«Υπάρχουν λοιμώξεις σε φούρνους και υπεραγορές»-Συστήνουν προσοχή οι ειδικοί

Κρούσματα σε υπεραγορές και φούρνους, επιβεβαίωσαν οι επιδημιολόγοι του Υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης δημοσιογραφικής διάσκεψης Τύπου, για ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων, ενώ έδωσαν συμβουλές στους πολίτες και στο τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Ερωτηθείς για το θέμα, ο Καθηγητής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Λεόντιος Κωστρίκης σημείωσε πως ήλθε στη γνώση τους ότι υπάρχουν λοιμώξεις σε άτομα που δουλεύουν σε χώρους που έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, τονίζοντας πως με τη νέα επιδημιολογική μελέτη, θα εξεταστούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέρη.
 
Ο κ. Κωστρίκης ανέφερε πως θα έχουν την ακριβή εικόνα, για τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα σε υπεραγορά και φούρνο-Οι συστάσεις προς τον κόσμο
 
Πιθανολόγησε, παράλληλα, ότι τα άτομα αυτά είναι ασυμπτωματικοί και για αυτό, σημείωσε πως πρέπει αυτά τα άτομα που δουλεύουν σε αυτούς τους τομείς, να φοράνε μάσκες. Παράλληλα, ανέφερε πως όσοι δεν βρίσκουν μάσκα, καλό θα ήταν να φτιάξουν μάσκα με ρούχα που έχουν στο σπίτι.
 
Πάντως, οι σχεδιασμοί για δειγματοληψία σε 20 χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να συμβάλει στο να διαμορφωθεί καλύτερη εικόνας ως προς την κατάσταση που επικρατεί εντός της κοινότητας.
 
Συστήνεται όπως ο κόσμος προσπαθήσει να περιορίσει τις διακινήσεις του στο ελάχιστο και να μην κάνει κατάχρηση στην κατ΄ εξαίρεση διακίνηση.

Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι καθημερινά οι πολίτες μπορούν να μεταβούν σε κατάστημα αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως είναι οι φούρνοι και οι υπεραγορές, εντούτοις θα μπορούσαν με καλύτερο προγραμματισμό να αραιώσουν τις επισκέψεις τους. Δηλαδή, αντί μια φορά κάθε μέρα να πηγαίνουν μια φορά κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες.

Επίσης, κατά τις επισκέψεις τους, θα πρέπει να τηρούν με ευλαβική συνέπεια τις οδηγίες των ειδικών και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης τους, ενώ θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως θα πρέπει να πηγαίνουμε στα ψώνια προγραμματισμένοι, ώστε η επίσκεψη να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους γύρω μας ως εν δυνάμει φορείς του κορωνοϊού, ώστε να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες να μολυνθούμε και εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου