Τρίτη 2 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θετικοί στον κορωνοϊό γιατρός και δύο νοσηλευτές στο νοσοκομείο Λάρνακας

  01/04/2020 09:23
Θετικοί στον κορωνοϊό γιατρός και δύο νοσηλευτές στο νοσοκομείο Λάρνακας

Θετικοί στον κορωνοϊό γιατρός και δύο νοσηλευτές στο νοσοκομείο Λάρνακας

  01/04/2020 09:23
Σε συναγερμό τέθηκε το νοσοκομείο Λάρνακας, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, αφου διαπιστώθηκε ψες ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό  ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές.
 
 
Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου, του ΟΚΥΠΥ Γιώργο Καροτσάκη, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, τα τρία πρόσωπα υπηρετούν στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου και βρίσκονται στη λίστα των 32 που ανακοινώθηκαν χθες ως νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Τόσο ο γιατρός, όσο και οι δύο νοσηλευτές τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, ενώ άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκαν εννέα νοσοκόμοι και δύο γιατροί από τα ΤΑΕΠ.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Καροτσάκης, θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα αποφασιστεί κατά πόσον θα χρειαστεί κλείσιμο του ΤΑΕΠ για απολύμανση.
 
«Η υποψία είναι ότι ήρθαν σε επαφή με μία ασθενή που επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ και διαπιστώθηκε αργότερα πως ήταν θετική στον κορωνοϊό. Ήδη μέσω της επίταξης στελεχώθηκε με άλλους νοσηλευτές και γιατρούς του ΤΑΕΠ», ανέφερε ο κ. Καροτσάκης.
 
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται κρούσματα ανάμεσα στο προσωπικό του νοσοκομείου Λάρνακας.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Καροτσακη καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθεί τρόπος ώστε να γίνει απολύμανση του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου χωρίς να κλείσει. Προς το παρόν οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από άλλο χώρο.
 
Νέο κτύπημα στο νοσοκομείο Πάφου

Υπενθυμίζεται ότι θετικός στο κορωνοϊό, βρέθηκε και νοσηλευτής που εργάζεται στο αεροδρόμιο Πάφου και επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ του νοσοκομείου, ο οποίος ήταν επίσης στα χθεσινά κρούσματα.

Ο νοσηλευτής τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό και άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ έκλεισε για σήμερα το ΤΑΕΠ του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η Πάφος είναι η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, που σε ποσοστό ανέρχονται στο 40% παγκύπρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας