Κρούσματα σε υπεραγορά και φούρνο-Οι συστάσεις προς τον κόσμο

Συνεχίζεται η μάχη κατά του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν πλέον καθημερινά πως ο κόσμος θα πρέπει να περιορίσει τις διακινήσεις του στο ελάχιστο και να αντιληφθεί πως ο περιορισμός είναι το μοναδικό εμβόλιο για την μη εξάπλωση του ιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Μέχρι στιγμής τα κρούσματα ανέρχονται στα 564, ενώ ο ιός απέδειξε πως δεν κάνει διακρίσεις, αφού ανάμεσα στους ασθενείς υπάρχουν πρόσωπα διαφόρων ηλικιών και εργαζόμενοι σε κάθε τομέα, δημόσιο και ιδιωτικό.
 
Ανάμεσα στα χθεσινά κρούσματα που καταγράφηκαν, βρίσκονται υπάλληλοι από φούρνο και υπεραγορά, και με αφορμή αυτό, συστήνεται όπως ο κόσμος προσπαθήσει να περιορίσει τις διακινήσεις του στο ελάχιστο και να μην κάνει κατάχρηση στην κατ΄ εξαίρεση διακίνηση.
 
Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι καθημερινά οι πολίτες μπορούν να μεταβούν σε κατάστημα αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως είναι οι φούρνοι και οι υπεραγορές, εντούτοις θα μπορούσαν με καλύτερο προγραμματισμό να αραιώσουν τις επισκέψεις τους. Δηλαδή, αντί μια φορά κάθε μέρα να πηγαίνουν μια φορά κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες.
 
Επίσης, κατά τις επισκέψεις τους, θα πρέπει να τηρούν με ευλαβική συνέπεια τις οδηγίες των ειδικών και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης τους, ενώ θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως θα πρέπει να πηγαίνουμε στα ψώνια προγραμματισμένοι, ώστε η επίσκεψη να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται.
 
Εξάλλου, όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους γύρω μας ως εν δυνάμει φορείς του κορωνοϊού, ώστε να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες να μολυνθούμε και εμείς.
 
Πάντως, οι σχεδιασμοί για δειγματοληψία σε 20 χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να συμβάλει στο να διαμορφωθεί καλύτερη εικόνας ως προς την κατάσταση που επικρατεί εντός της κοινότητας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ασθενείς μηδέν της Κύπρου και οι πυραμίδες μετάδοσης-Case study η Αραδίππου

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού