Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του νεογνού στο Μακάρειο-«Απίθανο να προσβλήθηκε»

Όλα βαίνουν καλώς για τη μητέρα που ήταν θετική στον κορωνοϊό και έφερε χθες στον κόσμο ένα αγοράκι στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Είναι σε πολύ καλή κατάσταση τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος. Η μητέρα είναι ασυμπτωματική. Λήφθηκαν δείγματα από το βρέφος αλλά θεωρείται απίθανο να είναι θετικό. Δεν μεταδίδεται με κάθετη μετάδοση ο κορωνοϊός, δηλαδή μέσω του πλακούντα, αλλά μέσω εκκρίσεων από το αναπνευστικό», δήλωσε στον REPORTER ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία.
 
Μητέρα και παιδί βρίσκονται σε ξεχωριστούς θαλάμους και δεν θα έρθουν για αρκετό καιρό ακόμα σε επαφή.
 
«Για να έρθει σε επαφή η μητέρα με το νεογνό πρέπει να της γίνουν δυο διαδοχικά τέστ που να είναι αρνητικά», ανέφερε ο κ. Ηλία.

 Ούτε στον πατερα επιτρέπεται να το δει

«Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, που είναι στιγμή χαράς, ο πατέρας δεν μπορεί να δει το παιδί. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι καταστάσεις περίεργες και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί», ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής Αγαθοκλής Χριστοφίδη, .

Όπως ανέφερε, «λόγω της κατάστασης και στο νοσοκομείο Πάφου και στο Νοσοκομείο Λεμεσού, η μητέρα θα έπρεπε να έρθει στο Μακάρειο, για να προχωρήσουμε στη διαδικασία. Εμείς εκεί στο Μακάρειο έχουμε εφαρμόσει όλες τις προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις».

Όπως εξήγησε, «προχωρήσαμε στη διαμόρφωση του χειρουργείου για τέτοιες καταστάσεις και είμασταν πανέτοιμοι να την δεχθούμε. Το απόγευμα ήρθε με το ασθενοφόρο, έγιναν όλες οι ενέργειες, εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα, μπήκε στο χειρουργείο και μετά ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Ελπίζουμε ότι η μητέρα και το βρέφος θα συνεχίσουν να είναι καλά και να πάνε στο σπίτι τους».

Σε ότι αφορά τα συμπτώματα μητέρας και βρέφους, ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι «είναι και οι δύο ασυμπτωματικοί. Η απάντηση για τη μητέρα ήταν ότι βγήκε θετική χθες το πρωί και επιβεβαιώθηκε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»