωστισμού στα λεωφορεία.
 
Υπέδειξε πως η έγνοια τους είναι στις 21 Μαΐου που θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία