Καλπάζει σε όλο τον κόσμο ο κορωνοϊός-Μακραίνει ο μαύρος κατάλογος των θυμάτων

Tρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο σκορπά ο κορωνοϊός με τις πλείστες χώρες να έχουν καταγεγραμμένα κρούσματα και πολλές από αυτές να μετρούν αρκετά θύματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
 
Συνολικά τα κρούσματα ανά το παγκόσμιο έχουν ξεπεράσει τα 800 χιλιάδες, την ίδια ώρα, που έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται ελλείψεις σε φαρμακευτικά είδη στην Ευρώπη.
 
865 θάνατοι σε 24 ώρες στις ΗΠΑ
Ο απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού, γίνεται ολοένα και βαρύτερος στις ΗΠΑ, καθώς 865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
 
Η επιτάχυνση των θανάτων αυξάνει σε 3.873 τον απολογισμό των ασθενών που υπέκυψαν αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει τη χώρα αυτή. Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφονται μακράν τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο: ανέρχονται πλέον σε 188.172, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 24.743 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.
 
Πάντως το θλιβερό ρεκόρ του υψηλότερου αριθμού θανάτων εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 σε ένα 24ωρο σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).
 
Στο Μεξικό έφθασαν τους 29 οι νεκροί
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ένας ακόμη άνθρωπος υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον συνολικό απολογισμό της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 29 θύματα.
 
Ακόμη, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι άλλοι 121 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον επισήμως σε 1.215, από 1.094 μια ημέρα νωρίτερα.
 
Πρώτος θάνατος στο Ελ Σαλβαδόρ
Σε ότι αφορά το Ελ Σαλβαδόρ, καταγράφηκε χθες ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής Ναγίμπ Μπουκέλε.
 
Ως χθες το απόγευμα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν καταγράψει 32 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Τη Δευτέρα, η αστυνομία στο Ελ Σαλβαδόρ χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και άλλα μέσα αντιμετώπισης ταραχών για να διαλύσει πλήθη πολιτών που σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από τις αρχές ώστε να τα βγάλουν πέρα εν μέσω του περιορισμού των πολιτών κατ’ οίκον. Η κυβέρνηση του Μπουκέλε επικρίθηκε για τον τρόπο που επέλεξε να διανείμει την οικονομική βοήθεια, αφού έσπασε η καραντίνα που έχει επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19.
 
Η κυβέρνηση της φτωχής χώρας των επτά εκατομμυρίων κατοίκων υποσχέθηκε ένα βοήθημα 300 δολαρίων σε περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά που βρίσκουν δουλειά μόνο στην παραοικονομία — καθαρίστριες, πλανόδιους πωλητές κ.ά. — και δεν έχουν κανένα δίχτυ ασφαλείας εν μέσω του υποχρεωτικού περιορισμού των πολιτών στο σπίτι από την 21η Μαρτίου για τριάντα ημέρες.
 
Δύο πρώτοι θάνατοι και στο Κόνγκο
Οι δύο πρώτοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες Τρίτη στο Κονγκό-Μπραζαβίλ, όπου οι πολίτες καλούνται πλέον να μείνουν σπίτι από τα μεσάνυχτα για 30 ημέρες, ενώ στη γειτονική ΛΔ Κονγκό ξεπεράστηκε το φράγμα των εκατό κρουσμάτων μόλυνσης, με 11 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και το σύνολο να φθάνει πλέον τους 109 ασθενείς.
 
Οι δύο πρώτοι θάνατοι στο Κονγκό-Μπραζαβίλ καταγράφηκαν στην οικονομική πρωτεύουσα — μεγάλο κόμβο της πετρελαϊκής βιομηχανίας — Πουάντ Νουάρ, γνωστοποίησε χθες η υπουργός Υγείας της χώρας Ζακλίν Λιντιά Μικολό, η οποία έκανε λόγο για 22 κρούσματα μόλυνσης συνολικά.
 
Ο περιορισμός των κατοίκων στα σπίτια τους για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας] στη χώρα των περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.
 
Στην άλλη όχθη του ποταμού Κονγκό, η ΛΔ Κονγκό ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι επιβεβαιώθηκαν 11 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 109, εκ των οποίων οκτώ ήταν θανατηφόρα. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κινσάσα (7), στο Ιτούρι (1), στο Βόρειο Κίβου (1) και στο Νότιο Κίβου (2). Τρεις ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί.
 
«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η πιο δύσκολη για την Κινσάσα. Υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλος αριθμός μολύνσεων τοπικά και αυτό θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων τις ημέρες που θα έρθουν. Οι αριθμοί πολύ γρήγορα θα διπλασιαστούν, αν δεν τριπλασιαστούν», προειδοποίησε ο συντονιστής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ασθένειας COVID-19, ο Ζαν-Ζακ Μουγεμπέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Jeune Afrique.
 
Και στο Ομάν άρχισαν να μετρούν θύματα
Ίδιο το σκηνικό και στο Ομάν, όπου το υπουργείο Υγείας του Ομάν κατέγραψε τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 την οποία προκαλεί ο κορονοϊός, ενός 72χρονου υπηκόου του σουλτανάτου, γνωστοποίησε μέσω Twitter η κρατική τηλεόραση.
 
Ως χθες Τρίτη 31η Μαρτίου στο Ομάν οι υγειονομικές αρχές κατέγραφαν συνολικά 192 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Ο Πούτιν ελέγχει πλέον τη Wagner-Πώς χιλιάδες μισθοφόροι του Πριγκόζιν παίρνουν εντολές από το Κρεμλίνο
Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση με σκληρή απάντηση αν αγγίξει τα περιουσικά της στοιχεία που έχουν παγώσει
«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
Ο Αμπάς λέει ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί