Οι πιο μικροί ασθενείς της Κύπρου-Διαγνώστηκαν με κορωνοϊό και άλλα παιδιά

Τουλάχιστον εννέα είναι οι ανήλικοι και οι έφηβοι που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στην Κύπρο. Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα, λοιπόν με αυτά μέχρι τις 28 Μαρτίου που υπάρχουν στατιστικά, περίοδο κατά την οποία η Κύπρος είχε 179 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 0-19 χρόνων καταγράφηκε το 5% των κρουσμάτων. Εννέα δηλαδή άτομα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
 

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα βρέφος τριών μηνών, που είχε μεταφερθεί στις 25 Μαρτίου στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Το βρέφος πήρε εξιτήριο την επομένη και μέχρι σήμερα η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ καλή, όπως ανέφερε στον REPORTER ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, Αβραάμ Ηλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του νεογνού στο Μακάρειο-«Απίθανο να προσβλήθηκε»

Σε καλή κατάσταση στο σπίτι του είναι και ο πεντάχρονος που διαγνώστηκε χθες με κορωνοιό. Οι ειδικοί διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μολύνθηκε το παιδάκι.
 
«Μέσω της ιχνηλάτησης επαφών διαγνώστηκαν με κορωνοιό άλλα ένα με δύο παιδιά. Τα ίδια τα παιδιά δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα και δεν χρειάζονται νοσηλεία. Βρίσκονται υπό περιορισμό στα σπίτια τους. Από όλα τα παιδιά μόνο το βρέφος τριών μηνών χρειάστηκε νοσηλεία και αυτό προληπτικά», ανέφερε ο κ. Ηλία, ο οποίος υπενθύμισε πως τα παιδιά έχουν σχεδόν μηδενική θνητότητα .
Υπενθυμίζεται ότι γυναίκα θετική στον κορωνοϊό μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου γέννησε ένα αγοράκι. Το νεογνό θα παραμείνει στην απομόνωση και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας της μητέρας και του νεογνού, είναι πολύ καλή.
 
«Τα παιδιά είναι το 4-5% των ασθενών από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα παγκόσμια στοιχεία. Συνήθως είναι ασυμπτωματικά. Δεν έχουν επιπλοκές. Είναι γι’ αυτό το λόγο που λέμε συνεχώς πως πρέπει να μην έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους και επαθείς ομάδες».
 
Ο κ. Ηλία τόνισε πως πρέπει όλοι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας αι πως τα αποτελέσματα των μέτρων που λήφθηκαν για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού θα είναι διαφανούν σε μία με δύο εβδομάδες.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι