Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Ζητούνται διευκρινίσεις

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Γονείς και νηπιαγωγοί, βρίσκονται σε κατάσταση αβεβαιότητας αφού δεν ξεκαθάρισε εάν και πότε θα επαναλειτουργήσουν οι βρεφοκομικοί και παιδοκομικοί σταθμοί.

Η Πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε πως «εάν το νηπιαγωγείο είναι τριτάξιο και έχει μια ομάδα προδημοτικής, οι άλλες δύο τάξεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν».

Οι παιδοκομικοί και οι βρεφοκομικοί σταθμοί, όπως ανέφερε δεν μπορούν να λειτουργήσουν, διότι ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο «δεν έχει τοποθετηθεί εάν θα ανοίξουν 21 Μαίου. Υπάρχει αβεβαιότητα και είναι όλοι σε αναμονή και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Έχει μητέρες που δήλωσαν ότι θα πάνε δουλειά και μας παίρνουν τηλέφωνο και τους λέμε να μην φέρουν τα παιδιά τους στους παιδοκομικούς και τους βρεφοκομικούς σταθμούς. Δεν ξέρουμε ποιος θα αποφασίσει πότε θα ανοίξουν κι εάν ανοίξουν» σημείωσε η κ. Ηρακλέους.

Η Πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, ανέφερε εξάλλου πως χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στις τάξεις των παιδιών που μπορούν να επιστρέψουν.

«Λόγω της ιδιαιτερότητας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας χρειάζονται κάποιες εξειδικευμένες γραμμές. Εμείς ετοιμαζόμαστε από το Μάρτη για το άνοιγμα, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και είμαστε σε αναμονή. Θα προχωρήσουμε να ρωτήσουμε όταν θα ανοίξουμε 21 Μαΐου τις προδημοτικές,  ποιοι θα φέρουν τα παιδιά τους στις τάξεις. Από τα 25 παιδιά μπορεί να 10 να έρθουν. Οπόταν αλλάζουν τα δεδομένα για το πώς θα εργαστούν οι νηπιαγωγοί και πως θα χωριστούν οι τάξεις. Όλα αυτά δημιουργούν μια σύγχυση».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια