«Δε μπορείς να ακούεις ένα παππού να κλαίει… Δεν θα αφήσουμε κανένα να πεινάσει»

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας, είτε ηλικιωμένοι, είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είτε μονογιονιοί,  που δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι. Είναι αυτοί που εάν δεν υπήρχαν τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και των Δήμων και των κοινοτήτων, αυτή τη στιγμή θα ήταν σε δραματική κατάσταση αφού δεν θα είχαν να φάνε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

Ένα τέτοιο πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων ομάδων το #μένωσπίτι, λειτουργεί ο Δήμος Λάρνακας  από τις 19 Μαρτίου και έχει εξυπηρετήσει περισσότερα από 150 άτομα. Σε κάποιους, μάλιστα, έγινε διανομή τροφίμων για δεύτερη φορά.
 
Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης κατ’ οίκον, σε δημότες της Λάρνακας, οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή είναι άτομα 3ης ηλικίας που έχουν σοβαρά θέματα υγείας και δεν έχουν κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους άτομο για να τους βοηθήσει και δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας. Τα τρόφιμα ετοιμάζονται από εθελοντές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και μεταφέρονται από 2 υπαλλήλους του Δήμου, που λαμβάνουν όλα τα μέτρα.
 
«Μας λένε συνέχει ευχαριστώ»
Μεγάλη συγκίνηση προκαλούν, όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λάρνακας καθώς και οι εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου, ο ένας εκ των οποίων ανήκει σε ευπαθή ομάδα και εργάζεται από σπίτι, προκειμένου να ετοιμαστούν τα τρόφιμα.
 
«Ειδικά γιαγιάδες και παππούδες, που είναι μόνοι στο σπίτι και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον μας παίρνουν τηλέφωνο και κλαίνε. Εν μπορείς να ακούεις έναν παππού 80-85 χρόνων να κλαίει… εν δύσκολο. Μας λένε ότι είναι μόνοι τους και ότι τους τέλειωσαν τα πράματα και δεν μπορούν να βγουν. Όταν τους πάρουμε τα τρόφιμα μας δείχνουν ευγνωμοσύνη, λένε συνέχεια ευχαριστώ. Έχει και πιο νέους που μπορεί να μην δουλεύουν και οι δύο, αλλά και μονογονιούς. Σήμερα πήγαμε σε μια μάμα με τρία μωρά», ανέφερε στο REPORTER, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της η Γιάννα Νικολάου, Διευθύντρια του Ανοικτού Σχολείου της Λάρνακας, που ανέλαβε το συντονισμό της όλης προσπάθειας και είναι εξ αυτών που απαντούν τα τηλέφωνα.
 
Πότε και πώς λειτουργεί το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα στήριξης λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββατοκυρίακου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 8.30 π.μ. – 1.30 μ.μ., στα τηλέφωνα 24816568 και 97897694.
Τα τηλέφωνα που δόθηκαν δεν σταματούν να κτυπούν ακόμα και από άτομα σε άλλες πόλεις.
 
«Μας παίρνουν από όλη την Κύπρο. Μας πήραν ακόμη και από την Πάφο. Παροτρύνουμε τον κόσμο να μιλήσει με τους Δήμους και τις κοινότητές τους, για να μπορέσουν να βοηθηθούν», ανέφερε η κ. Νικολάου.
 
Ο Δήμος Λάρνακας ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Υποστήριξης του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ενημερώνει για όσα άτομα έχουν ανάγκη από φάρμακα, έτσι ώστε να γίνει διανομή.
 
«Δεν θα αφήσουμε κανένα να πεινάσει»
Τα τρόφιμα ετοιμάζονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας, που συνεχίζει κανονικά κάθε Παρασκευή τη λειτουργία του και εξυπηρετεί 35 οικογένειες.
Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κόκος Γερασίμου ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, συντονίζει την προσπάθεια από σπίτι του.
 
«Έχουμε διευθετήσει να έχουμε τρόφιμα μέχρι το Πάσχα. Μας έδωσε πέντε χιλιάδες Ευρώ ο Δήμος Λάρνακας και αναλάβαμε την αγορά τροφίμων και την ετοιμασία των τσάντων. Παίρνει κόσμος και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο κινητό μου. Έχει κόσμο που μας παίρνει και κλαίει. Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας βάζουν ευχές όταν πάρουν τα τρόφιμα. Δεν θα αφήσουμε κανένα να πεινάσει. », ανέφερε στον REPORTER ο κ. Γερασίμου.

Έκκληση στους επιχειρηματίες να βοηθήσουν
Με ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό και τις επιχειρήσεις όπως στηρίξουν οικονομικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας και το πρόγραμμα #μένωσπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και Άτομα 3ης Ηλικίας.
 
Όπως αναφέρει, αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά όλος ο κόσμος, αλλά και μερίδα συνδημοτών μας, καλείστε όσοι μπορείτε, όπως βοηθήσετε το κοινωνικό έργο και την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Λάρνακας εισφέροντας στον


Αρ. Λογαριασμό 314-01-244-239-04
Iban 314-01-244239-04
Ελληνική Τράπεζα οποιοδήποτε ποσό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου