Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι γονείς που δεν θα πάρουν τα παιδιά τους σχολείο

Την ώρα που δάσκαλοι και καθηγητές, αν και απρόθυμα ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις έδρες, παρά τις αμφιβολίες τους για την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, οι μαθητές συνεχίζουν να ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό Παιδείας.

Οι μαθητές θέλουν απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του συνασπισμού των λεωφορείων, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τον χειρισμό των ευπαθών ομάδων και τη χορήγησή τους με ψηφιακό εξοπλισμό και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Αν δούμε ότι τίθεται θέμα υγείας των μαθητών ή των καθηγητών, θα δράσουμε άμεσα. Θα δώσουμε περιθώριο μέχρι την Κυριακή, για να διευκρινιστούν αυτά που ζητάμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνέλθει η Γραμματεία της ΠΣΕΜ, για να λάβει αποφάσεις», ανέφερε στον REPORTER o Πρόεδρος της Γιάννης Λαπήθιος.

Επιφυλάξεις εκφράστηκαν και από την Παιδοβουλή, ο εκπρόσωπος της οποίας Μιχάλης Τσαγγαρίδης ανέφερε στην κρατική τηλεόραση πως η ευθύνη για το άνοιγμα βαραίνει την πολιτεία.

«Εύλογα όμως προκύπτουν ερωτήματα σε μας όταν ακούμε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας να εκφράζουν ανησυχίες. Σε περίπτωση που συμμαθητές μας προσβληθούν, πρέπει να διαφυλαχθεί πως δεν θα στερηθούν του δικαιώματός τους δώσουν εξετάσεις και να σπουδάσουν. Αυτή τη διαβεβαίωση τη λάβαμε και μας καθησυχάζει σε κάποιο βαθμό. Η προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η υγεία», σημείωσε.

Δεν θα πάρουν τα παιδιά τους σχολείο
Ανάστατοι είναι και οι γονείς, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, διαμηνύουν πως δεν θα πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μην τα εκθέσουν σε κίνδυνο.

«Ξεκαθαρίζουμε πως είναι επιλογή δική μας εάν θα αποφασίσουμε να πάρουμε τα παιδιά μας στο σχολείο ή όχι. Πάρα πολλοί γονείς μας παίρνουν και μας λένε “εγώ προσωπικα δεν θα πάρω το παιδί μου στο σχολείο”. Εμείς ζητήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας πει κατά πόσον θα υπάρχουν επιπτώσεις, αφού η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Αυτό που μας έχει λεχθεί, είναι ότι υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις. Η μόνη επίπτωση είναι πως οι μαθητές θα χάσουν τα μαθήματα», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER o Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ο Σωτήρης Χριστοφή υπέδειξε, πως πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών.

Ανησυχία μετά την τοποθέτηση Κωστρίκη
«Στη σύσκεψη στο Προεδρικό προς έκπληξη όλων μας ακούσαμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων στις 21 Μαΐου. Έχουμε πολλές ανησυχίες για το κατά πόσον πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές. Εμείς σεβόμαστε την απόφαση της Κυβέρνησης, αλλά σήμερα μεγάλωσαν οι ανησυχίες μας μετά τις δηλώσεις του μέλους της επιστημονικής ομάδας Λεόντιου Κωστρίκη. Εμείς θέλουμε να είναι πολύ αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα που θα ληφθούν», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι εκπαιδευτικοί
Η Επιστημονική Ομάδα του υπουργείου Υγείας, προέβη χθες το απόγευμα σε μια πρώτη ενημέρωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων αναφορικά με τα πρωτόκολλα υγείας που θα εφαρμοστούν στα σχολεία. ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ έθεσαν σειρά ερωτημάτων, τα οποία θα απαντηθούν μέχρι το Σάββατο.


«Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους και ελπίζουμε πως όσα είναι καταγεγραμμένα στα πρωτόκολλα, θα τηρηθούν και θα εφαρμοστούν, για το καλό μαθητών και καθηγητών και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.

Ήδη στα σχολεία άρχισαν οι απολυμάνσεις ενώ χθες εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και η διενέργεια 20 χιλιάδων τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023