Μόλις 215 ευρώ δίνει το ψευδοκράτος στους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς δουλειά

Περίπου 60.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε χθες βράδυ το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα κόστους 90 εκ ΤΛ (12,8 εκ ευρώ) το μήνα.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι ανάφερε ότι το ποσό των 1500 ΤΛ (215 ευρώ) θα πάρουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές και όχι σε εκείνες που λειτουργούν, ενώ υπάρχουν και εξαιρέσεις και στις δύο περιπτώσεις. Σε ορισμένες επιχειρήσεις που είναι ανοικτές, πρόσθεσε, οι εργαζόμενοι θα πάρουν 500 ΤΛ (72 ευρώ).
 
Το επίδομα των 1.500 ΤΛ θα πάρουν, όπως είπε, και αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι και λογιστές, οι οποίοι είτε εργάζονται μόνοι τους είτε απασχολούν ένα μόνο άτομο. Όσοι απασχολούν πέραν του ενός ατόμου δεν θα μπορούν να επωφεληθούν οι ίδιοι, αλλά μόνο οι υπάλληλοί τους, ανέφερε. Το κριτήριο αυτό, πρόσθεσε, θα ισχύει και για τους καταστηματάρχες και διευκρίνισε ότι όσοι απασχολούν μέχρι και 4 άτομα θα παίρνουν την βοήθεια των 1.500 ΤΛ τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπάλληλοί τους, ενώ στις επιχειρήσεις που απασχολούν πέραν των τεσσάρων υπαλλήλων μόνο οι υπάλληλοι θα μπορούν να επωφεληθούν από την βοήθεια.
 
Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, οι εργαζόμενοι στα έντυπα ΜΜΕ και οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να επωφεληθούν από την βοήθεια των 1.500 ΤΛ, παρά το γεγονός ότι οι χώροι εργασίας τους παραμένουν ανοικτοί. Είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στα καζίνο θα πάρουν βοήθεια 800 ΤΛ, υπό τον όρο ότι οι χώροι εργασίας τους έχουν διευθετήσεις τις οφειλές τους προς το «κράτος».
 
Αναφερόμενος στην κατάσταση στα χωριά Γιαλούσα, Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα στην Καρπασία, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ είπε ότι αύριο το «υπουργικό συμβούλιο» θα εξετάσει το θέμα και θα αποφασίσει κατά πόσον θα συνεχιστούν οι περιορισμοί.
 
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ είπε ότι η οικονομία του ψευδοκράτους είναι συνδεδεμένη με τον τουρισμό, την ανώτερη εκπαίδευση και κάποιες άλλες υπηρεσίες, και το κλείσιμο των «πυλών» έχει δημιουργήσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
 
Πρέπει να αναπτύξουν, πρόσθεσε, νέες πολιτικές για την ντόπια παραγωγή, την κατανάλωση και την απασχόληση.
 
Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε σήμερα το «διάταγμα» για την πληρωμή μέσω διαδικτύου των αδειών κυκλοφορία και την έκπτωση του 10% για όσους το κάνουν εντός του τρέχοντος μηνός και του Μαΐου.
 
Επίσης η εγγραφή οχημάτων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα μπορεί να γίνει με προϋποθέσεις τον Μάιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα