Προβλήματα στην ύλη και σε άλλα μαθήματα εκτός από τη χημεία-Ζητούν αναθεώρηση οι μαθητές

Προβλήματα εντοπίστηκαν στην ύλη συγκεκριμένων μαθημάτων, με τους μαθητές να στέλνουν επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητούν την επανεξέταση κα την αναθεώρηση της.
 
Στην επιστολή της η ΠΣΕΜ αναφέρει πως στην ύλη τριών μαθημάτων υπάρχουν ενότητες που δεν έχουν διδαχθεί στις σχολικές αίθουσες και ζητούν όπως αφαιρεθούν ή επαναξιολογηθεί η ύλη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι γονείς που δεν θα πάρουν τα παιδιά τους σχολείο
 
Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρουσιάζονται προβλήματα και σε άλλα τρία μαθήματα, με τους μαθητές να ζητούν επανεξέταση της ύλης.
 
Υπενθυμίζεται ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ύλη της χημείας, αφού περιείχε δύο ενότητες που δεν είχαν διδαχθεί στο σχολείο, με το Υπουργείο Παιδείας να προβαίνει σε διόρθωση.
 
Αυτούσια η επιστολή της ΠΣΕΜ:
«Ως ΠΣΕΜ σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που παρουσιάζει η ύλη που ανακοινώθηκε, σε κάποια μαθήματα. Συγκεκριμένα υπάρχουν τα εξής προβλήματα:
 
1) Προοπτικό Σχέδιο: Σε αρκετά σχολεία δεν έχει διδαχθεί ο σχεδιασμός φιγούρων και δέντρων, ενώ από την άλλη κάποια άλλα σχολεία δεν έχουν διδαχθεί τον Περιβάλλοντα χώρο. Ο σχεδιασμός φιγούρων και δέντρων δεν υπάρχει στην ύλη αλλά ο περιβάλλοντας χώρος υπάρχει. Θεωρούμε πρέπει να αφαιρεθεί από την ύλη από τη στιγμή που μέχρι τις 13 Μαρτίου αρκετά σχολεία δεν έχουν διδαχθεί αυτό το κεφάλαιο.
 
2) Θεατρολογία: Η πλειοψηφία των σχολείων δεν έχει διδαχθεί το Αμερικάνικο θέατρο το οποίο υπάρχει στην εξεταστέα ύλη. Θεωρούμε ότι πρέπει να αφαιρεθεί.
 
3) Οικιακή Οικονομία: Η πλειοψηφία των σχολείων δεν έχουν διδαχθεί το κεφάλαιο 8 «Τεκνοποίηση» το οποίο υπάρχει στην εξεταστέα ύλη. Θεωρούμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα η εξεταστέα ύλη.
 
Έχουμε επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα με την εξεταστέα ύλη της Βιολογίας, της Ιστορίας της Κύπρου και των Οικονομικών. Θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η ύλη και σε αυτά τα μαθήματα.
 
Ως ΠΣΕΜ σας παρακαλούμε θερμά όπως επανεξετάσετε την εξεταστέα ύλη ούτως ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν διδαχθεί την ύλη στο σχολείο και να παρακαθίσουν τις εξετάσεις ισότιμα. Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας των Παγκύπριων εξετάσεων σε κάποια μαθήματα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού