Ο λόγος στον Προδρόμου-Ανακοινώνει λεπτομέρειες για τη λειτουργεία των σχολείων

Ο λόγος στον Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των σχολείων και την επιστροφή των τελειοφοίτων μαθητών.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο χθεσινό του διάγγελμα, ανέφερε πως οι τελειόφοιτοι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, στις 11 Μαΐου, ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Όπως τόνισε ο κ. Αναστασιάδης η απόφαση για επιστροφή τους πάρθηκε αφού δόθηκε προτεραιότητα στην ανάγκη επαρκούς προετοιμασίας των τελειόφοιτων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης.
 
Ο υπουργός Παιδείας, στη σημερινή του δημοσιογραφική διάσκεψη αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και την διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ώστε να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τις επικείμενες Παγκύπριες Εξετάσεις.
 
Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου αναμένεται να ανακοινώσει και τι θα ισχύσει για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και για το αν επιστρέφουν ή όχι οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως νοείται ότι μέχρι της πλήρους επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων θα συνεχίσει η τηλεκπαίδευση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφουν οι τελειόφοιτοι, το επικρατέστερο σενάριο για νηπιαγωγεία και Δημοτικά
 
Τι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει
Αυτό που καίει, τόσο τους μαθητές, όσο τους εκπαιδευτικούς και γονείς είναι η ξεκάθαρη ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων. Επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια των ημερών που βρίσκονταν στο σπίτι και ειδικότερα τις τελευταίες εβδομάδες του Μαΐου, οι μαθητές ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας να ξεκαθαρίσει την κοινή ύλη των εξετάσεων. Από πλευράς του, ο ίδιος ο υπουργός σημείωσε πως η ύλη είναι όσα διδάχτηκαν στις σχολικές αίθουσες, καθώς κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έκαναν επανάληψη στους μαθητές και δεν προχώρησαν περεταίρω με την ύλη.
 
Εξάλλου, εκκρεμεί και ο καθορισμός των ημερομηνιών των Εξετάσεων. Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, οι ημερομηνίες που είχαν δοθεί αρχικά, ως φυσικό επακόλουθο δεν θα ισχύσουν, με επικρατέστερο σενάριο οι Εξετάσεις να ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου. Ο ίδιος είχε δηλώσει, εξάλλου, πως η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου. Παράλληλα, δεν έχει ανακοινωθεί και ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές για να ολοκληρώσουν την εξέταση, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και οι χώροι διεξαγωγής τους.
 
Βλέπει εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων ο Πρόεδρος
Τον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου ανεβαίνουν, εξάλλου, σήμερα οι εκπρόσωποι των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, ώστε να συζητήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θα είναι η επόμενη μέρα για τα σχολεία. Η συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσεις στις 10:15 το πρωί.
 
Μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σημείωσε πως ο σχεδιασμός της επιστροφής στην κανονικότητα άρχισε και προγραμματίζεται.
 
Ο εκπαιδευτικός κόσμος, ανέφερε ο κ. Φυλακτού, είναι έτοιμος και πρόθυμος να συμβάλει τα μέγιστα στον δύσκολο ρόλο που του αναλογεί, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες.
 
Όπως σημείωσε εκπαιδευτικοί και Κυβέρνηση είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με προσοχή και περισσή αφοσίωση, με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Μέτρα ΑΗΚ μετά το θάνατο γυπών από ηλεκτροπληξία, ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις και Υπ. Θήρας