Γέμισαν τα ραντεβού των κομμωτών-Κλείδωσε η Πέμπτη, πιθανόν ανοιχτοί και Κυριακή

Κλείδωσε η απόφαση των κομμωτών για να ανοίγουν και τις Πέμπτες, ώστε να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό πολιτών, που χρειάζεται κούρεμα και περιποίηση μαλλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το πρωτόκολλο λειτουργίας για τα κομμωτήρια και τα κουρεία

Μιλώντας στον REPORTER, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κομμωτών-Κουρέων Νάκης Παντελίδης, επιβεβαίωσε ότι κλείδωσε η απόφαση για να ανοίγουν τα υποστατικά τους τις Πέμπτες, ημέρα κατά την οποία πριν τον κορωνοϊό, τα μαγαζιά τους παρέμεναν κλειστά.
 
Επίσης, όπως σημείωσε, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίγουν και τις Κυριακές, μια εισήγηση, η οποία βρίσκεται υπό συζήτηση.
 
Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως εάν αποφασιστεί τελικά να ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κουρεία τους την συγκεκριμένη ημέρα, θα είναι κάτι προαιρετικό.

«Το πόσες ώρες θα δουλεύουν κι αν θέλουν να δουλεύουν τις Κυριακές, θα είναι στην κρίση του κάθε κομμωτή ή κουρέα. Αλλά επαναλαμβάνω, ότι ακόμα δεν λήφθηκε τελική απόφαση για την Κυριακή. Είναι κάτι που συζητείται».
 
Κάποιοι έχουν κλειστά ραντεβού για ένα μήνα
Σε ότι αφορά στα ραντεβού, ανέφερε ότι τα περισσότερα κομμωτήρια και κουρεία έχουν κλειστά ραντεβού για αρκετές ημέρες, από τις 21 Μαΐου και μετά.
 
«Υπάρχουν κομμωτήρια που είναι κλειστά για ένα μήνα. Δηλαδή αν ανοίξουμε στις 21 Μαΐου, με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν κλειστά τα ραντεβού τους».
 
Κληθείς ο κ. Παντελίδης να εξηγήσει ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το χρονικό περιθώριο που θα υπάρχει, μεταξύ του ενός από το άλλο ραντεβού, τόνισε πως για τους άντρες θα πρέπει να υπάρχουν 30-35 λεπτά διάφορα.
 
«Αν υπολογίσουμε ότι μέχρι να τον κουρέψεις και να τον λούσεις χρειάζεσαι περίπου 25 λεπτά, μετά προσθέτουμε άλλα πέντε με δέκα λεπτά που θα χρειαστούμε για αποστείρωση. Άρα τα 30-35 λεπτά είναι ένας ικανοποιητικός χρόνος».
 
Όσον αφορά το γυναικείο κούρεμα επεσήμανε ότι, «πάει διαφορετικά, είναι ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνεις πάνω στον πελάτη. Π.χ. κόψιμο, βάψιμο και λοιπά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το πρωτόκολλο λειτουργίας για τα κομμωτήρια και τα κουρεία
 
Συζητήσεις για το πρωτόκολλο                                            
Στο μεταξύ, ανάμεσα στους κομμωτές και τους κουρείς άρχισαν οι συζητήσεις για το πρωτόκολλο που εκδόθηκε και οι οποίες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία.
 
Το ένα, αφορά στην θερμομέτρηση που θα γίνεται, κάτι για το οποίο όπως αναφέρουν στον REPORTER, δεν υιοθετήθηκε σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα, όπου εκφράστηκε η άποψη ότι κάποιος μπορεί να μπει στο κομμωτήριο ζεστός από το αυτοκίνητο και να δείξει ότι έχει πιο ψηλή θερμοκρασία, απ' ότι έχει πραγματικά.
 
Ένα ζήτημα που τους ανησυχεί, είναι το διαχωριστικό ανάμεσα στις καρέκλες, σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν άλλες λύσεις για να τηρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους πελάτες.
 
Ρώτησαν, όπως υποστηρίζουν για τις τιμές των plexiglass και το κόστος είναι περίπου 400 ευρώ, ποσό το οποίο θεωρούν αρκετά μεγάλο.
 
Εξήγησαν ωστόσο, ότι είναι μια έσχατη λύση, αφού υπάρχει η δυνατότητα να μετακινήσουν την καρέκλα ή ακόμα και τον καθρέφτη, για να τηρηθούν τα δύο μέτρα απόσταση. Εκείνοι που θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν διαχωριστικό, είναι μόνο όσοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
 
Εξάλλου, σε ότι αφορά στις πετσέτες και την υπόδειξη ότι θα πρέπει να τις αλλάζουν μετά από κάθε πελάτη, για την ασφάλεια τόσο των ιδίων, όσο και των επόμενων πελατών, αναφέρουν πως για όσους έχουν μεγάλη συλλογή δεν θα είναι πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν πετσέτες μίας χρήσης.
 
Εξέφρασαν παράλληλα την ελπίδα ότι μέχρι την ημέρα έναρξης των εργασιών τους, δηλαδή την 21η Μαΐου, υπάρχει χρονικό περιθώριο και μπορεί κάποια πράγματα να αλλάξουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων